Így szövetkeznek a pékek

Románia és Magyarország sütőipara egyre szorosabbra fűzi kapcsolatát.

"Románia és Magyarország sütőipara egyre szorosabbra fűzi kapcsolatát, hiszen természetes szövetségesei vagyunk egymásnak" – hangsúlyozta Septe József, a csütörökön nyíló marosvásárhelyi GastroPan kiállításon résztvevő magyar szakmai delegáció vezetője, a Magyar Pékszövetség elnöke. A vezető hangsúlyozta: "Az idén 10 éves kiállításon ismét bebizonyosodott, hogy nemcsak piaci viszonyaink nagyon hasonlóak, de gondjaink és az előttünk álló kihívások kis. A szakképzett munkaerő hiánya Romániában is egyre komolyabb gondot okoz, még ha az elvándorlás mértéke alacsonyabb is a hazaihoz képest. Ezért, és a versenyképesség javítása érdekében is mindkét országban a legfontosabb témák az automatizáció, a hagyományok újragondolása, a nagyüzemi kovászos technológiák, a minőségorientált termelés és a szektor vállalkozásszerkezetének hatékonyabbá tétele. Mindkét országban meghatározó ezen felül az eredményes képviselet úgy a belpolitikai, mint az uniós döntéshozók felé." - tett hozzá Septe.

Kiemelt vendég a Gastro Pan kiállításon a Magyar Pékszövetség Erősödő együttműködés.

A négynapos, 150 nemzetközi kiállítót vonzó GastroPan nyitóünnepségén, a küldöttség tagjaként Ilonka Boldizsár, a nemzetközi Pék-és Cukrásszövetség UIBC (Union International of Bakers and Confectioners) nagykövete, tiszteletbeli örökös tagja a nemzetközi szakma nevében mondott köszöntőt.

Forrás: Vendég & Hotel


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.