Idén is lesz Gasztrorandi!

2019. 10. 08-án újra találkozhatnak a termelők, környezetbarát terméket, szolgáltatást kínáló cégek és az éttermek. A Felelős Gasztrohős Alapítvány idén is megrendezi Gasztro Randiját a KIOSK Budapestben. A találkozóra várják a jó minőségű hazai alapanyagokat, környezetbarát termékeket kereső, zöldülni vágyó éttermeket. 

A 2015-ben útjára indított eseményen a kezdetek óta körülbelül 180 vendéglátós találkozott 80 termelővel, céggel Budapesten, a Balatonnál és Egerben. A Gasztrohősök célja az eseménnyel, hogy megkönnyítsék az étteremvezetők, séfek, valamint a termelők közti párbeszédet, segítse a beszállítói együttműködések kialakulását. 

“Egyre nagyobb az igény a felelősen működő éttermekre. Tavalyi kutatásunkból kiderült, hogy a megkérdezettek fele Fenntartható Vendéglátóhelyet választ inkább, ha étterem választásra kerül sor. A nemzetközi trendek is a fenntarthatóság irányába mutatnak: egy amerikai kutatás szerint a “zero-waste” konyha, a lokális, növényi alapokra épülő menüé a jövő. Tehát nem csak a bolygónak, de saját üzletének is jót tesz az az étterem, aki zöldre vált. A Gasztro Randin, valamint az Alapítványtól ehhez minden segítséget megkaphat.” - mondta el Szabó Eszter, az alapítvány kommunikációs vezetője.

 Idén, a KIOSK Budapesttel közösen egy Green Table kerekasztal beszélgetés-sorozatot szerveznek, melynek első része a Gasztro Randi kiegészítő eseményeként valósul meg. A beszélgetésen a Michelin csillag és a fenntarthatóság kapcsolatát járják majd körbe többek között Varga Judittal, az alapítvány igazgatójával, Veres Istvánnal, a Babel séfjével, Hlatky-Schlichter Huberttel, a Babel tulajdonosával és Jókuti Andrással, a Világevő blog szerzőjével, a beszélgetés moderátorával. 

Az esemény regisztrációhoz kötött!


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.