Jön a Libabőr Fesztivál

Idén is megrendezésre kerül a 2023-ban sikerrel debütált Libabőr Fesztivál, amely november 1. és 17. között várja a látogatókat országszerte változatos programokkal és kedvezményekkel. A fesztivál középpontjában az újbor és a Márton-napi hagyományok tovább éltetése áll, amelyhez több tucat borászat, étterem és egyéb vendéglátóhely csatlakozott különleges ajánlatokkal. 

A Libabőr Fesztivál számos izgalmas programot kínál a borkedvelők, a gasztronómia szerelmesei és a családok számára is. A borászatok újbor kóstolóval, exkluzív pincelátogatásokkal és vásárlási kedvezményekkel várják az érdeklődőket, ahol a látogatók betekintést nyerhetnek a borok készítésének rejtelmeibe és megízlelhetik az idei év legfrissebb tételeit. Emellett számos étterem libás menüsorokkal készül, hogy a Márton-napi ételek hagyományos ízei is helyet kapjanak az ünnepi kínálatban.

 

A fesztivál különleges hangulatát élőzenei koncertek is fokozzák, amelyekkel több helyszínen találkozhatnak a látogatók. A családosok és gyerekek számára pedig kézműves foglalkozások, játékos programok, valamint tábortűz biztosítja a szórakozást és az emlékezetes élményeket.

„A Libabőr Fesztivál célja, hogy egyedülálló élményt nyújtson a látogatóknak, és megőrizze, valamint népszerűsítse a Márton-napi hagyományokat. Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen széleskörű együttműködés valósulhat meg a borászatok, éttermek és további vendéglátóhelyek között, így az érdeklődők igazán sokszínű programkínálatból válogathatnak” – nyilatkozta Rókusfalvy Pál, nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos.


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.