Ingyen ebéd rászoruló gyerekeknek - nem csak Jamie jótékony

Ingyen ad ebédet egy tatabányai vendéglõ a közeli iskola rászoruló diákjainak. Az étterem - törzsvendégeivel összefogva - olyan tanulóknak biztosítja a mindennapi melegételt, akik ingyenes étkezésre nem jogosultak, de családjuk nehezen tudja csak állni a havi menzadíjat.

Az önkormányzat adatai szerint 3200 gyerek kap rendszeresen segélyt a városban, nagy részük ingyenes étkezés formájában, de rajtuk kívül még körülbelül félezer olyan gyermekrõl tudnak, akiknek szükségük lenne erre.

A tatabányai vendéglõ a közeli, Jókai Mór Általános Iskola csaknem 20 diákjának biztosít ingyen ebédet. Olyan gyerekeknek, akik ingyenes étkezésre nem jogosultak, de nehéz anyagi körülmények között élnek. Ahogy azt Saller Molnár Gyula, az étterem tulajdonosa elmondta: elsõként testvérével összesen 6 diáknak biztosítattak ebédet, majd csatlakoztak hozzájuk törzsvendégeik, így mostanra már csaknem 20 gyerek kaphat ingyen étkezést. Az akció a tanév végéig tart, de szeptembertõl újra kezdik.

A tatabányai Jókai Mór Általános Iskolában minden második-harmadik diák valamilyen mértékben rászoruló. Az igazgató elmondta: vannak olyan gyerekek, akik reggeli nélkül jönnek el otthonról, közöttük a megmaradt kenyeret, kalácsot osztják szét. Makszimné Pálfi Enikõ hozzátette: a csaknem 200 tanulójuk közül minden ötödiknek szüksége lenne hasonló segítségre, mint amit a közeli vendéglõ nyújt a hátrányos helyzetû diákok egy részének. A kezdeményezõk remélik, hogy minél többen csatlakoznak akciójukhoz. Az adatok szerint ugyanis csak Tatabányán több mint 500 olyan gyerek él, akik bár rászorulók, de ingyenes közétkeztetésre nem jogosultak. (Független Hirügynöség)

Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát

A Lidl csökkenti a tojás árát 

A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában

Gasztrorendezvény Szlovákiában 

Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.
Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog

Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog 

A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.