Innováció esetén az ár meghatározó. Jön a Cornella

Egyre gyorsabban törnek be Magyarországra a nemzetközi kávés trendek, mivel a Pannon Kávé minden évben nemzetközi szakkiállításokról hozzá el az országba a legújabb termékeket. (X)

Milyen trendek határozzák meg egy új termék piacon való megjelenését?
A nemzetközi trendekből egyre gyorsabban hazai igények lesznek. Korábban a nemzetközi megjelenéshez képest több idő telt el, mire Magyarországon is jogos igény merült volna fel egy új technológiára, kávégépre, kávékészítésre vagy kávétípusra. Mi a Pannon Kávé Kft.-nél folyamatosan követjük a trendeket: minden évben nemzetközi szakmai kiállításokon veszünk részt, ahol mindig vannak újdonságok, emiatt szinte minden évben új termékeket vagy kávégépeket veszünk fel a kínálatunkba.

Mely termékük volt 2019-ben a legsikeresebb? És melyik lehet 2020 slágere?
A Caffé Perla Rosso kávénk ebbe a körbe tartozik, 2020-ban további jelentős újításokat, termékbővítést tervezünk. Többek között kávépörkölőnkkel, a kata- lán Cafés Cornellával még komolyabb szintre emeljük az együttműködésünket, ennek eredményeképp új, prémiumminőségű kávék és kiegészítők kerülnek be a kínálatunkba. A többször a világ legjobb éttermének választott gironai Roca el Cellar is Cornella kávéval dol- gozik, ennél jobb referenciára nincs szükség.

Létezik-e kávélaboratórium, ahol új keverékek készülnek?
Cafés Cornella kávépörkölő partnerünk pörkölőüzemében egy óriási bemutatóterem és kávélabor is helyet kapott, ahol a borszakértőkhöz hasonló módon folyamatosan kóstolásokat végeznek, valamint minőség-ellenőrzéssel budapesti telephelyünkön is foglalkozunk. A magyar fo- gyasztók inkább a robusztás ízvilághoz szoktak, de a pré- mium-vendéglátóegységekben a magas arabicatartalom – akár 100 százalékos – alapvető elvárás, és a vendégkör is ezt az aromagazdagabb ízvilágot keresi.

Fontos az ár-érték arány. E téren hogyan készül 2020-ra a Pannon Kávé?
Az őszi–téli szezon slágerterméke a forró tea. Idén sze- retnénk kínálatunkat jelentősen bővíteni ebben a termék- körben is, amelyben az elsődleges cél a kiváló ár-érték arány megtartása.

Kávégépek, automaták terén lesz-e bevezetésre kerülő innováció?
Megállapodtunk egy új kávégépgyártóval, és így olyan innovatív kávégépeket tudunk kínálni a partnereinknek, amelyek egyedülállóak lesznek a piacon, mind a kisebb automaták, mind pedig a professzionális karos gépek kapcsán.

Részt vesznek-e a februárban megrendezésre ke- rülő hazai Sirhán?
Igen, fontos esemény a rendezvénynaptárunkban a Sirha. Terveink szerint erre az alkalomra összeáll egy olyan újonnan bevezetett, korábban már említett kávé-, és kávégépkínálat, így a Caffé Perla mellett a Cafés Cornella termékeit is be fogjuk mutatni a standunkon.

 

 

 

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.