Ingyen ebéd rászoruló gyerekeknek - nem csak Jamie jótékony

Ingyen ad ebédet egy tatabányai vendéglõ a közeli iskola rászoruló diákjainak. Az étterem - törzsvendégeivel összefogva - olyan tanulóknak biztosítja a mindennapi melegételt, akik ingyenes étkezésre nem jogosultak, de családjuk nehezen tudja csak állni a havi menzadíjat.

Az önkormányzat adatai szerint 3200 gyerek kap rendszeresen segélyt a városban, nagy részük ingyenes étkezés formájában, de rajtuk kívül még körülbelül félezer olyan gyermekrõl tudnak, akiknek szükségük lenne erre.

A tatabányai vendéglõ a közeli, Jókai Mór Általános Iskola csaknem 20 diákjának biztosít ingyen ebédet. Olyan gyerekeknek, akik ingyenes étkezésre nem jogosultak, de nehéz anyagi körülmények között élnek. Ahogy azt Saller Molnár Gyula, az étterem tulajdonosa elmondta: elsõként testvérével összesen 6 diáknak biztosítattak ebédet, majd csatlakoztak hozzájuk törzsvendégeik, így mostanra már csaknem 20 gyerek kaphat ingyen étkezést. Az akció a tanév végéig tart, de szeptembertõl újra kezdik.

A tatabányai Jókai Mór Általános Iskolában minden második-harmadik diák valamilyen mértékben rászoruló. Az igazgató elmondta: vannak olyan gyerekek, akik reggeli nélkül jönnek el otthonról, közöttük a megmaradt kenyeret, kalácsot osztják szét. Makszimné Pálfi Enikõ hozzátette: a csaknem 200 tanulójuk közül minden ötödiknek szüksége lenne hasonló segítségre, mint amit a közeli vendéglõ nyújt a hátrányos helyzetû diákok egy részének. A kezdeményezõk remélik, hogy minél többen csatlakoznak akciójukhoz. Az adatok szerint ugyanis csak Tatabányán több mint 500 olyan gyerek él, akik bár rászorulók, de ingyenes közétkeztetésre nem jogosultak. (Független Hirügynöség)

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.