Jótékony Starbucks

2011 májusában a Starbucks 40 órás jótékonykodással hálálja meg fogyasztóik negyven éven át tartó hűségét. Kiváló minőségű, a fair trade elveknek megfelelő kávéjuk, az üzletek barátságos, hívogató hangulata már ismert, a semmihez nem hasonlítható Starbucks élménynek azonban a környezettudatosság és a közösség önzetlen támogatása is elengedhetetlen része.

Az 1971-ben alapított vállalat budapesti kávézóinak Partnerei számára a társadalomtudatos magatartás a mindennapok része, hiszen az év során is folyamatosan együttműködnek iskolákkal és szerveznek társadalmi célú aktivitásokat. Idén ezen tevékenységek köre egy rendhagyó CSR eseménnyel bővül: fennállásuk negyvenedik évfordulójának alkalmából stílusosan egy 40 órán át tartó jótékonysági akciót szerveznek.

 A Starbucks csapata, illetve az akcióhoz csatlakozók május 18-tól 22-ig 40 órán át dolgoznak majd azért, hogy környezetünket élhetőbbé, még kellemesebbé varázsolják. A kezdeményezés helyszíne a Reformáció Emlékpark, a Bajza utca és a Városligeti fasor sarkán található zöldterület, ahol kerítés-, illetve padfestéssel, sövénynyírással, a játszótér rendezésével és egy virágágyás kialakításával teszik majd szebbé Budapest képét. Az akció sikerét május 22-én este közös ünnepléssel és bográcsozással zárják.

A 40 órás program részletei:

  • Helyszín: Reformáció Emlékpark (Bajza utca – Városligeti fasor sarkán)
  • Időpont: 2011. május 18-22.
  • Szerda – csütörtök – péntek: 14:00-20:00
  • Szombat-vasárnap: 09:00-20:00

A programváltozás jogát a Starbucks fenntartja, melyről a Facebook felületén tájékoztatja az esemény résztvevőit.

 „Noha valamennyi partnerünk részt vett már kisebb nagyobb jótékonysági akcióban, ilyen nagyszabású eseményt még nem szerveztünk közösen. Olyan kerületet szerettünk volna választani, ahol jelen vagyunk, ráadásul a park közel van a Derkovits Gyula Általános Iskolához, akiket egész évben igyekszünk támogatni. Bízunk benne, hogy minél többen csatlakoznak majd 40 órás jótékonysági akciónkhoz, és eredményéről egy kellemes bográcsozás mellett beszélgethetünk majd!” – foglalta össze az akció lényegét Szász Edit, a Starbucks területi vezetője.

 


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.