Idén is lesz Gasztrorandi!

2019. 10. 08-án újra találkozhatnak a termelők, környezetbarát terméket, szolgáltatást kínáló cégek és az éttermek. A Felelős Gasztrohős Alapítvány idén is megrendezi Gasztro Randiját a KIOSK Budapestben. A találkozóra várják a jó minőségű hazai alapanyagokat, környezetbarát termékeket kereső, zöldülni vágyó éttermeket. 

A 2015-ben útjára indított eseményen a kezdetek óta körülbelül 180 vendéglátós találkozott 80 termelővel, céggel Budapesten, a Balatonnál és Egerben. A Gasztrohősök célja az eseménnyel, hogy megkönnyítsék az étteremvezetők, séfek, valamint a termelők közti párbeszédet, segítse a beszállítói együttműködések kialakulását. 

“Egyre nagyobb az igény a felelősen működő éttermekre. Tavalyi kutatásunkból kiderült, hogy a megkérdezettek fele Fenntartható Vendéglátóhelyet választ inkább, ha étterem választásra kerül sor. A nemzetközi trendek is a fenntarthatóság irányába mutatnak: egy amerikai kutatás szerint a “zero-waste” konyha, a lokális, növényi alapokra épülő menüé a jövő. Tehát nem csak a bolygónak, de saját üzletének is jót tesz az az étterem, aki zöldre vált. A Gasztro Randin, valamint az Alapítványtól ehhez minden segítséget megkaphat.” - mondta el Szabó Eszter, az alapítvány kommunikációs vezetője.

 Idén, a KIOSK Budapesttel közösen egy Green Table kerekasztal beszélgetés-sorozatot szerveznek, melynek első része a Gasztro Randi kiegészítő eseményeként valósul meg. A beszélgetésen a Michelin csillag és a fenntarthatóság kapcsolatát járják majd körbe többek között Varga Judittal, az alapítvány igazgatójával, Veres Istvánnal, a Babel séfjével, Hlatky-Schlichter Huberttel, a Babel tulajdonosával és Jókuti Andrással, a Világevő blog szerzőjével, a beszélgetés moderátorával. 

Az esemény regisztrációhoz kötött!


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.