Itt a VinCE Awards díjazottainak listája

Sikeresen, nagy érdeklődés kíséretében indult a 9. VinCE Budapest Vine Show a Charles Heidsieck chef de cave-ja, Cyril Brun mesterkurzusával.

Az április 5-ei szakmai napon nemcsak csodálatos champagne-okat kóstolhattak a jelenlévők, de a VinCE Awards nyerteseit is megtapsolhatták. Pénteken és szombaton is szeretettel várnak mindenkit a Várkert Bazárban. Néhány mesterkurzusukra még van pár szabad hely. Azokat pedig, akik inkább csak kóstolnának, a magyar borvilág színe-java és számos izgalmas határon túli pincészet várja a kóstolótérben.

Idén nyolc kategóriában díjazták a magyar borvilág kiválóságait a VinCE Awardson, melynek célja, hogy megtalálja és példaként mutassa fel a borvilágban és a borhoz kapcsolódó területeken (kereskedelem, turizmus) a legjobb ötleteket, legprofibb koncepciókat, leginspirálóbb példákat. Hat kategóriában szakmai zsűri választotta ki azt a három-három jelöltet, akikre a közönség szavazhatott, a legtöbb szavazatot elnyerő lett a kategóriagyőztes.

Az internetes szavazáson több, mint kétezren vettek részt a világ hat földrészéről; még az óceániai régióból is érkezett néhány voks. Íme a legjobbak: A legjobb borlap kategória nyertese ismét a budapesti Borkonyha lett, és szintén duplázni tudott a legjobb boros szálláshely kategóriában a badacsonyi Hotel Bonvino. A legjobb borbár díját a budapesti Carpe Diem érdemelte ki a szavazóktól, a legjobb komplex turisztikai szolgáltatást nyújtó pincészetnek pedig a Kristinus Borbirtokot választották. Balogh-Fazekas Árpád (Auchan) nyerte el a legjobb borbeszerző címet, míg a legjobb tour operátor a Taste Hungary lett.

A legjobb borászat és borkereskedés díjakat a VinCE Magazin havonta megrendezett vaktesztjein elért eredmények összesítése alapján ítélték oda. 2017-es tesztjeik során a Bortársaság bizonyult a legeredményesebb borkereskedésnek, a legjobb borászat pedig a villányi Günzer Zoltán Pincészete lett.

Forrás: Vendég & Hotel


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.