Itt az idei Dining Guide Év Étterme győzteseinek listája

Átadták a legjobb vendéglátóhelyeknek és vendéglátós szakembereknek járó elismeréseket az idei Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán május 22-én, hétfő este, a Várkert Bazárban. A helyszínen minden eddiginél többen várták az eredmények kihírdetését, egy tűt sem lehetett volna leejteni a győztesek kihirdetése alatt, akkora volt a tömeg.

Május 22-én, hétfőn este tartották az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát. Hazánk legrégebbi gasztronómiai platformja minden évben több száz vendéglátóhelyet tesztel, ez alapján dől el a végső sorrend, hallhattuk a meghívottakat köszöntő bevezető során. Majd annyit mondott még el a műsorvezető, Gundel-Takács Gábor, hogy az idei zsűrizők munkáját nagyban nehezítette a sok nyitás-zárás a különböző helyeken, a munkaerőforrás nehézsége, amelyről a tesztelők is úton-útfélen hallottak és tudnak, valamint azt is közölte, hogy idén - a korábbi évekkel ellentétben - nem nemzetközi csapat bírált, hanem hazai tesztelők járták az országot. És egy új kategóriáról is beszámolt: idén átadják az Év Szállodája címet.

 

Majd következett a várva várt díjkiosztó, íme az eredmények: 

Az Audi-Dining Guide Év Étterme díj nyertese a nemrég két Michelin-csillaggal jutalmazott tatai Platán Gourmet Étterem lett, az Év Alternatív Vendéglátóhelye pedig a miskolci Il BAFFO by Avalon.

Az Év Cukrászdája díjat a Málna The Pastry Shop vihette haza, az Év Innovatív Konyhája címet pedig az esztergomi 42 Restaurant szerezte meg.

Az Év Szerethető Étterme a Casa Christa Étterem lett. 

Idén új díjkategóriaként bevezetett Év Szállodája címet – 25 ötcsillagos szállodát tesztelve – a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapestnek ítélte oda Dining Guide csapata.

Az Év Séfje Szulló Szabina és Széll Tamás lett, az Év Szervizembere pedig Németh Gergely a Felix Kitchen & Barból.

Az ifjú séftehetségeket idén is díjazták, közülük Dalnoki Bence vihette haza az elismerést, az Év Sommelier-je Díjat pedig Becker Gábor tudhatja magáénak a Kollázs – Brasserie & Barból.

Az Év Borválasztéka Díj nyertese a Botaniq Turai Kastély & Clarisse étterem, az életműdíjat ez évben Zsidai Ilona nyerte el.

A tavalyi év során bevezetésre került új díjkategória, a Dining Guide Best of the Best oszlopos tagjai pedig a Stand és a Mihályi Patisserie maradtak, továbbra is kiemelkedő minőséget képviselve a hazai gasztronómiai életben.

A Dining Guide 2005 óta adja át a legjobbaknak járó Az Év Étterme és a Top10 Étterem díjakat. Az elmúlt közel 20 évben a magyar vendéglátóhelyek modernizációjával együtt a Dining Guide tesztelési metódusa és a kiadvány is folyamatosan fejlődött, ma pedig már elmondható, hogy látásmódjuk, felkészültségük és tevékenységük megfelel az európai étteremkalauzok színvonalának.

A Dining Guide vezetése is ismeri a szakma nehéz helyzetét

„Sok tesztet végeztünk az idén is, az átlagosnál több éttermet kellett megnéznünk, mert a helyzetet nehezítette a vendéglátóhelyek nyitása, zárása és koncepcionális változásai”, mesélt a folyamatról Herczeg Zoltán gasztronómiai tanácsadó, a Dining Guide felelős kiadója.

A végső tesztelés folyamatát idén is Fausto Arrighi, a Michelin Guide egykori legendás igazgatója segítette, aki tanácsadóként hét éve közreműködik az Étteremkalauz munkájában.

„A 2022 májusában megjelent Audi-Dining Guide Étteremkalauz első 10 helyét elfoglaló étteremből a fél évvel később megjelenő Michelin Guide 9 éttermet Michelin-csillaggal jutalmazott. Nagyon óvatosan próbálok fogalmazni, de én úgy látom, hogy a mi top 100-as listánk eredményei kerültek a Michelin Guide kiadványába. Számunkra nagyon megtisztelő, hogy később a Michelin is a mi általunk megállapítottakkal ért egyet”, tette még hozzá Herczeg Zoltán.

Díjazottak teljes köre: 

A 2023-as Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjazottjai

Audi-Dining Guide Év Étterme Díj: Platán Gourmet Étterem

Különdíjak:

Dining Guide Az Év Cukrászdája Díj: Málna The Pastry Shop

Dining Guide Az Év Szervizembere Díj: Németh Gergely / Felix Kitchen&Bar

Dining Guide – Master Good Az Év Séfje: Szulló Szabina & Széll Tamás

Dining Guide – BigFood Az Év Ifjú Séftehetsége: Dalnoki Bence

Dining Guide Az Év Szerethető Étterme: Casa Christra Étterem

Audi – Dining Guide Az Év Innovatív Konyháj: 42 Restaurant

Audi – Dining Guide Az Év Szállodája: Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest

Dining Guide Életműdíj: Zsidai Ilona

Dining Guide – Wolt Az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díj: Il BAFFO by Avalon

Dining Guide Az Év Sommelier-je Díj: Becker Gábor / Kollázs – Brasserie & Bar

Dining Guide Az Év Borválasztéka Díj: Botaniq Turai Kastély & Clarisse étterem

Dining Guide Restaurant Best Of The Best: Stand

Dining Guide Pastry Shop Best Of The Best: Mihályi Patisserie

 

TOP10+2 Étterem:

Platán Gourmet Étterem

Salt Budapest

Rumour by Rácz Jenő

Babel Budapesten

42 Restaurant & Bar

Costes Downtown

Essência Restaurant

Costes Restaurant

Borkonyha Étteremkalauz

Spago by Wolfgang Puck

Mák Restaurant

Onyx műhely

Forrás: Dining Guide / Turizmus Online


Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?