Íme, a Gundel Károly-díjátadó Gálaebéd menüje

Korábban már hírt adtunk a Gundel díj-átadó ceremóniáról, most megérkezett az impozáns menüsor is.

Az idei díjazottak Pintér Katalin (Gerbeaud, Onyx Műhely, Émile Étterem) és Nyíri Sándor (Arany Kaviár Étterem).A rendezvény helyszíne ismét a Gundel Étterem, időpontja 2023. október 15. vasárnap, 12 óra. A gálaebéd házigazdája Borbás Marcsi, szakmai mentora Bíró Lajos, a sommelier Fabók Mihály.

A Gálaebéd előzetes menüsora:

Üdvözlő ital:

Törley Tokaji Brut pezsgő


Amuse bouche:

Harcsakolbász golyó

Kecskesajt golyó szarvas sonka porban

Nyúl-rillette pisztáciás fűszermorzsában

Ropogós tésztában sült bab fasírt zakuszkával

Moldován Viktor és Wolf András – Gundel Étterem, Budapest

 

Előétel:
Szilvásváradi pisztráng birsalma, mogyoró, zeller

Macsinka János – Macok Bisztró, Eger, Ruprecht László– Páskom 1802 Gasztroműhely, Lajoskomárom

Budai Chardonnay Selection 2022 – Nyakas Pincészet


Leves:
Csorbaleves
Bíró Lajos

India Pale Ale IPA - HopTop Craft Beer


Főétel I.:
Káposztás kelt gombóc
Borbás Marcsi étele, Kerekes Sándor kreatív séf által elkészítve – Vadaskert Vendéglő, Keszthely

Szekszárdi Merlot Rosé "Niola" 2018 - Dúzsi Tamás Pincéje


Főétel II.:
Vörösboros kappan, borjúláb, gombák

Macsinka János – Macok Bisztró, Eger, Ruprecht László– Páskom 1802 Gasztroműhely, Lajoskomárom

Egri Juhász Végtelen Cuvée 2018 – Juhász Testvérek Pincészete


Desszert:

Auténtico Nativo Overproof rum - Premirum

Szilvásgombóc
Moldován Viktor és Wolf András – Gundel Étterem, Budapest

 Tokaji Aszú 6 puttonyos 2019 - Götz Pincészet

 

Díjátadó koccintáshoz:

Kreinbacher Brut Classic pezsgő

 

A díjátadó ebéd után kávé, petit fours, sajt- és sonkakóstolóval, valamint különböző röviditalokkal várjuk a vendégeinket!

Jegyigénylés: [email protected]

Forrás: MVI


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.