Ismét nyitva a Baalbek

Libanonból Budapestre érkező séffel nyitott újra a Baalbek étterem. A pesti Belgrád rakpartra költözött a magyarok és a külföldről hozzánk érkező gasztrománok egyik nagykedvenc helye.

Új, letisztult designnal és autentikus libanoni konyhával kelt új életre a Baalbek étterem a Belgrád rakparton. A Baalbek nem új név a hazai gasztronómiában, hiszen 2015-től több éven keresztül nyűgözte le a közel-keleti ízek rajongóit a Váci utca egyik ötcsillagos házában. Most új köntösben és egyenesen Libanonból érkezett séffel hozza el a levantei gasztronómia legjavát.

 

A népszerű hideg és meleg mezze-kínálat, az alaposan megválogatott alapanyagok és a világhírű keleti vendégszeretet alapozza meg az emlékezetes libanoni vacsoraélményt az újonnan megnyílt Baalbek étteremben. A konyha élére Nizar Al Sayegh séf Libanonból érkezett csapatával, az étlap kidolgozása pedig hónapokkal ezelőtt, még Bejrútban kezdődött két libanoni társával, Ismaellel és Ahmeddel. 

 

A menüsor kialakításakor fontos szempont volt, hogy olyan ételek és úgy kerüljenek a tányérra, ahogy Bejrút egyik felkapott éttermében. Séfként, libanoniként fontos felelősségem és feladatom, hogy ugyanaz az íz és élmény legyen a végeredmény, mint amivel hazámban találkozhatunk. Ez friss, gondosan válogatott alapanyagok, kiforrott receptek és elkészítési módok, valamint a szakma iránti szeretet összessége”, mondta el Nizar, akinek közel 20 éves tapasztalata van a vendéglátásban: korábban számos ötcsillagos szálloda konyháján dolgozott vezető pozíciókban, valamint a Közel-Keleten népszerű Babel libanoni étterem egységeiben is megfordult.

 

teleinknél figyeltünk arra, hogy a libanoni konyhára egyébként is népszerű zöldség és gyümölcs alapanyagok is előtérbe kerüljenek. Kultúránk sajátossága, hogy étkezéskor sokan összegyűlünk és megosztjuk egymással a finom falatokat, így a hideg és meleg mezze kínálat is hangsúlyos az étlapon.”- tette hozzá a séf.

 

Az új konyhai csapat mellett ismerős arcot is köszönthetünk a stábban Mostafa Osman személyében, aki a korábbi Baalbek-et is vezette. „A Baalbek a gyerekem, ott voltam a születésénél, és most itt vagyok az újranyitás első percétől.

Az új étterem minden szempontból szintélépés, hiszen egy új, letisztult megjelenést kapott, a dunai panoráma csodálatos, a séfek pedig egyenesen Libanonból érkeztek, hogy a lehető legautentikusabb ízek kerüljenek az asztalra. Az új étterem a korábbinál lényegesen több férőhelyet és privát termet is kínál.” – mondta az étteremigazgató, aki elhozza az igazi keleti vendégszeretet, amely az apró figyelmességekről, üdvözlő italokról, a beszélgetések kezdeményezéséről, az ételek és italok ajánlásáról szól, a folyamatos kapcsolatról a vendégekkel. 

Az éttermi csapat a konyhától a felszolgálókig hisz az étteremben, szeretik a kínálatot és alig várják, hogy a tradicionális, valódi libanoni ízeket, a fantasztikus miliőt és a lenyűgöző italokat bemutathassa a budapesti és az idelátogató közönségnek.

 

 

 

Forrás: Mellow Mood / Turizmus Online

Forrás: Fotó kreditek: Enteriőr - Marko Novkov Megnyitó, konyha, tea, portré - Molnár Dani Ételfotó - Pucher Adrienn


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.