Ismét nyitva a Baalbek

Libanonból Budapestre érkező séffel nyitott újra a Baalbek étterem. A pesti Belgrád rakpartra költözött a magyarok és a külföldről hozzánk érkező gasztrománok egyik nagykedvenc helye.

Új, letisztult designnal és autentikus libanoni konyhával kelt új életre a Baalbek étterem a Belgrád rakparton. A Baalbek nem új név a hazai gasztronómiában, hiszen 2015-től több éven keresztül nyűgözte le a közel-keleti ízek rajongóit a Váci utca egyik ötcsillagos házában. Most új köntösben és egyenesen Libanonból érkezett séffel hozza el a levantei gasztronómia legjavát.

 

A népszerű hideg és meleg mezze-kínálat, az alaposan megválogatott alapanyagok és a világhírű keleti vendégszeretet alapozza meg az emlékezetes libanoni vacsoraélményt az újonnan megnyílt Baalbek étteremben. A konyha élére Nizar Al Sayegh séf Libanonból érkezett csapatával, az étlap kidolgozása pedig hónapokkal ezelőtt, még Bejrútban kezdődött két libanoni társával, Ismaellel és Ahmeddel. 

 

A menüsor kialakításakor fontos szempont volt, hogy olyan ételek és úgy kerüljenek a tányérra, ahogy Bejrút egyik felkapott éttermében. Séfként, libanoniként fontos felelősségem és feladatom, hogy ugyanaz az íz és élmény legyen a végeredmény, mint amivel hazámban találkozhatunk. Ez friss, gondosan válogatott alapanyagok, kiforrott receptek és elkészítési módok, valamint a szakma iránti szeretet összessége”, mondta el Nizar, akinek közel 20 éves tapasztalata van a vendéglátásban: korábban számos ötcsillagos szálloda konyháján dolgozott vezető pozíciókban, valamint a Közel-Keleten népszerű Babel libanoni étterem egységeiben is megfordult.

 

teleinknél figyeltünk arra, hogy a libanoni konyhára egyébként is népszerű zöldség és gyümölcs alapanyagok is előtérbe kerüljenek. Kultúránk sajátossága, hogy étkezéskor sokan összegyűlünk és megosztjuk egymással a finom falatokat, így a hideg és meleg mezze kínálat is hangsúlyos az étlapon.”- tette hozzá a séf.

 

Az új konyhai csapat mellett ismerős arcot is köszönthetünk a stábban Mostafa Osman személyében, aki a korábbi Baalbek-et is vezette. „A Baalbek a gyerekem, ott voltam a születésénél, és most itt vagyok az újranyitás első percétől.

Az új étterem minden szempontból szintélépés, hiszen egy új, letisztult megjelenést kapott, a dunai panoráma csodálatos, a séfek pedig egyenesen Libanonból érkeztek, hogy a lehető legautentikusabb ízek kerüljenek az asztalra. Az új étterem a korábbinál lényegesen több férőhelyet és privát termet is kínál.” – mondta az étteremigazgató, aki elhozza az igazi keleti vendégszeretet, amely az apró figyelmességekről, üdvözlő italokról, a beszélgetések kezdeményezéséről, az ételek és italok ajánlásáról szól, a folyamatos kapcsolatról a vendégekkel. 

Az éttermi csapat a konyhától a felszolgálókig hisz az étteremben, szeretik a kínálatot és alig várják, hogy a tradicionális, valódi libanoni ízeket, a fantasztikus miliőt és a lenyűgöző italokat bemutathassa a budapesti és az idelátogató közönségnek.

 

 

 

Forrás: Mellow Mood / Turizmus Online

Forrás: Fotó kreditek: Enteriőr - Marko Novkov Megnyitó, konyha, tea, portré - Molnár Dani Ételfotó - Pucher Adrienn


NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.