Kamionsofőr hiány miatt nem rendelhető a McDonald's-ban turmix

Lekerült az Egyesült Királyság mintegy 1250 McDonald’s gyorséttermének kínálatából a shake és a turmix, illetve egyes palackozott italok – közölte a vállalat a BBC-vel. Megerősítették, hogy az egész országra kiterjedő teherautó sofőrhiány áll a háttérben, írja a Forbes.hu a BBC híre nyomán.

A BBC által megszólaltatott szakértő szerint azért, hogy a legfőbb termékek, mint a Big Mac ellátása biztosított legyen, a McDonald’s priorizált a menün lévő ételek és italok között. Míg az üdítők sokáig elállnak a központi raktárakban, ezért azok szállítása nem élvez elsőbbséget, kisebb veszteséget jelent a cégnek, ha nem értékesítik folyamatosan.

Azonban a tejes shake utánpótlását már a tejipari szállítási problémák is sújtják, nem csak a belső szállítási nehézségek. Korábban beszámoltunk róla, hogy még az Arla tejipari óriás sem tudja ellátni áruval az üzleteket a sofőrhiány miatt.

A főleg csirkés ételekben utazó Nando étteremlánc 50 egységét volt kénytelen bezárni, mert nem szállítottak csirkét a konyhákra.

A rivális KFC is a raktárkészlet vészes elapadásáról beszél, ami miatt nem minden étel elérhető folyamatosan a menüből.

A brit Közúti Fuvarozási Szövetség (RHA) adatai szerint közel 100 ezer sofőr hiányzik a rendszerből a járvány előtti szinthez képest, amikor 600 ezer sofőr dolgozott az ágazatban. A koronavírus-járvány miatti leállások, az időnkénti karanténkötelezettségek, valamint a Brexit miatt kevesebb vendégmunkás tetézi a bajokat, ráadásul tavaly óta 30 ezer sofőrvizsga maradt el a járványügyi korlátozások miatt.

A Tesco már ezer font belépési bónuszt ad a sofőröknek, csak valaki vállalja el a munkát, más cégek is bónuszokkal próbálnak toborozni.

A BBC szerint vannak, akik már a saját munkavállalóik között próbálnak sofőrt toborozni.

Az iparági szereplők a kormánytól is segítséget várnak, többek között a vezetői vizsgáztatás felgyorsítását.

Forrás: BBC / Forbes.hu


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.