Kávéban sült gyöngytyúk az Air France fedélzetén

Bemutatták új, La Premiére és business osztályú fedélzeti ételkínálatukat, amelyet két Michelin-csillagos étterrem konyháját vezető séf, Régis Marcon és Mathieu Viannay állított össze.

A francia légitársaság prémium utazási osztályain novembertől februárig kínálja a két topséf által készített ételeket. A hosszútávú járatok La Premiére és Business osztályán a hús- és halételek mellett vegetáriánus fogások is elérhetők a Párizsból induló járatokon. Az ételek a francia fine dining gasztronómia képviselői.

 

Az exkluzív első osztályon utazóknak Régis Marcon szezonális termékekből hat fogásos menüt állított össze, amely az alábbi elemekből áll:

- Zöldség lasagne metélőhagyma krémmel

- Párolt borjúlábszár zsályaszósszal, burgonyás gratinnel, vargányával

- Vörösboros marhabélszín, párolt burgonyával és kucsmagombával

- Csuka- és garnélatorta homárszósszal, párolt rókagombával, tárkonnyal és spenóttal

- Fésűkagyló és scampi vegyestál szarvasgombával, redukált jus-vel és finomra vágott zöldségekkel

- Konfitált galamb sárgabarack szósszal, citromos bulgurral, gombával és szürke dióval

 

Az üzleti osztály számára Mathieu Vinnay nyolc eredeti fogást állított össze, ehhez kifinomult ízeket és helyi termékeket használt fel.

- Penne tészta, rukkola és spenót gratin, lestyános ricotta krém

- Zöld risotto, zöldséges bolognai ragu

- Marha bélszín macaire burgonyával, sült répával és füstölt hús szósszal

- Csirkemell filé kucsmagombával, sütőtökös, tönkölyös risottóval

- Buggyantott tőkehal filé bébizöldségekkel és fekete olíva bogyóval

- Süllő filé armorican halszósszal, sárgarépával és gyógynövényekkel

- Párolt borjúcsülök édesfűszerekkel, sárgaborsó pürével, mangetout borsóval és mogyoróval

- Kávéban sült gyöngytyúk párolt őszi zöldségekkel és konfitált zellerrel

 

 

Forrás: Kép és szöveg: Air France


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.