Jótékony Starbucks

2011 májusában a Starbucks 40 órás jótékonykodással hálálja meg fogyasztóik negyven éven át tartó hűségét. Kiváló minőségű, a fair trade elveknek megfelelő kávéjuk, az üzletek barátságos, hívogató hangulata már ismert, a semmihez nem hasonlítható Starbucks élménynek azonban a környezettudatosság és a közösség önzetlen támogatása is elengedhetetlen része.

Az 1971-ben alapított vállalat budapesti kávézóinak Partnerei számára a társadalomtudatos magatartás a mindennapok része, hiszen az év során is folyamatosan együttműködnek iskolákkal és szerveznek társadalmi célú aktivitásokat. Idén ezen tevékenységek köre egy rendhagyó CSR eseménnyel bővül: fennállásuk negyvenedik évfordulójának alkalmából stílusosan egy 40 órán át tartó jótékonysági akciót szerveznek.

 A Starbucks csapata, illetve az akcióhoz csatlakozók május 18-tól 22-ig 40 órán át dolgoznak majd azért, hogy környezetünket élhetőbbé, még kellemesebbé varázsolják. A kezdeményezés helyszíne a Reformáció Emlékpark, a Bajza utca és a Városligeti fasor sarkán található zöldterület, ahol kerítés-, illetve padfestéssel, sövénynyírással, a játszótér rendezésével és egy virágágyás kialakításával teszik majd szebbé Budapest képét. Az akció sikerét május 22-én este közös ünnepléssel és bográcsozással zárják.

A 40 órás program részletei:

  • Helyszín: Reformáció Emlékpark (Bajza utca – Városligeti fasor sarkán)
  • Időpont: 2011. május 18-22.
  • Szerda – csütörtök – péntek: 14:00-20:00
  • Szombat-vasárnap: 09:00-20:00

A programváltozás jogát a Starbucks fenntartja, melyről a Facebook felületén tájékoztatja az esemény résztvevőit.

 „Noha valamennyi partnerünk részt vett már kisebb nagyobb jótékonysági akcióban, ilyen nagyszabású eseményt még nem szerveztünk közösen. Olyan kerületet szerettünk volna választani, ahol jelen vagyunk, ráadásul a park közel van a Derkovits Gyula Általános Iskolához, akiket egész évben igyekszünk támogatni. Bízunk benne, hogy minél többen csatlakoznak majd 40 órás jótékonysági akciónkhoz, és eredményéről egy kellemes bográcsozás mellett beszélgethetünk majd!” – foglalta össze az akció lényegét Szász Edit, a Starbucks területi vezetője.

 


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.