Innováció esetén az ár meghatározó. Jön a Cornella

Egyre gyorsabban törnek be Magyarországra a nemzetközi kávés trendek, mivel a Pannon Kávé minden évben nemzetközi szakkiállításokról hozzá el az országba a legújabb termékeket. (X)

Milyen trendek határozzák meg egy új termék piacon való megjelenését?
A nemzetközi trendekből egyre gyorsabban hazai igények lesznek. Korábban a nemzetközi megjelenéshez képest több idő telt el, mire Magyarországon is jogos igény merült volna fel egy új technológiára, kávégépre, kávékészítésre vagy kávétípusra. Mi a Pannon Kávé Kft.-nél folyamatosan követjük a trendeket: minden évben nemzetközi szakmai kiállításokon veszünk részt, ahol mindig vannak újdonságok, emiatt szinte minden évben új termékeket vagy kávégépeket veszünk fel a kínálatunkba.

Mely termékük volt 2019-ben a legsikeresebb? És melyik lehet 2020 slágere?
A Caffé Perla Rosso kávénk ebbe a körbe tartozik, 2020-ban további jelentős újításokat, termékbővítést tervezünk. Többek között kávépörkölőnkkel, a kata- lán Cafés Cornellával még komolyabb szintre emeljük az együttműködésünket, ennek eredményeképp új, prémiumminőségű kávék és kiegészítők kerülnek be a kínálatunkba. A többször a világ legjobb éttermének választott gironai Roca el Cellar is Cornella kávéval dol- gozik, ennél jobb referenciára nincs szükség.

Létezik-e kávélaboratórium, ahol új keverékek készülnek?
Cafés Cornella kávépörkölő partnerünk pörkölőüzemében egy óriási bemutatóterem és kávélabor is helyet kapott, ahol a borszakértőkhöz hasonló módon folyamatosan kóstolásokat végeznek, valamint minőség-ellenőrzéssel budapesti telephelyünkön is foglalkozunk. A magyar fo- gyasztók inkább a robusztás ízvilághoz szoktak, de a pré- mium-vendéglátóegységekben a magas arabicatartalom – akár 100 százalékos – alapvető elvárás, és a vendégkör is ezt az aromagazdagabb ízvilágot keresi.

Fontos az ár-érték arány. E téren hogyan készül 2020-ra a Pannon Kávé?
Az őszi–téli szezon slágerterméke a forró tea. Idén sze- retnénk kínálatunkat jelentősen bővíteni ebben a termék- körben is, amelyben az elsődleges cél a kiváló ár-érték arány megtartása.

Kávégépek, automaták terén lesz-e bevezetésre kerülő innováció?
Megállapodtunk egy új kávégépgyártóval, és így olyan innovatív kávégépeket tudunk kínálni a partnereinknek, amelyek egyedülállóak lesznek a piacon, mind a kisebb automaták, mind pedig a professzionális karos gépek kapcsán.

Részt vesznek-e a februárban megrendezésre ke- rülő hazai Sirhán?
Igen, fontos esemény a rendezvénynaptárunkban a Sirha. Terveink szerint erre az alkalomra összeáll egy olyan újonnan bevezetett, korábban már említett kávé-, és kávégépkínálat, így a Caffé Perla mellett a Cafés Cornella termékeit is be fogjuk mutatni a standunkon.

 

 

 

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.