Az idei díjazottak Pintér Katalin (Gerbeaud, Onyx Műhely, Émile Étterem) és Nyíri Sándor (Arany Kaviár Étterem).A rendezvény helyszíne ismét a Gundel Étterem, időpontja 2023. október 15. vasárnap, 12 óra. A gálaebéd házigazdája Borbás Marcsi, szakmai mentora Bíró Lajos, a sommelier Fabók Mihály.
A Gálaebéd előzetes menüsora:
Üdvözlő ital:
Törley Tokaji Brut pezsgő
Amuse bouche:
Harcsakolbász golyó
Kecskesajt golyó szarvas sonka porban
Nyúl-rillette pisztáciás fűszermorzsában
Ropogós tésztában sült bab fasírt zakuszkával
Moldován Viktor és Wolf András – Gundel Étterem, Budapest
Előétel:
Szilvásváradi pisztráng birsalma, mogyoró, zeller
Macsinka János – Macok Bisztró, Eger, Ruprecht László– Páskom 1802 Gasztroműhely, Lajoskomárom
Budai Chardonnay Selection 2022 – Nyakas Pincészet
Leves:
Csorbaleves
Bíró Lajos
India Pale Ale IPA - HopTop Craft Beer
Főétel I.:
Káposztás kelt gombóc
Borbás Marcsi étele, Kerekes Sándor kreatív séf által elkészítve – Vadaskert Vendéglő, Keszthely
Szekszárdi Merlot Rosé "Niola" 2018 - Dúzsi Tamás Pincéje
Főétel II.:
Vörösboros kappan, borjúláb, gombák
Macsinka János – Macok Bisztró, Eger, Ruprecht László– Páskom 1802 Gasztroműhely, Lajoskomárom
Egri Juhász Végtelen Cuvée 2018 – Juhász Testvérek Pincészete
Desszert:
Auténtico Nativo Overproof rum - Premirum
Szilvásgombóc
Moldován Viktor és Wolf András – Gundel Étterem, Budapest
Tokaji Aszú 6 puttonyos 2019 - Götz Pincészet
Díjátadó koccintáshoz:
Kreinbacher Brut Classic pezsgő
A díjátadó ebéd után kávé, petit fours, sajt- és sonkakóstolóval, valamint különböző röviditalokkal várjuk a vendégeinket!
Jegyigénylés: [email protected]
Forrás: MVI