Ismét nyitva a Baalbek

Libanonból Budapestre érkező séffel nyitott újra a Baalbek étterem. A pesti Belgrád rakpartra költözött a magyarok és a külföldről hozzánk érkező gasztrománok egyik nagykedvenc helye.

Új, letisztult designnal és autentikus libanoni konyhával kelt új életre a Baalbek étterem a Belgrád rakparton. A Baalbek nem új név a hazai gasztronómiában, hiszen 2015-től több éven keresztül nyűgözte le a közel-keleti ízek rajongóit a Váci utca egyik ötcsillagos házában. Most új köntösben és egyenesen Libanonból érkezett séffel hozza el a levantei gasztronómia legjavát.

 

A népszerű hideg és meleg mezze-kínálat, az alaposan megválogatott alapanyagok és a világhírű keleti vendégszeretet alapozza meg az emlékezetes libanoni vacsoraélményt az újonnan megnyílt Baalbek étteremben. A konyha élére Nizar Al Sayegh séf Libanonból érkezett csapatával, az étlap kidolgozása pedig hónapokkal ezelőtt, még Bejrútban kezdődött két libanoni társával, Ismaellel és Ahmeddel. 

 

A menüsor kialakításakor fontos szempont volt, hogy olyan ételek és úgy kerüljenek a tányérra, ahogy Bejrút egyik felkapott éttermében. Séfként, libanoniként fontos felelősségem és feladatom, hogy ugyanaz az íz és élmény legyen a végeredmény, mint amivel hazámban találkozhatunk. Ez friss, gondosan válogatott alapanyagok, kiforrott receptek és elkészítési módok, valamint a szakma iránti szeretet összessége”, mondta el Nizar, akinek közel 20 éves tapasztalata van a vendéglátásban: korábban számos ötcsillagos szálloda konyháján dolgozott vezető pozíciókban, valamint a Közel-Keleten népszerű Babel libanoni étterem egységeiben is megfordult.

 

teleinknél figyeltünk arra, hogy a libanoni konyhára egyébként is népszerű zöldség és gyümölcs alapanyagok is előtérbe kerüljenek. Kultúránk sajátossága, hogy étkezéskor sokan összegyűlünk és megosztjuk egymással a finom falatokat, így a hideg és meleg mezze kínálat is hangsúlyos az étlapon.”- tette hozzá a séf.

 

Az új konyhai csapat mellett ismerős arcot is köszönthetünk a stábban Mostafa Osman személyében, aki a korábbi Baalbek-et is vezette. „A Baalbek a gyerekem, ott voltam a születésénél, és most itt vagyok az újranyitás első percétől.

Az új étterem minden szempontból szintélépés, hiszen egy új, letisztult megjelenést kapott, a dunai panoráma csodálatos, a séfek pedig egyenesen Libanonból érkeztek, hogy a lehető legautentikusabb ízek kerüljenek az asztalra. Az új étterem a korábbinál lényegesen több férőhelyet és privát termet is kínál.” – mondta az étteremigazgató, aki elhozza az igazi keleti vendégszeretet, amely az apró figyelmességekről, üdvözlő italokról, a beszélgetések kezdeményezéséről, az ételek és italok ajánlásáról szól, a folyamatos kapcsolatról a vendégekkel. 

Az éttermi csapat a konyhától a felszolgálókig hisz az étteremben, szeretik a kínálatot és alig várják, hogy a tradicionális, valódi libanoni ízeket, a fantasztikus miliőt és a lenyűgöző italokat bemutathassa a budapesti és az idelátogató közönségnek.

 

 

 

Forrás: Mellow Mood / Turizmus Online

Forrás: Fotó kreditek: Enteriőr - Marko Novkov Megnyitó, konyha, tea, portré - Molnár Dani Ételfotó - Pucher Adrienn


Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar  

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyertese lett az eddig csak délben nyitva tartó, mostantól azonban már esténként is vendégeit váró, BudaParton lévő topvendéglátóhely.
Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács 

A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.
Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom 

Az egyik főszereplő a Bejglibon lesz!
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.