Idén is dupla helyszínnel a Gourmet-n a Kreinbacher

A Kreinbacher Birtok idén is dupla helyszínnel lesz jelen a Millenárison, hogy bizonyítsa: minden generáció számára tud újat mutatni a pezsgő és a rántott hús univerzumban is. Az egyik házban pezsgők és champagne-ok széles választékával várják, a másikban Langer Gábor executive chef modern fesztiválételeivel csábítják a látogatókat a somlói Birtokra - tájékoztatta lapunkat a Kreinbacher.

A Kreinbacher ez évben is a fesztivál egyik legnépszerűbb találkozópontja kíván lenni, ezért pezsgő- és champagne választékában nagy kedvencekkel és olyan tételekkel is készül, amelyek máshol, máskor nem érhetőek el. Ez alkalommal a magnumok kerülnek a fókuszba, és nemcsak a Kreinbacher pezsgőkből, hanem a champagne-okból is többet kóstolhatunk anélkül, hogy egy egész palackot meg kellene vásárolnunk.

 

Idén három Kreinbacher magnum (Extra Dry 2018, Brut Classic 2018 és Brut Rosé 2019) mellett Piper-Heidsieck és Charles Heidsieck magnumokat is poharaznak, back vintage-ként pedig a 2017-es Prestige magnum utolsó palackjaira csaphatnak le a szemfülesek. A Deutz és a Pol Roger egy-egy tétele pedig még nagyobb méretben pukkan, hiszen 6 literes mathusalem palackokat is bontanak. Boraikról sem szabad megfeledkezni: igazi nyárindító az újdonságként érkező Tramini 2022 és nagy visszatérő a Kőkonyha 2020, amely szinte generációváltáson ment át, hiszen majd 15 éve jelentkezett az utolsó évjárat. A Kreinbacher Bistro standjánál az étteremre jellemző, a kortárs magyar és ázsiai, fúziós vonalakat hozzák majd az ételek.

Langer Gábor executive chef vezetésével a Birtok étterme a rakétasebességgel fejlődő vidéki gasztronómia egyik kihagyhatatlan úti célja, ennek visszaigazolása a tavaly megszerzett Michelin-ajánlás is. Konyhájára a letisztultság jellemző, ugyanakkor sosem hagyja a vendéget valami meglepő újítás nélkül, a Gourmet fesztiválon szereplő két fogás is ezt a filozófiát képviseli.

A rántott borjú a generációk óta megkerülhetetlen klasszikus, a rántott hús burgonyapürével párosítás kifinomult változata. Elkészítése során modern technológiákat és prémium alapanyagokat használnak, így lesz ez egy előremutató, fiatalos, mai trendeknek megfelelő fogás. A rántott borjú ebben a formában egy signature fogása a konyhának, 4 éve szerepel az étlapon. A másik étel pedig esszenciája annak a fúziós stílusnak, ami az éttermet jellemzi, hiszen tapolcai lazacpisztrángot párosítanak ázsiai ízekkel és alapanyagokkal. Könnyed, friss, de emellett íz- és textúra gazdag fogás. Természetesen mindkét fogáshoz Kreinbacher bor- és pezsgőpárosításra is kapunk ajánlást.

MENÜ:

Rántott borjú, burgonya, uborka, snidling

Lazacpisztráng, pirított sushi rizs, avokádó


A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg

A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg 

A mostani hétvégére tervezett rendezvény az árvíz miatt kialakult helyzetre való tekintettel nem az eredeti időpontban, hanem 2 héttel később, október 5-6. között lesz megtartva.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Jön a Kávé Napja az Akváriumban

Jön a Kávé Napja az Akváriumban 

Korlátlan kávékóstolás, versenyek és csúcskávék otthonra is a kávé világnapján, szeptember 29-én, Budapesten.
Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.