Jamie Oliver a top jótékonykodók között

Miután Jamie Oliver, az egyik legismertebb brit médiaszakács és sztárséf felkerült az ezer leggazdagabb brit listájára, immáron a 25 legnagyobb jótékonykodó közé is beverekedte magát. 

A mesterszakács magánvagyona elérte 65 millió fontot - csak az amerikaiak étkezési szokásairól szóló sorozatával 25 milliót keresett az elmúlt egy évben -, mely összegből 2,7 millió fontot, vagyis a vagyonának a 4,2%-át fordította jótékony célokra.

Oliver az adományok nagy részét a saját magáról elnevezett, 2002-ben létrehozott alapítvány működtetésére fordította. A szervezet a hátrányos helyzetű és a problémás tinédzserek támogatásával foglalkozik, azon keresztül, hogy a fiatalokból szakácsot próbálnak faragni. A programban részt vett személyek több mint fele jelenleg is aktív a munkaerőpiacon és valamelyik étteremben dolgozik."Az évek során a sikereimet széles nyilvánosság előtt értem el, kötelességemnek éreztem, hogy mások is osztozzanak ebben. Fontosnak tartom a rászorulók támogatását, aminek egyik legmegfelelőbb formája egy saját magam által felügyelt alapítvány működtetése" - mondta Jamie Oliver.Az alapítványokat összefogó szövetség szerint, nagyrészt az ilyen embereknek köszönhető, hogy az országban az adományozás újra elérte a válság előtti szintet. Hozzátéve, hogy a jótékonykodás mindig jól jön, de Jamie időzítése nem is lehetett volna jobb, mivel sokaknak most van a legnagyobb szüksége a támogatásra. (forrás: Pénzcentrum)

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.