Íme, a Gundel Károly-díjátadó Gálaebéd menüje

Korábban már hírt adtunk a Gundel díj-átadó ceremóniáról, most megérkezett az impozáns menüsor is.

Az idei díjazottak Pintér Katalin (Gerbeaud, Onyx Műhely, Émile Étterem) és Nyíri Sándor (Arany Kaviár Étterem).A rendezvény helyszíne ismét a Gundel Étterem, időpontja 2023. október 15. vasárnap, 12 óra. A gálaebéd házigazdája Borbás Marcsi, szakmai mentora Bíró Lajos, a sommelier Fabók Mihály.

A Gálaebéd előzetes menüsora:

Üdvözlő ital:

Törley Tokaji Brut pezsgő


Amuse bouche:

Harcsakolbász golyó

Kecskesajt golyó szarvas sonka porban

Nyúl-rillette pisztáciás fűszermorzsában

Ropogós tésztában sült bab fasírt zakuszkával

Moldován Viktor és Wolf András – Gundel Étterem, Budapest

 

Előétel:
Szilvásváradi pisztráng birsalma, mogyoró, zeller

Macsinka János – Macok Bisztró, Eger, Ruprecht László– Páskom 1802 Gasztroműhely, Lajoskomárom

Budai Chardonnay Selection 2022 – Nyakas Pincészet


Leves:
Csorbaleves
Bíró Lajos

India Pale Ale IPA - HopTop Craft Beer


Főétel I.:
Káposztás kelt gombóc
Borbás Marcsi étele, Kerekes Sándor kreatív séf által elkészítve – Vadaskert Vendéglő, Keszthely

Szekszárdi Merlot Rosé "Niola" 2018 - Dúzsi Tamás Pincéje


Főétel II.:
Vörösboros kappan, borjúláb, gombák

Macsinka János – Macok Bisztró, Eger, Ruprecht László– Páskom 1802 Gasztroműhely, Lajoskomárom

Egri Juhász Végtelen Cuvée 2018 – Juhász Testvérek Pincészete


Desszert:

Auténtico Nativo Overproof rum - Premirum

Szilvásgombóc
Moldován Viktor és Wolf András – Gundel Étterem, Budapest

 Tokaji Aszú 6 puttonyos 2019 - Götz Pincészet

 

Díjátadó koccintáshoz:

Kreinbacher Brut Classic pezsgő

 

A díjátadó ebéd után kávé, petit fours, sajt- és sonkakóstolóval, valamint különböző röviditalokkal várjuk a vendégeinket!

Jegyigénylés: [email protected]

Forrás: MVI


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.