Itt a harmadik Plant-Powered Perspectives konferencia

2023. november 14-én harmadjára tartják meg a Plant-Powered Perspectives konferenciát. Magyarország első számú innovatív, növényi alapú élelmiszeripari eseményén az idei évben a vendéglátás áll a középpontban.

2023. november 14-én ismét a METRO Gasztroakadémia ad otthont Budaörsön a V4 országok mindegyikében megtartott rendezvénysorozat magyarországi állomásának.

Akonferenciahazánkban egyedülálló kezdeményezés, mely idén sem vesztette szem elől eredeti célját, és a növényi alapú trend követésére, előremozdítására, színesítésére fókuszál.

A rendezvény, mely idén elsősorban a vendéglátó szektor szereplőihez szeretne szólni, szakmai tájékoztatást kíván nyújtani a hagyományos, húsalapú étrendet kihívó irányzatokkal – mint például a flexitáriánus, vegetáriánus és vegán – és az újító termékek, húshelyettesítők és növényi alapú fehérjék dinamikus terjeszkedésével kapcsolatban.

Idén a résztvevők öt előadást és négy panelbeszélgetést hallgathatnak meg. Dr. Felkai Beáta Olga az Agrárminisztérium helyettes államtitkára előadásában a növényi alapú élelmiszerek hatósági szabályozásáról beszél majd, de a nap során szó lesz a növényi italok áfatartalmáról, a növényi fehérjebevitelről, a vendéglátásban fellépő érdekellentétekről és arról, mit is esznek tulajdonképpen a magyarok.

A panelbeszélgetéseken megszólalnak olyan vegán éttermeinek képviselői és séfjei, mint a Flow Coffee, a Kis Padlizsán, a Madhouse Budapest, a Napfényes Étterem, a The Planteen, a Veganeeta és a Vegan Garden, Koppány Levente, a Costes séfje pedig a fine dining és a növényi ételek kapcsolatáról mesél majd. Idén először a vendégek szervezett rapid networking eseményen is részt vehetnek a Vegan Business Circle jóvoltából.

A nap egyik legizgalmasabb programjának Steiner Kristóf és Gianni Annoni beszélgetése ígérkezik. Kristóf gasztronómiai író, műsorvezető, Gianni gasztronómiai szakember, a Pomo D'Oro étterem tulajdonosa – két eltérő világlátású ember, akikben azonban sok a közös: szenvedélyük az ételkészítés, ezzel kapcsolatos nézeteiket pedig komoly követőbázissal osztják meg. A két népszerű véleményformáló arról cserél eszmét, hogy vajon a növényi alapú élelmiszerek térhódítása csak múló divat, vagy egy forradalmi változás előjele.

A rendezvény házigazdája Garami Gábor műsorvezető lesz, Gólya Ágnes, a Direkt36 újságírója pedig szakmai moderátorként járul hozzá az esemény lebonyolításához. Az esemény támogatói a METRO és Nestlé, médiatámogatója a Trade Magazin.

További információkat az érdeklődőkaz esemény honlapján ésFacebook-oldalán kaphatnak.

https://novenyikonferencia.hu/

Forrás: METRO / Turizmus Online


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.