Home Office-ban otthon falatozik a magyar

Újra megugrott az igény a készétel házhoz szállításra, a Falatozz.hu felmérése szerint.

Az országos ételrendelő portál friss elemzése szerint a COVID-19 járvány első hullámához hasonlóan a második hullám idején is jelentősen nő az ételrendelések száma. A futárral történő házhozszállítás a fogyasztók számára gyors, kényelmes és biztonságos alternatívát kínál önmaguk vagy családtagjaik ellátására, a vendéglátóhelyek számára pedig kulcsfontosságú lehet a benti fogyasztás miatt kieső bevétel pótlására.

Nincs idő otthon főzicskézni

Az ételrendelő portál előrejelzése szerint a járvány első hullámához hasonlóan második hullám idején is jelentősen nőni fog az ételrendelések száma. A kezdeti karantén-időszak alatt az új megrendelők tábora 59 százalékkal növekedett, és bár a tendencia lassult a nyári lecsengés során, az elmúlt 5 hónapban további 10 százalékkal nőtt a portálon újonnan regisztrálók felhasználók száma.

„A hirtelen megugró kereslet legfőbb okai, hogy a korlátozások miatt a fogyasztóknak leszűkülnek lehetőségei. A házhozszállítás sokszor egyedüli megoldást jelent azok számára, akik otthonról dolgoznak és nincs idejük főzni, távol élnek a rokonaiktól, de meg akarják őket kímélni a boltba járástól, de azok számára is, akik fertőzöttként, vagy potenciális fertőzöttként nem tudnak ételt vinni idős szeretteiknek”, mondta Veres László ügyvezető igazgató.

Kik rendelnek leginkább?

A korlátozó intézkedések nem csak a rendelések gyakoriságára vannak hatással, de a költéseket is befolyásolják, ami jól látható abból, hogy a járvány terjedésének dinamikája és az átlagos kosárérték között is egyértelmű összefüggés mutatható ki.

A tavaszi-nyári korlátozások alatt az átlagos kosárérték 12-15 százalékkal nőtt, tavasszal 3 459 Ft volt, a nyári időszakban alig észrevehetően 3 387 Ft-ra csökkent, és a korlátozások miatt a várakozások szerint mostantól újra növekedni fog.

Ez az éttermek egyetlen túlélési lehetősége

Az éttermek számára a házhozszállítás kulcsfontosságú lehet a túléléshez Az országosan több mint 430 étterem kínálatát és rendelési adatait tartalmazó portál adatbázisa szerint a benti fogyasztás átmeneti megszűnésével járó új helyzethez a vendéglátóhelyek zöme a futárral történő kiszállítás bevezetésével próbált alkalmazkodni.

A tavaszi időszakban 150 százalékkal növekedett a regisztráló éttermek száma, és ezek közel háromnegyede jelenleg is megtalálható a felmérést végző cég kínálatában.

A március előtt regisztrált éttermek 22 százaléka zárt be a vírus miatt, de ezen vendéglátóegységek kétharmadának sikerült újranyitnia a korlátozások feloldása után.

„Jelenleg azzal számolunk, hogy novemberi járványügyi rendelkezések hatására a rendelések száma és a kosárérték mellett ismét megugrik a rendszerhez csatlakozni kívánó éttermek száma is. A kiszállítási szolgáltatás kulcsfontosságú lehet a túlélés szempontjából, mivel jó lehetőség a kieső bevételek pótlására és jelenleg sok múlhat azon, hogy a vállalkozások hogyan tudják kihasználni a vendéglátásban hagyományosan is erősnek számító év végi időszakot”, teszi hozzá az ügyvezető. 

Forrás: Falatozz.hu


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.