Idén is dupla helyszínnel a Gourmet-n a Kreinbacher

A Kreinbacher Birtok idén is dupla helyszínnel lesz jelen a Millenárison, hogy bizonyítsa: minden generáció számára tud újat mutatni a pezsgő és a rántott hús univerzumban is. Az egyik házban pezsgők és champagne-ok széles választékával várják, a másikban Langer Gábor executive chef modern fesztiválételeivel csábítják a látogatókat a somlói Birtokra - tájékoztatta lapunkat a Kreinbacher.

A Kreinbacher ez évben is a fesztivál egyik legnépszerűbb találkozópontja kíván lenni, ezért pezsgő- és champagne választékában nagy kedvencekkel és olyan tételekkel is készül, amelyek máshol, máskor nem érhetőek el. Ez alkalommal a magnumok kerülnek a fókuszba, és nemcsak a Kreinbacher pezsgőkből, hanem a champagne-okból is többet kóstolhatunk anélkül, hogy egy egész palackot meg kellene vásárolnunk.

 

Idén három Kreinbacher magnum (Extra Dry 2018, Brut Classic 2018 és Brut Rosé 2019) mellett Piper-Heidsieck és Charles Heidsieck magnumokat is poharaznak, back vintage-ként pedig a 2017-es Prestige magnum utolsó palackjaira csaphatnak le a szemfülesek. A Deutz és a Pol Roger egy-egy tétele pedig még nagyobb méretben pukkan, hiszen 6 literes mathusalem palackokat is bontanak. Boraikról sem szabad megfeledkezni: igazi nyárindító az újdonságként érkező Tramini 2022 és nagy visszatérő a Kőkonyha 2020, amely szinte generációváltáson ment át, hiszen majd 15 éve jelentkezett az utolsó évjárat. A Kreinbacher Bistro standjánál az étteremre jellemző, a kortárs magyar és ázsiai, fúziós vonalakat hozzák majd az ételek.

Langer Gábor executive chef vezetésével a Birtok étterme a rakétasebességgel fejlődő vidéki gasztronómia egyik kihagyhatatlan úti célja, ennek visszaigazolása a tavaly megszerzett Michelin-ajánlás is. Konyhájára a letisztultság jellemző, ugyanakkor sosem hagyja a vendéget valami meglepő újítás nélkül, a Gourmet fesztiválon szereplő két fogás is ezt a filozófiát képviseli.

A rántott borjú a generációk óta megkerülhetetlen klasszikus, a rántott hús burgonyapürével párosítás kifinomult változata. Elkészítése során modern technológiákat és prémium alapanyagokat használnak, így lesz ez egy előremutató, fiatalos, mai trendeknek megfelelő fogás. A rántott borjú ebben a formában egy signature fogása a konyhának, 4 éve szerepel az étlapon. A másik étel pedig esszenciája annak a fúziós stílusnak, ami az éttermet jellemzi, hiszen tapolcai lazacpisztrángot párosítanak ázsiai ízekkel és alapanyagokkal. Könnyed, friss, de emellett íz- és textúra gazdag fogás. Természetesen mindkét fogáshoz Kreinbacher bor- és pezsgőpárosításra is kapunk ajánlást.

MENÜ:

Rántott borjú, burgonya, uborka, snidling

Lazacpisztráng, pirított sushi rizs, avokádó


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.