Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

 Az elviteles ételdobozok új generációját képviselő, a 2024-es adatok alapján 97 százalékos visszaváltási arányt produkáló RevoBox ideális eszköz az egyszer használatos ételcsomagolások helyettesítéséhez. Ezeket egyébként belátható időn belül teljesen ki is kell vezetni a környezeti terhelés mérséklése és a fenntarthatóság előmozdítása érdekében.

Az elsőként a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BMGE) vendéglátóegységeiben bevezetett doboz az újrahasználható poharairól közismert Cup Revolution úttörő kezdeményezése: a cél az egyszer használatos ételcsomagolások kiváltása egy innovatív, többször használható dobozrendszerrel.

A törhetetlen és szivárgásmentes, mosogatógépbe és mikrohullámú sütőbe is rakható dobozok nagyon tartósak, ezért akár 500 alkalommal is felhasználhatók, a céghez visszajuttatott, elhasználódott termékeket pedig 100 százalékban újrahasznosítják. Az ételtartók könnyen tisztítható és többször felhasználható polipropilénből (PP) készülnek, így tökéletesen képesek helyettesíteni az egyszer használatos ételcsomagolásokat, akár házhozszállításról van szó, akár fesztiválokról vagy nagyobb rendezvényekről.

„Azon túl, hogy a segítségével jelentősen csökkenthető az egyszer használatos műanyagok mennyisége, nagy előnye, hogy fejleszti az egyéni és társadalmi szintű környezettudatosságot, ezáltal pedig hozzájárul a környezeti lábnyomunk minimalizálásához”

 – mondja Maros Róbert ügyvezető igazgató.


Fotó: RevoBox

Hogy ez mennyire hatásos, azt jól mutatja a 2024-es visszaváltási arány, amely meghaladja a 97 százalékot: ennyien vitték vissza a felhasznált dobozokat, amelyek – a BMGE mellett – már a Graphisoft Parkban, a Delirest Science Parkban, valamint a Debreceni Campuson is elérhetők. 

 


Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
Bazalt Napok Badacsonytördemicen

Bazalt Napok Badacsonytördemicen  

A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.
Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.