Idén is lesz Gasztrorandi!

2019. 10. 08-án újra találkozhatnak a termelők, környezetbarát terméket, szolgáltatást kínáló cégek és az éttermek. A Felelős Gasztrohős Alapítvány idén is megrendezi Gasztro Randiját a KIOSK Budapestben. A találkozóra várják a jó minőségű hazai alapanyagokat, környezetbarát termékeket kereső, zöldülni vágyó éttermeket. 

A 2015-ben útjára indított eseményen a kezdetek óta körülbelül 180 vendéglátós találkozott 80 termelővel, céggel Budapesten, a Balatonnál és Egerben. A Gasztrohősök célja az eseménnyel, hogy megkönnyítsék az étteremvezetők, séfek, valamint a termelők közti párbeszédet, segítse a beszállítói együttműködések kialakulását. 

“Egyre nagyobb az igény a felelősen működő éttermekre. Tavalyi kutatásunkból kiderült, hogy a megkérdezettek fele Fenntartható Vendéglátóhelyet választ inkább, ha étterem választásra kerül sor. A nemzetközi trendek is a fenntarthatóság irányába mutatnak: egy amerikai kutatás szerint a “zero-waste” konyha, a lokális, növényi alapokra épülő menüé a jövő. Tehát nem csak a bolygónak, de saját üzletének is jót tesz az az étterem, aki zöldre vált. A Gasztro Randin, valamint az Alapítványtól ehhez minden segítséget megkaphat.” - mondta el Szabó Eszter, az alapítvány kommunikációs vezetője.

 Idén, a KIOSK Budapesttel közösen egy Green Table kerekasztal beszélgetés-sorozatot szerveznek, melynek első része a Gasztro Randi kiegészítő eseményeként valósul meg. A beszélgetésen a Michelin csillag és a fenntarthatóság kapcsolatát járják majd körbe többek között Varga Judittal, az alapítvány igazgatójával, Veres Istvánnal, a Babel séfjével, Hlatky-Schlichter Huberttel, a Babel tulajdonosával és Jókuti Andrással, a Világevő blog szerzőjével, a beszélgetés moderátorával. 

Az esemény regisztrációhoz kötött!


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.