Kajás különszám a Népszabadságtól

Az 50 legjobb vendéglői élményt gyűjtötte össze száz oldalon az idei Népszabadság Top Étterem kiadvány. A listát ezúttal ár-érték arány alapján állították össze.

A Népszabadság többéves hagyományát folytatva, 2014-ben is megjelentette a legkiválóbb hazai éttermeket bemutató magazinját. A Top Étterem az elmúlt években Magyarország vezető éttermeit állította sorrendbe. A Népszabadság külön kiadványainak felelős szerkesztője, Kuczogi Szilvia vezette stáb idén arra vállalkozott, hogy országos körképet készítsenek a legjobb vendéglői tapasztalatokat alapul véve. A kulcsszó a megfizethetőség volt. Azok a vendéglátóhelyek kerülhettek versenybe az 50 helyért, amelyekben egy étkezés három fogása borravalóval együtt nem több, mint 6000 forint.

„Csapatunk vendéglői élményeket keresett, méghozzá olyat, amelyik bármelyikünkkel előfordulhat egy kirándulás vagy egy vasárnapi ebéd közepette: lehet, hogy picit gyűjteni kell rá, de az is lehet, hogy bármelyik héten ki tudjuk gazdálkodni. Vendéglőket kerestünk, jó alapanyagokkal, szívből jövő vendéglátással, odafigyeléssel” – mondta el Kálmán Emese szakszerkesztő.

A tesztelés során az éttermek által használt alapanyagok minőségét, a fogások ötletességét és kivitelezését is felmérték, a tapasztalatokat pedig olvasmányos formában tárták az olvasó elé. A kiadvány tematikus csoportokat is összeállít, így például a legjobb reggeliknek, az egészségtudatos éttermeknek, a kemencés vendéglőknek és a halételekre specializálódott helyeknek is szentel néhány oldalt. A nemzetközi kitekintés sem marad el, amelyet az európai körkóstolás és a külföldi séfkörkép szavatol. Zárásként a kiadvány végén egy térkép kapott helyet, valamint az Országválogatott, amelyet a teljes lista legkiválóbb fogásaiból állítottak össze. A toplistába került éttermek idén is megkapják a Népszabadság Top 50 megfizethető étterem logóval ellátott minősítő matricáját.

Az 50 legjobb magyar étterem szerzői: Cserna-Szabó András, Jókúti András, Kálmán Emese, Müllner Dóra, Szederkényi Olga és Tamás Bence Gáspár. A kiadvány június 14-étől megvásárolható az újságárusoknál 1690 forintért, illetve a Lapcentrumon keresztül 1290 forintos áron.

Forrás: Kreatív Online


Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.