Itt a harmadik Plant-Powered Perspectives konferencia

2023. november 14-én harmadjára tartják meg a Plant-Powered Perspectives konferenciát. Magyarország első számú innovatív, növényi alapú élelmiszeripari eseményén az idei évben a vendéglátás áll a középpontban.

2023. november 14-én ismét a METRO Gasztroakadémia ad otthont Budaörsön a V4 országok mindegyikében megtartott rendezvénysorozat magyarországi állomásának.

Akonferenciahazánkban egyedülálló kezdeményezés, mely idén sem vesztette szem elől eredeti célját, és a növényi alapú trend követésére, előremozdítására, színesítésére fókuszál.

A rendezvény, mely idén elsősorban a vendéglátó szektor szereplőihez szeretne szólni, szakmai tájékoztatást kíván nyújtani a hagyományos, húsalapú étrendet kihívó irányzatokkal – mint például a flexitáriánus, vegetáriánus és vegán – és az újító termékek, húshelyettesítők és növényi alapú fehérjék dinamikus terjeszkedésével kapcsolatban.

Idén a résztvevők öt előadást és négy panelbeszélgetést hallgathatnak meg. Dr. Felkai Beáta Olga az Agrárminisztérium helyettes államtitkára előadásában a növényi alapú élelmiszerek hatósági szabályozásáról beszél majd, de a nap során szó lesz a növényi italok áfatartalmáról, a növényi fehérjebevitelről, a vendéglátásban fellépő érdekellentétekről és arról, mit is esznek tulajdonképpen a magyarok.

A panelbeszélgetéseken megszólalnak olyan vegán éttermeinek képviselői és séfjei, mint a Flow Coffee, a Kis Padlizsán, a Madhouse Budapest, a Napfényes Étterem, a The Planteen, a Veganeeta és a Vegan Garden, Koppány Levente, a Costes séfje pedig a fine dining és a növényi ételek kapcsolatáról mesél majd. Idén először a vendégek szervezett rapid networking eseményen is részt vehetnek a Vegan Business Circle jóvoltából.

A nap egyik legizgalmasabb programjának Steiner Kristóf és Gianni Annoni beszélgetése ígérkezik. Kristóf gasztronómiai író, műsorvezető, Gianni gasztronómiai szakember, a Pomo D'Oro étterem tulajdonosa – két eltérő világlátású ember, akikben azonban sok a közös: szenvedélyük az ételkészítés, ezzel kapcsolatos nézeteiket pedig komoly követőbázissal osztják meg. A két népszerű véleményformáló arról cserél eszmét, hogy vajon a növényi alapú élelmiszerek térhódítása csak múló divat, vagy egy forradalmi változás előjele.

A rendezvény házigazdája Garami Gábor műsorvezető lesz, Gólya Ágnes, a Direkt36 újságírója pedig szakmai moderátorként járul hozzá az esemény lebonyolításához. Az esemény támogatói a METRO és Nestlé, médiatámogatója a Trade Magazin.

További információkat az érdeklődőkaz esemény honlapján ésFacebook-oldalán kaphatnak.

https://novenyikonferencia.hu/

Forrás: METRO / Turizmus Online


Kezdődik az asztalfoglalás a jubileumi Országos Étterem Hétre

Kezdődik az asztalfoglalás a jubileumi Országos Étterem Hétre 

Március 7. és 24. között országszerte 177 étterem várja a vendégeket, akiknek figyelméért fix, rendkívül előnyös árú, válogatott menüsorokkal versengenek.
Ellopták a showt a balatoni fagylaltok

Ellopták a showt a balatoni fagylaltok 

A legnagyobb tömeg  nem a külföldi standok előtt, hanem egy balatoni fagylaltot kínáló kerékpáros hűtőkocsi körül alakult ki az Utazás+ kiállítás első napján.
Jelentkezhet a S.Pellegrino Young Chef Academy versenyre

Jelentkezhet a S.Pellegrino Young Chef Academy versenyre 

A S.Pellegrino nemzetközi megmérettetésére 2024. február 21-től lehet jelentkezni.
Ezek a borok kapták a "Debrecen város bora 2024" címet

Ezek a borok kapták a "Debrecen város bora 2024" címet 

Debrecen városa a Debreceni Borozó bor-és gasztronómiai magazinnal együttműködve választja ki azokat a borokat, melyek érdemesek a kitüntető címre.
Újra várja a jelentkezőket a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny

Újra várja a jelentkezőket a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny 

A megmérettetés hatodszorra irányítja a figyelmet a legkiválóbb kulináris tehetségekre.
Öt szuper fánklelőhely Budapesten

Öt szuper fánklelőhely Budapesten  

Érdemes még ezt a hétvégét kihasználni, mert sok helyen szezonális a lehetőség és a „fánknap” általában szombatra esik.
Az Emirates felvásárolta a világ legnagyobb vertikális farmját

Az Emirates felvásárolta a világ legnagyobb vertikális farmját 

Az itt, fenntartható eljárással termelt alapanyagokból készülnek a légitársaság fedélzeti menüi.
Kocsonya, koncertek, Miskolc

Kocsonya, koncertek, Miskolc 

A régió legnagyobb gasztrokulturális fesztiválja idén március 8-10. között kerül megrendezésre.
Mesterséges intelligencia a vendéglátásban és az élelmiszeriparban

Mesterséges intelligencia a vendéglátásban és az élelmiszeriparban 

A közelgő SIRHA Budapest kiállításon kerekasztal beszélgetést rendeznek a mesterséges intelligenciában (AI) rejlő lehetőségekről, iparági tapasztalatokról.
Öt forró csokizó Budapesten, amiben nem fog csalódni

Öt forró csokizó Budapesten, amiben nem fog csalódni 

A csokoládérajongóknak szívből ajánlunk egy látogatást ezekre a helyekre az utolsó borús napok egyikén.

Interjú

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.
Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban

Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban 

Korábban írtunk már a ZAZIE „újragondolatlanul” merész, hamisítatlan magyar konyhájáról - de nem lehet szó nélkül elmenni Nagy Gergő szemet gyönyörködtető tányérdesszertjei mellett sem.