Jön a X. Halfesztivál Siófokon

Október elején ismét a balatoni halé a főszerep a X. Siófoki Halfesztiválon, ahol színes családi és gyermekprogramok, ingyenes koncertek, kulináris élmények, Fish Food verseny, halkülönlegességek várnak minden korosztályt.

Idén ősszel is vibrálóan színes és élményekkel teli kikapcsolódást ígér a Balaton legszebb települése, Siófok - az idén 55 éves jubileumát ünneplő Balaton-parti város a nyüzsgő fesztiválok, forró strandolások után is ezernyi élménnyel vár ősszel minden látogatót.

Az október 6 és 8. között megrendezésre kerülő X. Halfesztivál színes családi és gasztronómiai programjaival, esti koncertjeivel – Vad Fruttik, Első Emelet - hozza el a fesztiválok hangulatát, kiegészítve a halas ízek világával.

A város Fő tere megtelik újra élettel, zenével és halas ételkülönlegességekkel. Minden korosztály számára garantált a szórakozás: a gyermekek Csondor Kata, a Csurgó Zenekar és az Apacuka Zenekar koncertjét élvezhetik, emellett a Csupa-Csoda Vándorjátszótér és a Levendula játszóház interaktív halas foglalkozásain vehetnek részt. Számos táncegyüttes kápráztat el mindenkit egyedi koreográfiákkal, színes stílusokban. Zenei vonalon nagy fellépőkkel erősít a fesztivál: itt lesz péntek este a Vad Fruttik, szombaton pedig az Első Emelet zenekar robbantja fel a siófoki színpadot.

Nem lenne a rendezvény gasztronómiai csodák nélkül: szombaton Hal Piknik civil főzőverseny a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. támogatásával, vasárnap Fish Food verseny tölti meg a napot. A Fő teret beborító gasztro kínálat közül Vomberg Frigyes sztárséf által vezetett zsűri választja ki a 2023-as év legjobb halas street foodját, melyet bárki kedvére kipróbálhat.

Az idei év újdonságaként bemutatkozik a fesztiváltéren a házigazda Siófok és Magyarország „Halas városai”a Duna és Tisza partjáról már biztosan itt lesz különleges halétellel Baja, Mohács és Szeged városa. A települési standokon nyereményjátékokkal, aktivitásokkal és egyedi gasztroélménnyel találkozhat a nagyérdemű.

Forrás: SIÓFOKI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL Kommunikációs és Turisztikai Iroda


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.