Ingyen ebéd rászoruló gyerekeknek - nem csak Jamie jótékony

Ingyen ad ebédet egy tatabányai vendéglõ a közeli iskola rászoruló diákjainak. Az étterem - törzsvendégeivel összefogva - olyan tanulóknak biztosítja a mindennapi melegételt, akik ingyenes étkezésre nem jogosultak, de családjuk nehezen tudja csak állni a havi menzadíjat.

Az önkormányzat adatai szerint 3200 gyerek kap rendszeresen segélyt a városban, nagy részük ingyenes étkezés formájában, de rajtuk kívül még körülbelül félezer olyan gyermekrõl tudnak, akiknek szükségük lenne erre.

A tatabányai vendéglõ a közeli, Jókai Mór Általános Iskola csaknem 20 diákjának biztosít ingyen ebédet. Olyan gyerekeknek, akik ingyenes étkezésre nem jogosultak, de nehéz anyagi körülmények között élnek. Ahogy azt Saller Molnár Gyula, az étterem tulajdonosa elmondta: elsõként testvérével összesen 6 diáknak biztosítattak ebédet, majd csatlakoztak hozzájuk törzsvendégeik, így mostanra már csaknem 20 gyerek kaphat ingyen étkezést. Az akció a tanév végéig tart, de szeptembertõl újra kezdik.

A tatabányai Jókai Mór Általános Iskolában minden második-harmadik diák valamilyen mértékben rászoruló. Az igazgató elmondta: vannak olyan gyerekek, akik reggeli nélkül jönnek el otthonról, közöttük a megmaradt kenyeret, kalácsot osztják szét. Makszimné Pálfi Enikõ hozzátette: a csaknem 200 tanulójuk közül minden ötödiknek szüksége lenne hasonló segítségre, mint amit a közeli vendéglõ nyújt a hátrányos helyzetû diákok egy részének. A kezdeményezõk remélik, hogy minél többen csatlakoznak akciójukhoz. Az adatok szerint ugyanis csak Tatabányán több mint 500 olyan gyerek él, akik bár rászorulók, de ingyenes közétkeztetésre nem jogosultak. (Független Hirügynöség)

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz

Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz 

Az idén 48 éves Magyar Konyha a főszezonra ismét olvasói kezébe adja ingyenes balatoni gasztroiránytűjét.
Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján

Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján 

A gasztronómiai világ kiválóságai előtt, június 5-én hirdették ki a The World's 50 Best Restaurants 2024-es rangsorát.
A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten

A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten 

Hétvégén rendezik a "Winelovers 100 - 100 legjobb magyar bor” versenyt.
A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége

A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége 

A XXII. kerületben történt jelentős mértékű beruházások növelték a környék potenciálját, de a bevásárlóközpont könnyű megközelíthetősége is fontos szempont volt az étteremlánc számára.
A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott

A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott 

A hely, ahol még az egyszerű zsírosdeszka is igazi gasztro műalkotás.

Interjú

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk:  Dizájn hotel a tó közepén

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023.évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.