Indul a nevezés a Central European Beer Awards-2020-ra

Elindult a nevezés a Central European Beer Awards-2020 díjra, eredményhirdetés a júniusi Gyulai Sörfesztiválon lesz.

A versenyen indulóknak fajtánként minimum 3 liter versenymintát, minimum 6 palackban kell beküldeniük. Egy versenyző 1 kategóriában maximálisan 5 különböző tétellel indulhat. A versenyre házi amatőr sörfőzők és kisüzemi kézműves sörfőzdés adhatják be jelentkezésüket.

Regisztrálni május 24-ig lehet, a versenymintákat május 11-ig lehet beküldeni. Az érzékszervi zsűrizést május 14-15-én tartják Békéscsabán, az eredményhirdetés a június 11-13 között megrendezett Gyulai Sörfesztiválon lesz.

A verseny 30 alapkategóriában hirdetik meg, a bírálat egy 50 pontos rendszerben történik és Magyarországon egyedülálló módon számítógépes rendszerben történik. A versenyzők az eredményhirdetést követő 30 napon belül kapják meg a minta minősítéséről készült bírálati lapot, benne a pontozás szöveges értékelésével.

A versenyre benevezett sörök arany, ezüst, bronz, valamint champion minősítést érhetnek el és mindkét fő kategóriában Grand Champion győztest hirdetnek.

A rendezvényszervező lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a verseny célja a sör, mint az egyik legnépszerűbb ital további népszerűsítése mellett a kisüzemi, kézműves sörök, az otthoni sörfőzés, a kulturált sörfogyasztás népszerűsítése, a minőség javítása és a kisüzemi főzdék színvonalának elismerése.

Forrás: Turizmus Online


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.