Itt az idei Dining Guide Év Étterme győzteseinek listája

Átadták a legjobb vendéglátóhelyeknek és vendéglátós szakembereknek járó elismeréseket az idei Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán május 22-én, hétfő este, a Várkert Bazárban. A helyszínen minden eddiginél többen várták az eredmények kihírdetését, egy tűt sem lehetett volna leejteni a győztesek kihirdetése alatt, akkora volt a tömeg.

Május 22-én, hétfőn este tartották az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát. Hazánk legrégebbi gasztronómiai platformja minden évben több száz vendéglátóhelyet tesztel, ez alapján dől el a végső sorrend, hallhattuk a meghívottakat köszöntő bevezető során. Majd annyit mondott még el a műsorvezető, Gundel-Takács Gábor, hogy az idei zsűrizők munkáját nagyban nehezítette a sok nyitás-zárás a különböző helyeken, a munkaerőforrás nehézsége, amelyről a tesztelők is úton-útfélen hallottak és tudnak, valamint azt is közölte, hogy idén - a korábbi évekkel ellentétben - nem nemzetközi csapat bírált, hanem hazai tesztelők járták az országot. És egy új kategóriáról is beszámolt: idén átadják az Év Szállodája címet.

 

Majd következett a várva várt díjkiosztó, íme az eredmények: 

Az Audi-Dining Guide Év Étterme díj nyertese a nemrég két Michelin-csillaggal jutalmazott tatai Platán Gourmet Étterem lett, az Év Alternatív Vendéglátóhelye pedig a miskolci Il BAFFO by Avalon.

Az Év Cukrászdája díjat a Málna The Pastry Shop vihette haza, az Év Innovatív Konyhája címet pedig az esztergomi 42 Restaurant szerezte meg.

Az Év Szerethető Étterme a Casa Christa Étterem lett. 

Idén új díjkategóriaként bevezetett Év Szállodája címet – 25 ötcsillagos szállodát tesztelve – a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapestnek ítélte oda Dining Guide csapata.

Az Év Séfje Szulló Szabina és Széll Tamás lett, az Év Szervizembere pedig Németh Gergely a Felix Kitchen & Barból.

Az ifjú séftehetségeket idén is díjazták, közülük Dalnoki Bence vihette haza az elismerést, az Év Sommelier-je Díjat pedig Becker Gábor tudhatja magáénak a Kollázs – Brasserie & Barból.

Az Év Borválasztéka Díj nyertese a Botaniq Turai Kastély & Clarisse étterem, az életműdíjat ez évben Zsidai Ilona nyerte el.

A tavalyi év során bevezetésre került új díjkategória, a Dining Guide Best of the Best oszlopos tagjai pedig a Stand és a Mihályi Patisserie maradtak, továbbra is kiemelkedő minőséget képviselve a hazai gasztronómiai életben.

A Dining Guide 2005 óta adja át a legjobbaknak járó Az Év Étterme és a Top10 Étterem díjakat. Az elmúlt közel 20 évben a magyar vendéglátóhelyek modernizációjával együtt a Dining Guide tesztelési metódusa és a kiadvány is folyamatosan fejlődött, ma pedig már elmondható, hogy látásmódjuk, felkészültségük és tevékenységük megfelel az európai étteremkalauzok színvonalának.

A Dining Guide vezetése is ismeri a szakma nehéz helyzetét

„Sok tesztet végeztünk az idén is, az átlagosnál több éttermet kellett megnéznünk, mert a helyzetet nehezítette a vendéglátóhelyek nyitása, zárása és koncepcionális változásai”, mesélt a folyamatról Herczeg Zoltán gasztronómiai tanácsadó, a Dining Guide felelős kiadója.

A végső tesztelés folyamatát idén is Fausto Arrighi, a Michelin Guide egykori legendás igazgatója segítette, aki tanácsadóként hét éve közreműködik az Étteremkalauz munkájában.

„A 2022 májusában megjelent Audi-Dining Guide Étteremkalauz első 10 helyét elfoglaló étteremből a fél évvel később megjelenő Michelin Guide 9 éttermet Michelin-csillaggal jutalmazott. Nagyon óvatosan próbálok fogalmazni, de én úgy látom, hogy a mi top 100-as listánk eredményei kerültek a Michelin Guide kiadványába. Számunkra nagyon megtisztelő, hogy később a Michelin is a mi általunk megállapítottakkal ért egyet”, tette még hozzá Herczeg Zoltán.

