Itt vannak a S.Pellegrino Young Chef döntősei

A S.Pellegrino bejelentette a S.Pellegrino Young Chef nemzetközi kulináris tehetségkutató döntőseinek névsorát, Köztük van Koppány Levente is.

Idén a 18 és 30 év közötti versenyzők a világ százharmincnégy országából érkeztek, és a tizénket regionális elődöntő során választották ki azt a tizenkét finalistát, akik a 2020-as májusi döntőn megmérettethetik magukat. A győztesek névsora a San Pellegrino honlapján is elérhető.

 A S.Pellegrino filozófiája szerint a gasztronómia élvonalában állóknak úttörő szerepe van abban, hogy a konyhaművészet a társadalmi változások eszközévé váljon. A fiatal séfek is ezt a megközelítést képviselték a verseny alatt. Németországban a közép-európai forduló nyertese, Koppány Levente egyedi  étele egy lenyűgöző történetet mesélt el a természet tiszteletéről és a környezet megóvásáról. Hasonlóképpen nyilatkozott Moszkvában az euro-ázsiai nyertes, Vitalii Savalev, aki szerint egy séf munkájának hatása jócskán túlmutat a főzésen. 

A döntős helyek elnyerése mellett  további díjakat is kiosztottak. Az Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatok Díjról (Acqua Panna Award for Connection in Gastronomy) azok a mentorok döntöttek, akik a fiatal tehetségeket támogatták a verseny alatt, a Fine Dining Lovers Inspiráló Ételek Díjat (Fine Dining Lovers Food for Thought Award) pedig a FineDiningLovers.com online közössége szavazatai alapján kapták meg a fiatal séfek.

A harmadik, idén bevezetett S.Pellegrino Társadalmi Felelősség Díj (S.Pellegrino Award for Social Responsibility) sorsáról a fenntartható gasztronómia nemzetközileg elismert képviselője, a Food Made Good döntött. A nyertes fogások azt az elvet követik, hogy az étel akkor a legjobb, ha előállítása társadalmilag fenntartható módon történik.  

A fenntarthatósággal kapcsolatban többször felmerült az étel származási helyének kérdésköre; a séfek negyede hangsúlyozta a helyi alapanyagok használatának jelentőségét. A második leglényegesebb szempont emellett az volt, hogy a versenyzők törekedjenek az alapanyagok maradéktalan felhasználására.

Forrás: Turizmus Online


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.