Az esemény házigazdája, a Villányi borvidék új gasztronómiai színfoltja, a lakásétteremként, illetve gasztroműhelyként prosperáló Palkonyha.
A rendezvény hívogatója a várható hangulatról mindent elárul: "Az esemény hívószavai idén a sonka, a bárány, a tojás és a szóda lesznek. A belőlük készült finomságokat a nyitott portákon kóstolhatod, hozzá a vidéki levegőt ingyen haraphatod.Ha a pluszkilók miatt aggódsz, ne tedd, mert a porták felkeresésével a bevitt kalóriákat legyalogolhatod. Amennyiben bicepszre is dolgoznál, elő a selfibot, keressük ugyanis a legjobb páros portrét. Ezen, te, mint vendég, és egy stílusos séf kell, hogy szerepeljetek. Ha fotódat #svetface néven feltöltöd az Instagramra, már be is neveztél a legjobb vidékiarc vetélkedőre, amelyben a főnyeremény mi más is lehetne, mint egy stílusos vidéki étteremlátogatás"
A rendezvényen résztvevő SVÉT-tagok, melyek egy-egy helyi portán ütnek tanyát:
Erhardt Étterem, Sopron – a Haraszti Pincében
Mandula Étterem és Borbár, Villány – a Parázs Vendégházban
Baricska Csárda, Balatonfüred - a Faluházban
Chianti Étterem, Veszprém – a Faluházban
Kistücsök Étterem, Balatonszemes – a Nóra Portán
VIATOR Étterem és Borbár, Pannonhalma – a Pertu Portán
Meghívott vendégek:
Zsolnay Étterem, Pécs – Mokos Pincészet Kővirág Étterem,
Köveskál – Borostyán Vendégház
Kredenc Borbrisztró, Balatonfüred – Palkonyha
Pesti Burger & Bár, Budapest – Palkonyha
Almalomb, Hosszúhetény – Palkonyha
Friss hírek, további infok a Hú!SVÉT+7 eseményről: https://www.facebook.com/events/554831908007135/
A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) mozgalomról
Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Szállodában 2012 februárjában jött létre első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a műértő közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A jelenleg 15 vidéki étterem közös nevezője a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás. A cél mindezek népszerűsítése évi több rendezvény keretén belül azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az ínyenc utazók fókuszába új, kevéssé ismert kulináris desztinációk kerüljenek.
Forrás: Vendég&Hotel Online