Itt vannak a S.Pellegrino Young Chef döntősei

A S.Pellegrino bejelentette a S.Pellegrino Young Chef nemzetközi kulináris tehetségkutató döntőseinek névsorát, Köztük van Koppány Levente is.

Idén a 18 és 30 év közötti versenyzők a világ százharmincnégy országából érkeztek, és a tizénket regionális elődöntő során választották ki azt a tizenkét finalistát, akik a 2020-as májusi döntőn megmérettethetik magukat. A győztesek névsora a San Pellegrino honlapján is elérhető.

 A S.Pellegrino filozófiája szerint a gasztronómia élvonalában állóknak úttörő szerepe van abban, hogy a konyhaművészet a társadalmi változások eszközévé váljon. A fiatal séfek is ezt a megközelítést képviselték a verseny alatt. Németországban a közép-európai forduló nyertese, Koppány Levente egyedi  étele egy lenyűgöző történetet mesélt el a természet tiszteletéről és a környezet megóvásáról. Hasonlóképpen nyilatkozott Moszkvában az euro-ázsiai nyertes, Vitalii Savalev, aki szerint egy séf munkájának hatása jócskán túlmutat a főzésen. 

A döntős helyek elnyerése mellett  további díjakat is kiosztottak. Az Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatok Díjról (Acqua Panna Award for Connection in Gastronomy) azok a mentorok döntöttek, akik a fiatal tehetségeket támogatták a verseny alatt, a Fine Dining Lovers Inspiráló Ételek Díjat (Fine Dining Lovers Food for Thought Award) pedig a FineDiningLovers.com online közössége szavazatai alapján kapták meg a fiatal séfek.

A harmadik, idén bevezetett S.Pellegrino Társadalmi Felelősség Díj (S.Pellegrino Award for Social Responsibility) sorsáról a fenntartható gasztronómia nemzetközileg elismert képviselője, a Food Made Good döntött. A nyertes fogások azt az elvet követik, hogy az étel akkor a legjobb, ha előállítása társadalmilag fenntartható módon történik.  

A fenntarthatósággal kapcsolatban többször felmerült az étel származási helyének kérdésköre; a séfek negyede hangsúlyozta a helyi alapanyagok használatának jelentőségét. A második leglényegesebb szempont emellett az volt, hogy a versenyzők törekedjenek az alapanyagok maradéktalan felhasználására.

Forrás: Turizmus Online


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.