Kávé és kikapcsolódás Budapest legkisebb kávézójában

Óbuda páratlan hangulatú, macskaköves Fő terén az Esernyős működteti a főváros legkisebb kávézójaként emlegetett Gázlámpa Kioszkot.

A közel 100 éves ipari műemlékből, egykori gázátadó állomásból kialakított egyszemélyes vendéglátóhely kávékülönlegességeken, hűtött italokon és főzött fagylalton kívül szabadtéri minikoncertekkel várja látogatóit egész nyáron.

Június 8-án indul az ingyenes Kioszk Live mini-rendezvénysorozat, amelynek első vendégeként Weszely Ernő lép fel. A Gázlámpa Kioszk békebeli hangulatához illeszkedő harmonikajátékában hamisítatlan francia sanzonok, argentín tangók és könnyed swing dallamok köszönnek vissza.

A hely további különlegességét specialty kávékínálata adja. A kávéfőzés Ferrarijaként számon tartott La Marzocco kávégépen készült világos pörkölésű kávéfinomságokat lehet kóstolni, kihasználva az egyedi szabadalommal védett „hattyúnyak” és a speciális mechanikus karokkal szabályozható főzőfejek adta „előáztatás” előnyeit.



A Gázlámpa Kioszk 2015-ben nyerte el mai alakját. A kerületi vezetés inspirációja nyomán történt átalakítás óta a mindössze 4 négyzetméter területű pavilon elsősorban nyáron és az adventi időszakban van nyitva. Az építmény egyik izgalmas része a leginkább bűvészdobozhoz hasonlítható pince. A közvetlenül a személyzet lába alatt található helyiségre azért van szükség, mert a szűk pultban nincs elég hely a söröshordók, felszerelések tárolására, ám ebben a kompakt alsó térben minden elfér és egy pillanat alatt elővarázsolható.

A Gázlámpa Kioszk mintaértékű példája a fővárosi közterek megújításának. 2016-ban fődíjat nyert a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. Terasz-pályázatának pop-up kategóriájában, míg a Turizmus Trend/Vendég & Hotel szaklap Gastro Design versenyében a “vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - 40 fő alatti nyitott tér " kategóriájában ért el döntős helyezést.

Az Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont  3 HÉV-megállónyira a Margit-hídtól egyedi környezetben kínál kulturális programokat és kávéházi hangulatot Óbudán. A multifunkcionális intézményben kiállítások és filmvetítések mellett egész évben zenei koncertek látogathatók: az Esernyős Live és a Kioszk Live sorozata mellett június végén fiatal zenészekkel indul a Cseh Tamás Program szakmai támogatásával összeállított Warm-up Udvar (WuU).

Forrás: Vendég & Hotel Online


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.