Az AFP szerdai tudósítása szerint a reykjavíki étteremben senki sem kéri a panaszkönyvet azért, mert a megrendelt cápahúsos menü rohadt. Mert annak pontosan olyannak kell lennie.
Az izlandi hagyományok szerint ugyanis a hakarl nevű ételhez a cápahúst két hónapig a kavicsos föveny alá kell elásni, rohasztani, majd pedig további hetekig fellógatni és szárítani. Ezt az "illatos" fogást pedig hermetikusan lezárt edényben tálalják a vendégeknek, "nehogy elillanjon az aromája".Az ízről azt írja az AFP, hogy ammónia és kéksajt közt mozog. És ajánlatos az egészet krumpliból készült vodkával leöblíteni- a méregerős ital fertőtlenít és érzéstelenít is.
De más furcsaságok is szerepelnek a menün: például bálna, rénszarvas, ló és kos heréje izlandiasan elkészítve, vagy például birkafej egészben. A tulajdonos azt mondja: a hagyományos izlandi ételeket készíti, azokat a fogásokat, amelyeket szülei és nagyszülei ettek. Eythor Halldorsson azt is elárulta, hogy a világhírű izlandi popdíva, Björk is előszeretettel vendégeskedik nála, amikor Reykjavíkban van. (FH)
Ilyen a tradicionális izlandi gasztronómia (?)
Nem mindennapi menüsor várja az izlandi főváros egyik éttermébe betérőket. A 27 éves séf ugyanis hagyományos viking ételeket kínál az ínyencségre vágyóknak.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.