Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

 Az elviteles ételdobozok új generációját képviselő, a 2024-es adatok alapján 97 százalékos visszaváltási arányt produkáló RevoBox ideális eszköz az egyszer használatos ételcsomagolások helyettesítéséhez. Ezeket egyébként belátható időn belül teljesen ki is kell vezetni a környezeti terhelés mérséklése és a fenntarthatóság előmozdítása érdekében.

Az elsőként a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BMGE) vendéglátóegységeiben bevezetett doboz az újrahasználható poharairól közismert Cup Revolution úttörő kezdeményezése: a cél az egyszer használatos ételcsomagolások kiváltása egy innovatív, többször használható dobozrendszerrel.

A törhetetlen és szivárgásmentes, mosogatógépbe és mikrohullámú sütőbe is rakható dobozok nagyon tartósak, ezért akár 500 alkalommal is felhasználhatók, a céghez visszajuttatott, elhasználódott termékeket pedig 100 százalékban újrahasznosítják. Az ételtartók könnyen tisztítható és többször felhasználható polipropilénből (PP) készülnek, így tökéletesen képesek helyettesíteni az egyszer használatos ételcsomagolásokat, akár házhozszállításról van szó, akár fesztiválokról vagy nagyobb rendezvényekről.

„Azon túl, hogy a segítségével jelentősen csökkenthető az egyszer használatos műanyagok mennyisége, nagy előnye, hogy fejleszti az egyéni és társadalmi szintű környezettudatosságot, ezáltal pedig hozzájárul a környezeti lábnyomunk minimalizálásához”

 – mondja Maros Róbert ügyvezető igazgató.


Fotó: RevoBox

Hogy ez mennyire hatásos, azt jól mutatja a 2024-es visszaváltási arány, amely meghaladja a 97 százalékot: ennyien vitték vissza a felhasznált dobozokat, amelyek – a BMGE mellett – már a Graphisoft Parkban, a Delirest Science Parkban, valamint a Debreceni Campuson is elérhetők. 

 


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.