Kamionsofőr hiány miatt nem rendelhető a McDonald's-ban turmix

Lekerült az Egyesült Királyság mintegy 1250 McDonald’s gyorséttermének kínálatából a shake és a turmix, illetve egyes palackozott italok – közölte a vállalat a BBC-vel. Megerősítették, hogy az egész országra kiterjedő teherautó sofőrhiány áll a háttérben, írja a Forbes.hu a BBC híre nyomán.

A BBC által megszólaltatott szakértő szerint azért, hogy a legfőbb termékek, mint a Big Mac ellátása biztosított legyen, a McDonald’s priorizált a menün lévő ételek és italok között. Míg az üdítők sokáig elállnak a központi raktárakban, ezért azok szállítása nem élvez elsőbbséget, kisebb veszteséget jelent a cégnek, ha nem értékesítik folyamatosan.

Azonban a tejes shake utánpótlását már a tejipari szállítási problémák is sújtják, nem csak a belső szállítási nehézségek. Korábban beszámoltunk róla, hogy még az Arla tejipari óriás sem tudja ellátni áruval az üzleteket a sofőrhiány miatt.

A főleg csirkés ételekben utazó Nando étteremlánc 50 egységét volt kénytelen bezárni, mert nem szállítottak csirkét a konyhákra.

A rivális KFC is a raktárkészlet vészes elapadásáról beszél, ami miatt nem minden étel elérhető folyamatosan a menüből.

A brit Közúti Fuvarozási Szövetség (RHA) adatai szerint közel 100 ezer sofőr hiányzik a rendszerből a járvány előtti szinthez képest, amikor 600 ezer sofőr dolgozott az ágazatban. A koronavírus-járvány miatti leállások, az időnkénti karanténkötelezettségek, valamint a Brexit miatt kevesebb vendégmunkás tetézi a bajokat, ráadásul tavaly óta 30 ezer sofőrvizsga maradt el a járványügyi korlátozások miatt.

A Tesco már ezer font belépési bónuszt ad a sofőröknek, csak valaki vállalja el a munkát, más cégek is bónuszokkal próbálnak toborozni.

A BBC szerint vannak, akik már a saját munkavállalóik között próbálnak sofőrt toborozni.

Az iparági szereplők a kormánytól is segítséget várnak, többek között a vezetői vizsgáztatás felgyorsítását.

Forrás: BBC / Forbes.hu


Példátlan károk a hazai gyümölcsösökben

Példátlan károk a hazai gyümölcsösökben 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.