Itt a VinCE Awards díjazottainak listája

Sikeresen, nagy érdeklődés kíséretében indult a 9. VinCE Budapest Vine Show a Charles Heidsieck chef de cave-ja, Cyril Brun mesterkurzusával.

Az április 5-ei szakmai napon nemcsak csodálatos champagne-okat kóstolhattak a jelenlévők, de a VinCE Awards nyerteseit is megtapsolhatták. Pénteken és szombaton is szeretettel várnak mindenkit a Várkert Bazárban. Néhány mesterkurzusukra még van pár szabad hely. Azokat pedig, akik inkább csak kóstolnának, a magyar borvilág színe-java és számos izgalmas határon túli pincészet várja a kóstolótérben.

Idén nyolc kategóriában díjazták a magyar borvilág kiválóságait a VinCE Awardson, melynek célja, hogy megtalálja és példaként mutassa fel a borvilágban és a borhoz kapcsolódó területeken (kereskedelem, turizmus) a legjobb ötleteket, legprofibb koncepciókat, leginspirálóbb példákat. Hat kategóriában szakmai zsűri választotta ki azt a három-három jelöltet, akikre a közönség szavazhatott, a legtöbb szavazatot elnyerő lett a kategóriagyőztes.

Az internetes szavazáson több, mint kétezren vettek részt a világ hat földrészéről; még az óceániai régióból is érkezett néhány voks. Íme a legjobbak: A legjobb borlap kategória nyertese ismét a budapesti Borkonyha lett, és szintén duplázni tudott a legjobb boros szálláshely kategóriában a badacsonyi Hotel Bonvino. A legjobb borbár díját a budapesti Carpe Diem érdemelte ki a szavazóktól, a legjobb komplex turisztikai szolgáltatást nyújtó pincészetnek pedig a Kristinus Borbirtokot választották. Balogh-Fazekas Árpád (Auchan) nyerte el a legjobb borbeszerző címet, míg a legjobb tour operátor a Taste Hungary lett.

A legjobb borászat és borkereskedés díjakat a VinCE Magazin havonta megrendezett vaktesztjein elért eredmények összesítése alapján ítélték oda. 2017-es tesztjeik során a Bortársaság bizonyult a legeredményesebb borkereskedésnek, a legjobb borászat pedig a villányi Günzer Zoltán Pincészete lett.

Forrás: Vendég & Hotel


Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.