Jön a Gourmet Fesztivál

Michelin-csillagos ételek menzai áron, gasztro-béke Kína és Tajvan között, latin hangulat az Őrségből, japán-magyar rántotthús rokonság, erdélyi ízek, kockásabroszos legendák, tepertő, malacfül, labneh és remek vegán fogások. Az MBH Bank Gourmet Fesztivál olyan hazai és világkörüli gasztroutazást kínál, amelyhez elég csak a Millenárisig menni.

A Gourmet május 24-én, pénteken 11 órakor nyitja meg kapuit és május 26., vasárnap 19 óráig várja a látogatókat a Millenárison. Jegyek online vagy limitált számban akár a helyszínen is, az időben érkezők jegyük mellé sör, bor, koktél és kávé kóstoló kuponokat is kapnak, nem beszélve a Gourmet Akadémia számos ingyenes programjáról és kóstolójáról, amelyek sorát Stahl Judit improvizációs gasztroszínháza zárja majd vasárnap 17 órakor.

Több mint ötven hazai étterem és cukrászda kétszáz fogása végigvisz a magyar konyhán az Őrségtől a Székelyföldig, körbe tovább a Földközi-tenger partjain, meg sem állva a Távol-Keletig.

Az őriszentpéteri Pajta mangalicával töltött és lecsóval kínált empanada-ját, a Kistücsöknél a házinyúl-gerincet vadas mártással, a zebegényi Natura Hill cirok-manga bowl-ját ropogós mangalicafüllel, mangalicalapockával, cirokkal, uborkakimchivel és cukorborsóval, a székelyudvarhelyi Páva étterem báránynyaklevesét kóstolhatják meg az érdeklődők.

Meglátogathatjuk a hazai Michelin-csillagos éttermeket is, de idén már Marokkót is útba ejthetjük, két étteremnél (Jouri és Majorelle) is kóstolhatunk klasszikus tagine ételeket, majd belekóstolhatunk a Távol-Kelet ízeibe is, és persze az olasz tésztákat sem érdemes kihagyni, ahogy az amerikai szendvicseket vagy az osztrigákat sem.

A Gourmet május 24-én, pénteken 11 órakor nyitja meg kapuit
A Gourmet május 24-én, pénteken 11 órakor nyitja meg kapuit
Fotó: Gourmet Fesztivál

 Az édességeknél a Mon Petit aludttejes kukoricaprószájától a Cake&More Caviar palacsintáján át a Laurel kacsatepertő, sárgabarack, karamellfánk kreációjáig ível a kínálat, ha pedig street food, akkor a wrap-ek és burgerek mellett mindenképpen érdemes megkóstolni a SALT Bakery hagymás-véres csigáját csomborral, a Jenői Pékség sós szalonnás parasztkenyér katonáit fermentált zöld eperrel vagy a Digó Nápolyi Pizza "eper és speck” pizzáját.

A fesztivál idei újításaként minden étteremnél kóstolhatunk olyan pénztárcabarát ételt, amely legfeljebb 2500 forintból hozza a Gourmet-élményt.

Stoller Mártont nem kell bemutatni a hazai BBQ és grill rajongóknak: az etyeki +52 Event & Gastro Hall grillmestere almás lángost fog sütni pirított káposztával és sült tejföllel, amihez egy igazi hazai cidert is megkóstolhatunk nála. Érdemes lesz kipróbálni a tojásos nokedlit is, hiszen azt Mizsei János, a MÁK séfje készíti, vagy a családi ebédlőasztalok másik klasszikusát, a Női szeszélyt, amit Szabi a Pék tálal, egy kicsit máshogy, ahogy eddig ismertük. A Mazel Tov csapatának új étterme, a szintén közel-keleti ízekben utazó Balagan pedig egy vegán finomságot kínál: mangó- és céklahumuszt, kesutahinával, savanyított mangóval és kovászos koktélpitával. Összesen több mint 50 finomságot kóstolhatunk ebben a kategóriában, amelyhez a csúcséttermek is hozzáteszik a magukét.

 


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.