Igen, ilyen is van: újhullámos sütik boltja

Körtés-fekete teás torta, wasabis macaron, almás-fahéjas chia puding, citromos-marcipános keksz, málna-rózsa szörp – csak néhány azok közül az újhullámos édességek közül, amelyek a frissen megnyílt I Love Kex cukrászda kínálatát alkotják. A különleges ízkombinációkkal készült torták, kekszek, cake pop-ok és számos más édesség mintegy fele cukor-, glutén- és laktózmentes.

Az elmúlt időszakban a gasztronómia szintem minden területén, így az édességek körében is újabb és újabb trendek figyelhetőek meg. A pohárdesszertek, a különleges ízkombinációkkal készült sütemények és krémek, a magvak felhasználása akár tej formájában, az egészséges édességek, illetve a laktóz, cukor, glutén vagy minden mentes termékek egyre nagyobb teret hódítanak.

A II és III. határán, a Kolosy téri Buda Entetainment & Gastro bevásárlóközpont utcafrontján nemrég megnyílt I Love Kex éppen ezek köré alakította ki kínálatát, ráadásul úgy, hogy minden desszertet helyben készítenek. A körtés-fekete teás, tokaji sárgabarackos, wasabis, csokis-rozmaringos, áfonya-vaniliás, matcha-fehércsoki-feketeszezámos, chia pudingos és egyéb különleges ízű édességek mellett a hagyományos ízek is megtalálhatóak. A sütemények egy részének elkészítéshez maguk által főzött magtejet használnak, így itt a kávét és a forró csokit is kérhetjük magtejjel (mandula, rizs, kókusz stb.), és ezek a tejek meg is rendelhetők, elvihetők frissen készítve.

Mitől lehet ma egy cukrászda különleges?

A városban gomba módra szaporodnak a vendéglátóegységek, amelyeknek jó része cukrászda. Felmerül a kérdés, hogy mi újat lehet még nyújtani, egyáltalán kell-e bármilyen különlegességet felmutatni, vagy önmagában az, ha finom a kínálat és kellemes a környezet, elegendő-e.

Karl Dóra, a cukrászda stratégiai vezetője egy olyan helyet álmodott meg a tulajdonossal karöltve, ahol a legjobb alapanyagokból, a legújabb trendekre specializálódva, azok is élvezhetik az ízeket, akik vagy valamilyen allergiában szenvednek, vagy egyszerűen csak vigyáznak a vonalaikra. „Sokak számára egy szép tortaszelet a bűn megtestesítője. Ennek a helynek többek között az a különlegessége, hogy itt nem az” - mondja Karl Dóra.

„Hozzászoktunk, hogy egy sütemény tele van cukorral, kalóriadús összetevőkkel, azonban ma már az is lehet finom, amiben mindezek nem találhatóak meg. Mi éppen ezért olyan édességeket, ízkombinációkat alkotunk, amelyekben egyáltalán nem érzékelhető, hogy mentesek lennének valamitől. Dicsekvés nélkül állíthatom, hogy a mentes süteményink a vendégeink szerint szinte mennyeiek! Nekünk fantasztikus az ilyen visszajelzés, mert inspirál minket a folyamatos fejlesztésre és visszaigazolja, hogy van igény a különleges ízekre. Most a karácsonyi készülődés során is szeretnénk a hagyományokat az újdonságokkal ötvözni. Szerintünk a hagyományok tisztelete, megtartása fontos összetartó erő barátságokban, családokban, közösségekben és a társadalmunkban is. Nem akartunk nagyon elrugaszkodni a megszokásoktól, így bejgli választékunk alapvetően a klasszikus dió-mákos ízesítésre épül – kicsit úgy, mint a klasszikusok újragondolva. Ettől még kínálunk mandulás és gesztenyés ízesítést is, és természetesen a mentes bejgli sem hiányozhat a karácsonyi repertoárból”- teszi hozzá a cukrászda képviselője.

Nem csak enni, nézni is lehet

Az I Love Kex-ben minden desszert házi készítésű, az alkotás folyamatát a látványcukrászat segítségével bárki megnézheti, hogyan készül éppen egy diós-csokilikőrös torta, egy almás crumble, vagy sajttortás cake-pop. A vendégeket érdekli az alkotás folyamata, szívesen tanulmányozzák a tortadíszítés fortélyait, egy-egy sütemény összeállításának menetét, vagy egy marcipánfigura kialakulásának folyamatát. Nem véletlen, hogy a gyereksarok a látványkonyhai rész elé települt. „Ezzel a módszerrel szinte utánpótlást nevelünk” - mondja Karl Dóra. A cukrászda társadalmi téren is elkötelezett: minden hónapban egy-egy alapítványt támogat, decemberben a beteg gyerekeknek segítő Csodalámpa Alapítvány kap segítséget.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.