Idén négy napig tart az Avasi Borangolás

Az idei tavasz ismét elhozza (nem csak) a miskolciaknak a környék legunikálisabb borgasztronómiai rendezvényét 2024. május 16. és 19. között. Az Avasi Borangolás első napja szakmai nap, a pincék május 17-19-ig tartanak majd nyitva.

Immár négynaposra bővült a XII. Avasi Borangolás, hogy a szervezők még több érdeklődőnek mutathassák meg Miskolc szépségeit, még többen csodálkozhassanak rá az Avas rejtett kincseire, magukba szippanthassák az ódon történelem és a pezsgő élet mámorító keverékét a hegyoldal kanyargós kis utcáin, majd új és meglepő élményekkel térhessenek haza.

XII. Avasi Borangolás, 2024. május 16–19., Miskolc.
XII. Avasi Borangolás, 2024. május 16–19., Miskolc.

Számos újdonsággal készülnek, amelyekről természetesen később részletesen beszámolunk, de az elmúlt évek alatt a szívünkhöz nőtt dolgok is újra várnak mindenkit szeretettel: a csodálatos helyszín, a különleges pincesor, az ország legfinomabb borai, a gasztronómiai kalandozások, a sokszínű zenei kínálat, a kultúra és a jókedv már védjegyei a rendezvénynek, és ezek nélkül természetesen nincs Avasi Borangolás.

XII. Avasi Borangolás, 2024. május 16–19., Miskolc.
XII. Avasi Borangolás, 2024. május 16–19., Miskolc.

A program folyamatosan zöldül, az eddigieknél is jobban igyekeznek megóvni nemcsak történelmi, hanem természeti környezetünket.

XII. Avasi Borangolás, 2024. május 16–19., Miskolc.
XII. Avasi Borangolás, 2024. május 16–19., Miskolc.

Helyszín és időpont: XII. Avasi Borangolás, 2024. május 16–19., Miskolc.


Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
Bazalt Napok Badacsonytördemicen

Bazalt Napok Badacsonytördemicen  

A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.
Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.