Indul a nevezés a Central European Beer Awards-2020-ra

Elindult a nevezés a Central European Beer Awards-2020 díjra, eredményhirdetés a júniusi Gyulai Sörfesztiválon lesz.

A versenyen indulóknak fajtánként minimum 3 liter versenymintát, minimum 6 palackban kell beküldeniük. Egy versenyző 1 kategóriában maximálisan 5 különböző tétellel indulhat. A versenyre házi amatőr sörfőzők és kisüzemi kézműves sörfőzdés adhatják be jelentkezésüket.

Regisztrálni május 24-ig lehet, a versenymintákat május 11-ig lehet beküldeni. Az érzékszervi zsűrizést május 14-15-én tartják Békéscsabán, az eredményhirdetés a június 11-13 között megrendezett Gyulai Sörfesztiválon lesz.

A verseny 30 alapkategóriában hirdetik meg, a bírálat egy 50 pontos rendszerben történik és Magyarországon egyedülálló módon számítógépes rendszerben történik. A versenyzők az eredményhirdetést követő 30 napon belül kapják meg a minta minősítéséről készült bírálati lapot, benne a pontozás szöveges értékelésével.

A versenyre benevezett sörök arany, ezüst, bronz, valamint champion minősítést érhetnek el és mindkét fő kategóriában Grand Champion győztest hirdetnek.

A rendezvényszervező lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a verseny célja a sör, mint az egyik legnépszerűbb ital további népszerűsítése mellett a kisüzemi, kézműves sörök, az otthoni sörfőzés, a kulturált sörfogyasztás népszerűsítése, a minőség javítása és a kisüzemi főzdék színvonalának elismerése.

Forrás: Turizmus Online


Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.