Heves viták kereszttüzében a badacsonyi vendéglátás

Badacsonyban az elmúlt hetekben a megjelent cikkek hatására élénk vita alakult ki a település vendéglátásáról: milyen kínálattal kiket szólítsanak meg, hogyan határozza meg magát a Balaton egyik legnagyobb hagyományú és egyik legnépszerűbb turistacélpontja.

A Balaton Konzílium második beszélgetésének ez a konfliktus a kiindulópontja. A vélemények nagyon különbözőek, de talán nem kibékíthetetlen az ellentét. És a vita túlmutat önmagán, hiszen az egész régiónak egyértelmű, határozott turizmusstratégia kellene, amely egyaránt szolgálja a vendégeket és a térség felemelkedését.

Az alapkérdések:

Régi és új szereplők a vendéglátásban – ki mit képvisel, ezek hogyan férnek meg egymás mellett?

Mennyire egyedülálló Badacsony kínálata Magyarországon?

Kik jönnek ma Badacsonyba, és miért? Mennyi időt töltenek itt, mire kíváncsiak?

Alapanyagok, friss kínálat, szezonalitás – működtethető-e, vagy mindez csak marketingszöveg?

Van-e tudatos, felépített turizmus-stratégiája a térségnek?

Meghívottak:

Greznár Attila, vidámpark-üzemeltető

Laposa Bence borász, a Kishableány étterem tulajdonosa, a Balatoni Kör elnöke,

Nagy-Golyán Nikolett, a fövenyesi és badacsonytomaji Kalóz tulajdonosa

Rieger Zoltán, a Bázis Büfé tulajdonosa

Tóth Ádám, a Pláne Badacsony Borterasz tulajdonosa

Zöld Lajosné Zsuzsa, az Alapozó-Falatozó tulajdonosa

 

A Magyar Turisztikai Ügynökség képviselője

Kardos Gábor, a Balatoni Kör szóvivője

Krisztin N. László, Badacsonytomaj polgármestere

Tucsni László, a We Love Balaton főszerkesztője

Moderátor: Erdős Gábor – Északipart Magazin

 

Időpont: szeptember 6., szerda 17.00 Helyszín: Badacsony, az Egry József Emlékmúzeum kertje (Egry József sétány 21.)

Társszervező: We Love Balaton

A Balaton Konzílium a Csopaki Kódex, a Balatoni Kör, a Rizling Generáció és az Északipart magazin kezdeményezésére létrejött fórum és beszélgetés-sorozat, amely a régió legfontosabb ügyeit vitatja meg. A beszélgetések nyilvánosak, a szervezők várnak minden érdeklődőt.

Forrás: Vendég & Hotel


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.