Idén négy napig tart az Avasi Borangolás

Az idei tavasz ismét elhozza (nem csak) a miskolciaknak a környék legunikálisabb borgasztronómiai rendezvényét 2024. május 16. és 19. között. Az Avasi Borangolás első napja szakmai nap, a pincék május 17-19-ig tartanak majd nyitva.

Immár négynaposra bővült a XII. Avasi Borangolás, hogy a szervezők még több érdeklődőnek mutathassák meg Miskolc szépségeit, még többen csodálkozhassanak rá az Avas rejtett kincseire, magukba szippanthassák az ódon történelem és a pezsgő élet mámorító keverékét a hegyoldal kanyargós kis utcáin, majd új és meglepő élményekkel térhessenek haza.

XII. Avasi Borangolás, 2024. május 16–19., Miskolc.
XII. Avasi Borangolás, 2024. május 16–19., Miskolc.

Számos újdonsággal készülnek, amelyekről természetesen később részletesen beszámolunk, de az elmúlt évek alatt a szívünkhöz nőtt dolgok is újra várnak mindenkit szeretettel: a csodálatos helyszín, a különleges pincesor, az ország legfinomabb borai, a gasztronómiai kalandozások, a sokszínű zenei kínálat, a kultúra és a jókedv már védjegyei a rendezvénynek, és ezek nélkül természetesen nincs Avasi Borangolás.

XII. Avasi Borangolás, 2024. május 16–19., Miskolc.
XII. Avasi Borangolás, 2024. május 16–19., Miskolc.

A program folyamatosan zöldül, az eddigieknél is jobban igyekeznek megóvni nemcsak történelmi, hanem természeti környezetünket.

XII. Avasi Borangolás, 2024. május 16–19., Miskolc.
XII. Avasi Borangolás, 2024. május 16–19., Miskolc.

Helyszín és időpont: XII. Avasi Borangolás, 2024. május 16–19., Miskolc.


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.