Jótékony Starbucks

2011 májusában a Starbucks 40 órás jótékonykodással hálálja meg fogyasztóik negyven éven át tartó hűségét. Kiváló minőségű, a fair trade elveknek megfelelő kávéjuk, az üzletek barátságos, hívogató hangulata már ismert, a semmihez nem hasonlítható Starbucks élménynek azonban a környezettudatosság és a közösség önzetlen támogatása is elengedhetetlen része.

Az 1971-ben alapított vállalat budapesti kávézóinak Partnerei számára a társadalomtudatos magatartás a mindennapok része, hiszen az év során is folyamatosan együttműködnek iskolákkal és szerveznek társadalmi célú aktivitásokat. Idén ezen tevékenységek köre egy rendhagyó CSR eseménnyel bővül: fennállásuk negyvenedik évfordulójának alkalmából stílusosan egy 40 órán át tartó jótékonysági akciót szerveznek.

 A Starbucks csapata, illetve az akcióhoz csatlakozók május 18-tól 22-ig 40 órán át dolgoznak majd azért, hogy környezetünket élhetőbbé, még kellemesebbé varázsolják. A kezdeményezés helyszíne a Reformáció Emlékpark, a Bajza utca és a Városligeti fasor sarkán található zöldterület, ahol kerítés-, illetve padfestéssel, sövénynyírással, a játszótér rendezésével és egy virágágyás kialakításával teszik majd szebbé Budapest képét. Az akció sikerét május 22-én este közös ünnepléssel és bográcsozással zárják.

A 40 órás program részletei:

  • Helyszín: Reformáció Emlékpark (Bajza utca – Városligeti fasor sarkán)
  • Időpont: 2011. május 18-22.
  • Szerda – csütörtök – péntek: 14:00-20:00
  • Szombat-vasárnap: 09:00-20:00

A programváltozás jogát a Starbucks fenntartja, melyről a Facebook felületén tájékoztatja az esemény résztvevőit.

 „Noha valamennyi partnerünk részt vett már kisebb nagyobb jótékonysági akcióban, ilyen nagyszabású eseményt még nem szerveztünk közösen. Olyan kerületet szerettünk volna választani, ahol jelen vagyunk, ráadásul a park közel van a Derkovits Gyula Általános Iskolához, akiket egész évben igyekszünk támogatni. Bízunk benne, hogy minél többen csatlakoznak majd 40 órás jótékonysági akciónkhoz, és eredményéről egy kellemes bográcsozás mellett beszélgethetünk majd!” – foglalta össze az akció lényegét Szász Edit, a Starbucks területi vezetője.

 


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.