Díjazottak teljes köre: 

A 2023-as Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjazottjai

Audi-Dining Guide Év Étterme Díj: Platán Gourmet Étterem

Különdíjak:

Dining Guide Az Év Cukrászdája Díj: Málna The Pastry Shop

Dining Guide Az Év Szervizembere Díj: Németh Gergely / Felix Kitchen&Bar

Dining Guide – Master Good Az Év Séfje: Szulló Szabina & Széll Tamás

Dining Guide – BigFood Az Év Ifjú Séftehetsége: Dalnoki Bence

Dining Guide Az Év Szerethető Étterme: Casa Christra Étterem

Audi – Dining Guide Az Év Innovatív Konyháj: 42 Restaurant

Audi – Dining Guide Az Év Szállodája: Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest

Dining Guide Életműdíj: Zsidai Ilona

Dining Guide – Wolt Az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díj: Il BAFFO by Avalon

Dining Guide Az Év Sommelier-je Díj: Becker Gábor / Kollázs – Brasserie & Bar

Dining Guide Az Év Borválasztéka Díj: Botaniq Turai Kastély & Clarisse étterem

Dining Guide Restaurant Best Of The Best: Stand

Dining Guide Pastry Shop Best Of The Best: Mihályi Patisserie

 

TOP10+2 Étterem:

Platán Gourmet Étterem

Salt Budapest

Rumour by Rácz Jenő

Babel Budapesten

42 Restaurant & Bar

Costes Downtown

Essência Restaurant

Costes Restaurant

Borkonyha Étteremkalauz

Spago by Wolfgang Puck

Mák Restaurant

Onyx műhely

Forrás: Dining Guide / Turizmus Online


30 éves a METRO – méltó módon ünnepelt

30 éves a METRO – méltó módon ünnepelt 

Partnereivel és munkatársakkal ünnepelte a METRO Nagykereskedelem magyarországi fennállásának 30. évfordulóját a Millenárison, 2024. október 24-én.
Indul a kulináris körutazás Siófokon

Indul a kulináris körutazás Siófokon 

Egy kellemes hétvégi íz élményt ígér az idei utolsó GasztroFok állomás november 8-10. között Siófokon és környékén.
Jön a Libabőr Fesztivál

Jön a Libabőr Fesztivál 

Márton-napi hagyományok és az újbor ünnepe országszerte.
Egy teljes liba felhasználásának fortélyai

Egy teljes liba felhasználásának fortélyai  

Márton-napi hagyományok és fenntartható főzés Nagy Szabolcs séf iránymutatásával.
Brutális méretű szőlőlopás a Balaton-felvidéken

Brutális méretű szőlőlopás a Balaton-felvidéken 

Ismét szőlőtolvajok áldozata lett egy balaton-felvidéki borász, aki ezzel a fájdalmas akcióval most több millió forintos kárt könyvelhet el.
Jammertal: Olyan termékhez nem adjuk a nevünket, amelyet mi magunk nem vennénk meg

Jammertal: Olyan termékhez nem adjuk a nevünket, amelyet mi magunk nem vennénk meg 

A Jammertal Borbirtok nem csak magát helyezte fel az elit vörösborok világtérképére, hanem a Villányi borvidék terroirját is – erről is beszélgetünk Varjas Sarolta Judittal, a Borbirtok alapító-társtulajdonosával.
Gundel-díjátadó, örömfőzéssel kísérve a Városligetben

Gundel-díjátadó, örömfőzéssel kísérve a Városligetben 

Az immár 12. alkalommal odaítélt Gundel-díjat ismét méltó körülmények közt, a városligeti Gundel Étterem történelmi hűséggel berendezett nagytermében adták át a hazai gasztronómia kíválóságainak.
Javában tart az EuroSkills 2025 válogató

Javában tart az EuroSkills 2025 válogató 

A válogató utolsó fordulójára a szakácsok esetében október 29-én 2024. október 29-én, míg a pincéreknél október 30-án kerül sor.
Amazonas gasztronómiája is kóstolható Budapest szívében

Amazonas gasztronómiája is kóstolható Budapest szívében 

A Nikkei konyha a japán és perui gasztronómia egyedülálló fúziója, amelyet a Peruba vándorolt japánoknak köszönhet a világ.
Válságban az ír kocsmák

Válságban az ír kocsmák 

Tavaly óta több mint hatszáz étterem és pub zárt be Írországban.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.