Heves viták kereszttüzében a badacsonyi vendéglátás

Badacsonyban az elmúlt hetekben a megjelent cikkek hatására élénk vita alakult ki a település vendéglátásáról: milyen kínálattal kiket szólítsanak meg, hogyan határozza meg magát a Balaton egyik legnagyobb hagyományú és egyik legnépszerűbb turistacélpontja.

A Balaton Konzílium második beszélgetésének ez a konfliktus a kiindulópontja. A vélemények nagyon különbözőek, de talán nem kibékíthetetlen az ellentét. És a vita túlmutat önmagán, hiszen az egész régiónak egyértelmű, határozott turizmusstratégia kellene, amely egyaránt szolgálja a vendégeket és a térség felemelkedését.

Az alapkérdések:

Régi és új szereplők a vendéglátásban – ki mit képvisel, ezek hogyan férnek meg egymás mellett?

Mennyire egyedülálló Badacsony kínálata Magyarországon?

Kik jönnek ma Badacsonyba, és miért? Mennyi időt töltenek itt, mire kíváncsiak?

Alapanyagok, friss kínálat, szezonalitás – működtethető-e, vagy mindez csak marketingszöveg?

Van-e tudatos, felépített turizmus-stratégiája a térségnek?

Meghívottak:

Greznár Attila, vidámpark-üzemeltető

Laposa Bence borász, a Kishableány étterem tulajdonosa, a Balatoni Kör elnöke,

Nagy-Golyán Nikolett, a fövenyesi és badacsonytomaji Kalóz tulajdonosa

Rieger Zoltán, a Bázis Büfé tulajdonosa

Tóth Ádám, a Pláne Badacsony Borterasz tulajdonosa

Zöld Lajosné Zsuzsa, az Alapozó-Falatozó tulajdonosa

 

A Magyar Turisztikai Ügynökség képviselője

Kardos Gábor, a Balatoni Kör szóvivője

Krisztin N. László, Badacsonytomaj polgármestere

Tucsni László, a We Love Balaton főszerkesztője

Moderátor: Erdős Gábor – Északipart Magazin

 

Időpont: szeptember 6., szerda 17.00 Helyszín: Badacsony, az Egry József Emlékmúzeum kertje (Egry József sétány 21.)

Társszervező: We Love Balaton

A Balaton Konzílium a Csopaki Kódex, a Balatoni Kör, a Rizling Generáció és az Északipart magazin kezdeményezésére létrejött fórum és beszélgetés-sorozat, amely a régió legfontosabb ügyeit vitatja meg. A beszélgetések nyilvánosak, a szervezők várnak minden érdeklődőt.

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.