Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

 Az elviteles ételdobozok új generációját képviselő, a 2024-es adatok alapján 97 százalékos visszaváltási arányt produkáló RevoBox ideális eszköz az egyszer használatos ételcsomagolások helyettesítéséhez. Ezeket egyébként belátható időn belül teljesen ki is kell vezetni a környezeti terhelés mérséklése és a fenntarthatóság előmozdítása érdekében.

Az elsőként a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BMGE) vendéglátóegységeiben bevezetett doboz az újrahasználható poharairól közismert Cup Revolution úttörő kezdeményezése: a cél az egyszer használatos ételcsomagolások kiváltása egy innovatív, többször használható dobozrendszerrel.

A törhetetlen és szivárgásmentes, mosogatógépbe és mikrohullámú sütőbe is rakható dobozok nagyon tartósak, ezért akár 500 alkalommal is felhasználhatók, a céghez visszajuttatott, elhasználódott termékeket pedig 100 százalékban újrahasznosítják. Az ételtartók könnyen tisztítható és többször felhasználható polipropilénből (PP) készülnek, így tökéletesen képesek helyettesíteni az egyszer használatos ételcsomagolásokat, akár házhozszállításról van szó, akár fesztiválokról vagy nagyobb rendezvényekről.

„Azon túl, hogy a segítségével jelentősen csökkenthető az egyszer használatos műanyagok mennyisége, nagy előnye, hogy fejleszti az egyéni és társadalmi szintű környezettudatosságot, ezáltal pedig hozzájárul a környezeti lábnyomunk minimalizálásához”

 – mondja Maros Róbert ügyvezető igazgató.


Fotó: RevoBox

Hogy ez mennyire hatásos, azt jól mutatja a 2024-es visszaváltási arány, amely meghaladja a 97 százalékot: ennyien vitték vissza a felhasznált dobozokat, amelyek – a BMGE mellett – már a Graphisoft Parkban, a Delirest Science Parkban, valamint a Debreceni Campuson is elérhetők. 

 


Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije

Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije 

A desszert már megjelenésében is a Balaton hangulatát idézi.
MVI-álláspont a felszolgálási díj változásával kapcsolatban

MVI-álláspont a felszolgálási díj változásával kapcsolatban 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) eljuttatta szerkesztőségünkbe álláspontjukat a pénteken megjelent kormányszintű döntéssel kapcsolatban.
Narancsfák árnyékában született az új Unicum

Narancsfák árnyékában született az új Unicum 

Narancsos változattal jelentkezik a gyógynövénylikőrökről ismert hazai cég, amely frissességével, olaszos ízvilágával a legújabb generációt szólítja meg.
Döntött a szaktárca a felszolgálási díjról és a borravalóról

Döntött a szaktárca a felszolgálási díjról és a borravalóról 

Az NGM új intézkedéseket vezet be a felszolgálási díj maximalizálása, valamint az adómentes borravaló teljes körű biztosítása érdekében.
Újraértelmezett ünnepváró gasztronómia – a város felett

Újraértelmezett ünnepváró gasztronómia – a város felett 

Újragondolt ízvilág és a téli hónapokban, a közelgő ünnepek alatt, elérhető, modern luxussal teli gasztroélmény.
Megvan a világ első Michelin-csillagos fagylaltozója

Megvan a világ első Michelin-csillagos fagylaltozója 

Tajvan gasztronómiai világában a fejlődés töretlen, amit a sziget legújabb Michelin-kalauza is bizonyít.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.