Az AFP szerdai tudósítása szerint a reykjavíki étteremben senki sem kéri a panaszkönyvet azért, mert a megrendelt cápahúsos menü rohadt. Mert annak pontosan olyannak kell lennie.
Az izlandi hagyományok szerint ugyanis a hakarl nevű ételhez a cápahúst két hónapig a kavicsos föveny alá kell elásni, rohasztani, majd pedig további hetekig fellógatni és szárítani. Ezt az "illatos" fogást pedig hermetikusan lezárt edényben tálalják a vendégeknek, "nehogy elillanjon az aromája".Az ízről azt írja az AFP, hogy ammónia és kéksajt közt mozog. És ajánlatos az egészet krumpliból készült vodkával leöblíteni- a méregerős ital fertőtlenít és érzéstelenít is.
De más furcsaságok is szerepelnek a menün: például bálna, rénszarvas, ló és kos heréje izlandiasan elkészítve, vagy például birkafej egészben. A tulajdonos azt mondja: a hagyományos izlandi ételeket készíti, azokat a fogásokat, amelyeket szülei és nagyszülei ettek. Eythor Halldorsson azt is elárulta, hogy a világhírű izlandi popdíva, Björk is előszeretettel vendégeskedik nála, amikor Reykjavíkban van. (FH)
Ilyen a tradicionális izlandi gasztronómia (?)
Nem mindennapi menüsor várja az izlandi főváros egyik éttermébe betérőket. A 27 éves séf ugyanis hagyományos viking ételeket kínál az ínyencségre vágyóknak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál
A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje
Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból
A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején
Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.