Ingyen ebéd rászoruló gyerekeknek - nem csak Jamie jótékony

Ingyen ad ebédet egy tatabányai vendéglõ a közeli iskola rászoruló diákjainak. Az étterem - törzsvendégeivel összefogva - olyan tanulóknak biztosítja a mindennapi melegételt, akik ingyenes étkezésre nem jogosultak, de családjuk nehezen tudja csak állni a havi menzadíjat.

Az önkormányzat adatai szerint 3200 gyerek kap rendszeresen segélyt a városban, nagy részük ingyenes étkezés formájában, de rajtuk kívül még körülbelül félezer olyan gyermekrõl tudnak, akiknek szükségük lenne erre.

A tatabányai vendéglõ a közeli, Jókai Mór Általános Iskola csaknem 20 diákjának biztosít ingyen ebédet. Olyan gyerekeknek, akik ingyenes étkezésre nem jogosultak, de nehéz anyagi körülmények között élnek. Ahogy azt Saller Molnár Gyula, az étterem tulajdonosa elmondta: elsõként testvérével összesen 6 diáknak biztosítattak ebédet, majd csatlakoztak hozzájuk törzsvendégeik, így mostanra már csaknem 20 gyerek kaphat ingyen étkezést. Az akció a tanév végéig tart, de szeptembertõl újra kezdik.

A tatabányai Jókai Mór Általános Iskolában minden második-harmadik diák valamilyen mértékben rászoruló. Az igazgató elmondta: vannak olyan gyerekek, akik reggeli nélkül jönnek el otthonról, közöttük a megmaradt kenyeret, kalácsot osztják szét. Makszimné Pálfi Enikõ hozzátette: a csaknem 200 tanulójuk közül minden ötödiknek szüksége lenne hasonló segítségre, mint amit a közeli vendéglõ nyújt a hátrányos helyzetû diákok egy részének. A kezdeményezõk remélik, hogy minél többen csatlakoznak akciójukhoz. Az adatok szerint ugyanis csak Tatabányán több mint 500 olyan gyerek él, akik bár rászorulók, de ingyenes közétkeztetésre nem jogosultak. (Független Hirügynöség)

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.