Innováció esetén az ár meghatározó. Jön a Cornella

Egyre gyorsabban törnek be Magyarországra a nemzetközi kávés trendek, mivel a Pannon Kávé minden évben nemzetközi szakkiállításokról hozzá el az országba a legújabb termékeket. (X)

Milyen trendek határozzák meg egy új termék piacon való megjelenését?
A nemzetközi trendekből egyre gyorsabban hazai igények lesznek. Korábban a nemzetközi megjelenéshez képest több idő telt el, mire Magyarországon is jogos igény merült volna fel egy új technológiára, kávégépre, kávékészítésre vagy kávétípusra. Mi a Pannon Kávé Kft.-nél folyamatosan követjük a trendeket: minden évben nemzetközi szakmai kiállításokon veszünk részt, ahol mindig vannak újdonságok, emiatt szinte minden évben új termékeket vagy kávégépeket veszünk fel a kínálatunkba.

Mely termékük volt 2019-ben a legsikeresebb? És melyik lehet 2020 slágere?
A Caffé Perla Rosso kávénk ebbe a körbe tartozik, 2020-ban további jelentős újításokat, termékbővítést tervezünk. Többek között kávépörkölőnkkel, a kata- lán Cafés Cornellával még komolyabb szintre emeljük az együttműködésünket, ennek eredményeképp új, prémiumminőségű kávék és kiegészítők kerülnek be a kínálatunkba. A többször a világ legjobb éttermének választott gironai Roca el Cellar is Cornella kávéval dol- gozik, ennél jobb referenciára nincs szükség.

Létezik-e kávélaboratórium, ahol új keverékek készülnek?
Cafés Cornella kávépörkölő partnerünk pörkölőüzemében egy óriási bemutatóterem és kávélabor is helyet kapott, ahol a borszakértőkhöz hasonló módon folyamatosan kóstolásokat végeznek, valamint minőség-ellenőrzéssel budapesti telephelyünkön is foglalkozunk. A magyar fo- gyasztók inkább a robusztás ízvilághoz szoktak, de a pré- mium-vendéglátóegységekben a magas arabicatartalom – akár 100 százalékos – alapvető elvárás, és a vendégkör is ezt az aromagazdagabb ízvilágot keresi.

Fontos az ár-érték arány. E téren hogyan készül 2020-ra a Pannon Kávé?
Az őszi–téli szezon slágerterméke a forró tea. Idén sze- retnénk kínálatunkat jelentősen bővíteni ebben a termék- körben is, amelyben az elsődleges cél a kiváló ár-érték arány megtartása.

Kávégépek, automaták terén lesz-e bevezetésre kerülő innováció?
Megállapodtunk egy új kávégépgyártóval, és így olyan innovatív kávégépeket tudunk kínálni a partnereinknek, amelyek egyedülállóak lesznek a piacon, mind a kisebb automaták, mind pedig a professzionális karos gépek kapcsán.

Részt vesznek-e a februárban megrendezésre ke- rülő hazai Sirhán?
Igen, fontos esemény a rendezvénynaptárunkban a Sirha. Terveink szerint erre az alkalomra összeáll egy olyan újonnan bevezetett, korábban már említett kávé-, és kávégépkínálat, így a Caffé Perla mellett a Cafés Cornella termékeit is be fogjuk mutatni a standunkon.

 

 

 

Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.