Jön a X. Halfesztivál Siófokon

Október elején ismét a balatoni halé a főszerep a X. Siófoki Halfesztiválon, ahol színes családi és gyermekprogramok, ingyenes koncertek, kulináris élmények, Fish Food verseny, halkülönlegességek várnak minden korosztályt.

Idén ősszel is vibrálóan színes és élményekkel teli kikapcsolódást ígér a Balaton legszebb települése, Siófok - az idén 55 éves jubileumát ünneplő Balaton-parti város a nyüzsgő fesztiválok, forró strandolások után is ezernyi élménnyel vár ősszel minden látogatót.

Az október 6 és 8. között megrendezésre kerülő X. Halfesztivál színes családi és gasztronómiai programjaival, esti koncertjeivel – Vad Fruttik, Első Emelet - hozza el a fesztiválok hangulatát, kiegészítve a halas ízek világával.

A város Fő tere megtelik újra élettel, zenével és halas ételkülönlegességekkel. Minden korosztály számára garantált a szórakozás: a gyermekek Csondor Kata, a Csurgó Zenekar és az Apacuka Zenekar koncertjét élvezhetik, emellett a Csupa-Csoda Vándorjátszótér és a Levendula játszóház interaktív halas foglalkozásain vehetnek részt. Számos táncegyüttes kápráztat el mindenkit egyedi koreográfiákkal, színes stílusokban. Zenei vonalon nagy fellépőkkel erősít a fesztivál: itt lesz péntek este a Vad Fruttik, szombaton pedig az Első Emelet zenekar robbantja fel a siófoki színpadot.

Nem lenne a rendezvény gasztronómiai csodák nélkül: szombaton Hal Piknik civil főzőverseny a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. támogatásával, vasárnap Fish Food verseny tölti meg a napot. A Fő teret beborító gasztro kínálat közül Vomberg Frigyes sztárséf által vezetett zsűri választja ki a 2023-as év legjobb halas street foodját, melyet bárki kedvére kipróbálhat.

Az idei év újdonságaként bemutatkozik a fesztiváltéren a házigazda Siófok és Magyarország „Halas városai”a Duna és Tisza partjáról már biztosan itt lesz különleges halétellel Baja, Mohács és Szeged városa. A települési standokon nyereményjátékokkal, aktivitásokkal és egyedi gasztroélménnyel találkozhat a nagyérdemű.

Forrás: SIÓFOKI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL Kommunikációs és Turisztikai Iroda


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.