Ismét be kellett zárni egy cukrászüzemet

Felfüggesztette egy budapesti cukrászüzem működését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) egy múlt heti ellenőrzés során. Az üzemben jelöletlen alapanyagok, ismeretlen gyártási idejű félkész- és késztermékek, valamint súlyos higiéniai problémák voltak. Az eljárás során több mint 330 kg alapanyagot és terméket kellett megsemmisíteni.

Az ellenőrzés a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kelet-Budapesti Adó- és Vámigazgatóságának jelzésére indult és a NAV munkatársaival közösen zajlott.

A NÉBIH szakemberei a helyszínen súlyos higiéniai problémákat találtak: a termelő- és raktárhelyiségek túlzsúfoltak voltak és általános takarítatlanság jellemezte őket. Hiányoztak a higiénikus kézmosás és a mosogatás feltételei is. Az üzemben lejárt, jelöletlen alapanyagokat tároltak, a raktárban a polcok, a csomagolóanyagok egérürülékkel szennyezettek voltak. A vállalkozás több félkész- és készterméknél nem tudta igazolni a gyártás időpontját sem. Az üzem annak ellenére, hogy kiskereskedelmi tevékenységet is folytatott, online pénztárgéppel nem rendelkezett.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Hatalmas buli, pizza különlegességek, kutyák és igazi családi program. Jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál!

Hatalmas buli, pizza különlegességek, kutyák és igazi családi program. Jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál! 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?