Indul a nevezés a Chaine Ifjúsági Szakácsversenyre

A Chaine Egyesület júniusban rendezi meg a nemzeti válogatót.

"A Chaîne des Rôtisseurs Világszervezet szabályzata alapján, ez évben XXIII. alkalommal rendezzük meg a Chaîne Egyesülethez tartozó „Chaîne” szállodákban és éttermekben dolgozó ifjú szakácsok részére a „Jeunes Chefs Rôtisseurs” Magyarországi Szakácsversenyt (Nemzeti válogató). A versenyen olyan fiatal szakács indulhat, aki 2018. szeptember 1. napjáig nem tölti be a 27. életévét, egy a Chaîne Egyesülethez tartozó szálloda/étterem magyar állampolgársággal, vagy nem magyar állampolgársággal, de érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkező főállású munkatársa, akit a szálloda/étterem tulajdonosa/igazgatója benevez a versenyre, ugyanakkor tekintettel arra, hogy idén a versenyen 2 turnusban összesen 5-5 versenyző tud indulni, így a jelentkezések nevezési sorrendben kerülnek regisztrálásra. Az „Jeunes Chefs Rôtisseurs” verseny évenkénti rendszeres megszervezésével is szeretnénk elérni, hogy a „Chaîne-házak”-ban dolgozó fiatal szakácsok oktatásával és nevelésével – ezen versenyre való felkészítéssel és részvételükkel is – magas színvonalat érjenek el" - áll az egyesület közleményében.

A versenyzőknek önállóan, a meglepetés kosár alapanyagainak felhasználásával, 3 fogásos menüt kell elkészíteniük 4 személy részére: hideg vagy meleg előétel, főétel körettel, desszert. Az ételeket az elmúlt évekhez hasonlóan a szakma által elismert hazai képviselői fogják értékelni.

A verseny dátuma: 2018. június 7. csütörtök

A verseny helyszíne: METRO Gasztroakadémia, 2041 Budaörs, Budapark, Keleti 3.

"A Chaine vacsorával egybekötött eredményhirdetés időpontjáról és helyszínéről a későbbiek folyamán adunk tájékoztatást. A nemzeti verseny első helyezettje jogot nyer arra, hogy induljon az „Jeunes Chef Rôtisseurs” 2018. évi Világbajnokságon, amely Taiwanon kerül megrendezésre 2018. szeptember 7-én. A Chaine Egyesület a nemzeti versenyen győztes ifjú szakács részére biztosítja a világversenyen való részvétel feltételét, a 600 EUR nevezési díjat.

A hazai verseny előkészítésére és lebonyolítására technikai igazgatóként felkértük Kovács-Siklósi Lázárt (Lázár Chef), Conseiller Culinaire, Egyesületünk elnökségi tagját. Kérjük a „Chaîne Házak” vezetőit, hogy különös gonddal készítsék fel versenyzőiket az eredményes hazai versenyre.

Kérjük, a mellékelt nevezési lap-ot legkésőbb 2018. április 20. péntek 12:00-ig szíveskedjenek a Chaîne Egyesület központi e-mail címre ([email protected]) kitöltve visszaküldeni. A benevezett versenyzőnek a nevezést követően részletes tájékoztatást küldünk a verseny lebonyolításáról valamint a gálavacsorával egybekötött eredményhirdetésről. Szabados Bettina asszsztensünk, a 06-30-968-4143 telefonon, és a [email protected] e-mail címen készséggel áll rendelkezésre a versennyel és a Chaine belépéssel/tagsággal kapcsolatban felmerülő további kérdések esetén" - olvasható a közleményben.

 

Forrás: Vendég & Hotel


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.