Jótékonysági borrendezvényen vett részt négy magyar borászat

Az Etyeki Kúria Borgazdaság négy másik magyar borászattal összefogva vett részt Temesváron a Rovinhud Wine Show jótékonysági borrendezvényen, a bevételt sérült emberek életminőségének javítására ajánlották fel.

A Rovinhudon az Etyeki Kúria, a Laposa Borbirtok, a Patricius Borház, a Vida Családi Birtok és a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet közösen vettrészt és támogatta a redezvény, amelyet a temesvári Szövérdfi-Szép Zoltán hozott létre azzal a céllal, hogy nívós borrendezvényt hozzon létre, másrészt segíthessen az arra rászorulókon, melyre a találó névválasztás is utal.

A Rovinhudon résztvevő borászatok kiállítói hozzájárulást és boraikat ajánlják fel, a nemzetközi borszakértők jótékonysági alapon tartják a meghirdetett mesterkurzusokat, a látogatók pedig belépőt vásárolnak. A Rovinhud teljes árbevételét minden évben meghatározott célra fordítják: idén egy harmadik apartmant terveznek felújítani, hogy újabb fogyatékkal élő emberek költözhessenek az állami intézményekből új, meghitt otthonba.

Az idei rendezvényen 23 500 euró bevétel gyűlt össze.

A rendszerváltás előtt a romániai állami intézetekben uralkodó embertelen állapotok híre bejárta a világot, és bár rengeteg pozitív változás történt, a sérült emberek sajnos a mai napig rendkívüli diszkriminációnak vannak kitéve, az őket segítő szociális és infrastrukturális hálózat rendkívül alulfejlett. A sérült emberek egyenjogúságáért küzd a Ceva De Spus egyesület.

Forrás: Turizmus Online


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.