Íme, a Gundel Károly-díjátadó Gálaebéd menüje

Korábban már hírt adtunk a Gundel díj-átadó ceremóniáról, most megérkezett az impozáns menüsor is.

Az idei díjazottak Pintér Katalin (Gerbeaud, Onyx Műhely, Émile Étterem) és Nyíri Sándor (Arany Kaviár Étterem).A rendezvény helyszíne ismét a Gundel Étterem, időpontja 2023. október 15. vasárnap, 12 óra. A gálaebéd házigazdája Borbás Marcsi, szakmai mentora Bíró Lajos, a sommelier Fabók Mihály.

A Gálaebéd előzetes menüsora:

Üdvözlő ital:

Törley Tokaji Brut pezsgő


Amuse bouche:

Harcsakolbász golyó

Kecskesajt golyó szarvas sonka porban

Nyúl-rillette pisztáciás fűszermorzsában

Ropogós tésztában sült bab fasírt zakuszkával

Moldován Viktor és Wolf András – Gundel Étterem, Budapest

 

Előétel:
Szilvásváradi pisztráng birsalma, mogyoró, zeller

Macsinka János – Macok Bisztró, Eger, Ruprecht László– Páskom 1802 Gasztroműhely, Lajoskomárom

Budai Chardonnay Selection 2022 – Nyakas Pincészet


Leves:
Csorbaleves
Bíró Lajos

India Pale Ale IPA - HopTop Craft Beer


Főétel I.:
Káposztás kelt gombóc
Borbás Marcsi étele, Kerekes Sándor kreatív séf által elkészítve – Vadaskert Vendéglő, Keszthely

Szekszárdi Merlot Rosé "Niola" 2018 - Dúzsi Tamás Pincéje


Főétel II.:
Vörösboros kappan, borjúláb, gombák

Macsinka János – Macok Bisztró, Eger, Ruprecht László– Páskom 1802 Gasztroműhely, Lajoskomárom

Egri Juhász Végtelen Cuvée 2018 – Juhász Testvérek Pincészete


Desszert:

Auténtico Nativo Overproof rum - Premirum

Szilvásgombóc
Moldován Viktor és Wolf András – Gundel Étterem, Budapest

 Tokaji Aszú 6 puttonyos 2019 - Götz Pincészet

 

Díjátadó koccintáshoz:

Kreinbacher Brut Classic pezsgő

 

A díjátadó ebéd után kávé, petit fours, sajt- és sonkakóstolóval, valamint különböző röviditalokkal várjuk a vendégeinket!

Jegyigénylés: [email protected]

Forrás: MVI


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.