Ismét nyitva a Baalbek

Libanonból Budapestre érkező séffel nyitott újra a Baalbek étterem. A pesti Belgrád rakpartra költözött a magyarok és a külföldről hozzánk érkező gasztrománok egyik nagykedvenc helye.

Új, letisztult designnal és autentikus libanoni konyhával kelt új életre a Baalbek étterem a Belgrád rakparton. A Baalbek nem új név a hazai gasztronómiában, hiszen 2015-től több éven keresztül nyűgözte le a közel-keleti ízek rajongóit a Váci utca egyik ötcsillagos házában. Most új köntösben és egyenesen Libanonból érkezett séffel hozza el a levantei gasztronómia legjavát.

 

A népszerű hideg és meleg mezze-kínálat, az alaposan megválogatott alapanyagok és a világhírű keleti vendégszeretet alapozza meg az emlékezetes libanoni vacsoraélményt az újonnan megnyílt Baalbek étteremben. A konyha élére Nizar Al Sayegh séf Libanonból érkezett csapatával, az étlap kidolgozása pedig hónapokkal ezelőtt, még Bejrútban kezdődött két libanoni társával, Ismaellel és Ahmeddel. 

 

A menüsor kialakításakor fontos szempont volt, hogy olyan ételek és úgy kerüljenek a tányérra, ahogy Bejrút egyik felkapott éttermében. Séfként, libanoniként fontos felelősségem és feladatom, hogy ugyanaz az íz és élmény legyen a végeredmény, mint amivel hazámban találkozhatunk. Ez friss, gondosan válogatott alapanyagok, kiforrott receptek és elkészítési módok, valamint a szakma iránti szeretet összessége”, mondta el Nizar, akinek közel 20 éves tapasztalata van a vendéglátásban: korábban számos ötcsillagos szálloda konyháján dolgozott vezető pozíciókban, valamint a Közel-Keleten népszerű Babel libanoni étterem egységeiben is megfordult.

 

teleinknél figyeltünk arra, hogy a libanoni konyhára egyébként is népszerű zöldség és gyümölcs alapanyagok is előtérbe kerüljenek. Kultúránk sajátossága, hogy étkezéskor sokan összegyűlünk és megosztjuk egymással a finom falatokat, így a hideg és meleg mezze kínálat is hangsúlyos az étlapon.”- tette hozzá a séf.

 

Az új konyhai csapat mellett ismerős arcot is köszönthetünk a stábban Mostafa Osman személyében, aki a korábbi Baalbek-et is vezette. „A Baalbek a gyerekem, ott voltam a születésénél, és most itt vagyok az újranyitás első percétől.

Az új étterem minden szempontból szintélépés, hiszen egy új, letisztult megjelenést kapott, a dunai panoráma csodálatos, a séfek pedig egyenesen Libanonból érkeztek, hogy a lehető legautentikusabb ízek kerüljenek az asztalra. Az új étterem a korábbinál lényegesen több férőhelyet és privát termet is kínál.” – mondta az étteremigazgató, aki elhozza az igazi keleti vendégszeretet, amely az apró figyelmességekről, üdvözlő italokról, a beszélgetések kezdeményezéséről, az ételek és italok ajánlásáról szól, a folyamatos kapcsolatról a vendégekkel. 

Az éttermi csapat a konyhától a felszolgálókig hisz az étteremben, szeretik a kínálatot és alig várják, hogy a tradicionális, valódi libanoni ízeket, a fantasztikus miliőt és a lenyűgöző italokat bemutathassa a budapesti és az idelátogató közönségnek.

 

 

 

Forrás: Mellow Mood / Turizmus Online

Forrás: Fotó kreditek: Enteriőr - Marko Novkov Megnyitó, konyha, tea, portré - Molnár Dani Ételfotó - Pucher Adrienn


Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.