Ingyen ebéd rászoruló gyerekeknek - nem csak Jamie jótékony

Ingyen ad ebédet egy tatabányai vendéglõ a közeli iskola rászoruló diákjainak. Az étterem - törzsvendégeivel összefogva - olyan tanulóknak biztosítja a mindennapi melegételt, akik ingyenes étkezésre nem jogosultak, de családjuk nehezen tudja csak állni a havi menzadíjat.

Az önkormányzat adatai szerint 3200 gyerek kap rendszeresen segélyt a városban, nagy részük ingyenes étkezés formájában, de rajtuk kívül még körülbelül félezer olyan gyermekrõl tudnak, akiknek szükségük lenne erre.

A tatabányai vendéglõ a közeli, Jókai Mór Általános Iskola csaknem 20 diákjának biztosít ingyen ebédet. Olyan gyerekeknek, akik ingyenes étkezésre nem jogosultak, de nehéz anyagi körülmények között élnek. Ahogy azt Saller Molnár Gyula, az étterem tulajdonosa elmondta: elsõként testvérével összesen 6 diáknak biztosítattak ebédet, majd csatlakoztak hozzájuk törzsvendégeik, így mostanra már csaknem 20 gyerek kaphat ingyen étkezést. Az akció a tanév végéig tart, de szeptembertõl újra kezdik.

A tatabányai Jókai Mór Általános Iskolában minden második-harmadik diák valamilyen mértékben rászoruló. Az igazgató elmondta: vannak olyan gyerekek, akik reggeli nélkül jönnek el otthonról, közöttük a megmaradt kenyeret, kalácsot osztják szét. Makszimné Pálfi Enikõ hozzátette: a csaknem 200 tanulójuk közül minden ötödiknek szüksége lenne hasonló segítségre, mint amit a közeli vendéglõ nyújt a hátrányos helyzetû diákok egy részének. A kezdeményezõk remélik, hogy minél többen csatlakoznak akciójukhoz. Az adatok szerint ugyanis csak Tatabányán több mint 500 olyan gyerek él, akik bár rászorulók, de ingyenes közétkeztetésre nem jogosultak. (Független Hirügynöség)

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.