Kajás különszám a Népszabadságtól

Az 50 legjobb vendéglői élményt gyűjtötte össze száz oldalon az idei Népszabadság Top Étterem kiadvány. A listát ezúttal ár-érték arány alapján állították össze.

A Népszabadság többéves hagyományát folytatva, 2014-ben is megjelentette a legkiválóbb hazai éttermeket bemutató magazinját. A Top Étterem az elmúlt években Magyarország vezető éttermeit állította sorrendbe. A Népszabadság külön kiadványainak felelős szerkesztője, Kuczogi Szilvia vezette stáb idén arra vállalkozott, hogy országos körképet készítsenek a legjobb vendéglői tapasztalatokat alapul véve. A kulcsszó a megfizethetőség volt. Azok a vendéglátóhelyek kerülhettek versenybe az 50 helyért, amelyekben egy étkezés három fogása borravalóval együtt nem több, mint 6000 forint.

„Csapatunk vendéglői élményeket keresett, méghozzá olyat, amelyik bármelyikünkkel előfordulhat egy kirándulás vagy egy vasárnapi ebéd közepette: lehet, hogy picit gyűjteni kell rá, de az is lehet, hogy bármelyik héten ki tudjuk gazdálkodni. Vendéglőket kerestünk, jó alapanyagokkal, szívből jövő vendéglátással, odafigyeléssel” – mondta el Kálmán Emese szakszerkesztő.

A tesztelés során az éttermek által használt alapanyagok minőségét, a fogások ötletességét és kivitelezését is felmérték, a tapasztalatokat pedig olvasmányos formában tárták az olvasó elé. A kiadvány tematikus csoportokat is összeállít, így például a legjobb reggeliknek, az egészségtudatos éttermeknek, a kemencés vendéglőknek és a halételekre specializálódott helyeknek is szentel néhány oldalt. A nemzetközi kitekintés sem marad el, amelyet az európai körkóstolás és a külföldi séfkörkép szavatol. Zárásként a kiadvány végén egy térkép kapott helyet, valamint az Országválogatott, amelyet a teljes lista legkiválóbb fogásaiból állítottak össze. A toplistába került éttermek idén is megkapják a Népszabadság Top 50 megfizethető étterem logóval ellátott minősítő matricáját.

Az 50 legjobb magyar étterem szerzői: Cserna-Szabó András, Jókúti András, Kálmán Emese, Müllner Dóra, Szederkényi Olga és Tamás Bence Gáspár. A kiadvány június 14-étől megvásárolható az újságárusoknál 1690 forintért, illetve a Lapcentrumon keresztül 1290 forintos áron.

Forrás: Kreatív Online


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.