A francia légitársaság prémium utazási osztályain novembertől februárig kínálja a két topséf által készített ételeket. A hosszútávú járatok La Premiére és Business osztályán a hús- és halételek mellett vegetáriánus fogások is elérhetők a Párizsból induló járatokon. Az ételek a francia fine dining gasztronómia képviselői.
Az exkluzív első osztályon utazóknak Régis Marcon szezonális termékekből hat fogásos menüt állított össze, amely az alábbi elemekből áll:
- Zöldség lasagne metélőhagyma krémmel
- Párolt borjúlábszár zsályaszósszal, burgonyás gratinnel, vargányával
- Vörösboros marhabélszín, párolt burgonyával és kucsmagombával
- Csuka- és garnélatorta homárszósszal, párolt rókagombával, tárkonnyal és spenóttal
- Fésűkagyló és scampi vegyestál szarvasgombával, redukált jus-vel és finomra vágott zöldségekkel
- Konfitált galamb sárgabarack szósszal, citromos bulgurral, gombával és szürke dióval
Az üzleti osztály számára Mathieu Vinnay nyolc eredeti fogást állított össze, ehhez kifinomult ízeket és helyi termékeket használt fel.
- Penne tészta, rukkola és spenót gratin, lestyános ricotta krém
- Zöld risotto, zöldséges bolognai ragu
- Marha bélszín macaire burgonyával, sült répával és füstölt hús szósszal
- Csirkemell filé kucsmagombával, sütőtökös, tönkölyös risottóval
- Buggyantott tőkehal filé bébizöldségekkel és fekete olíva bogyóval
- Süllő filé armorican halszósszal, sárgarépával és gyógynövényekkel
- Párolt borjúcsülök édesfűszerekkel, sárgaborsó pürével, mangetout borsóval és mogyoróval
- Kávéban sült gyöngytyúk párolt őszi zöldségekkel és konfitált zellerrel
Forrás: Kép és szöveg: Air France