Kávéban sült gyöngytyúk az Air France fedélzetén

Bemutatták új, La Premiére és business osztályú fedélzeti ételkínálatukat, amelyet két Michelin-csillagos étterrem konyháját vezető séf, Régis Marcon és Mathieu Viannay állított össze.

A francia légitársaság prémium utazási osztályain novembertől februárig kínálja a két topséf által készített ételeket. A hosszútávú járatok La Premiére és Business osztályán a hús- és halételek mellett vegetáriánus fogások is elérhetők a Párizsból induló járatokon. Az ételek a francia fine dining gasztronómia képviselői.

 

Az exkluzív első osztályon utazóknak Régis Marcon szezonális termékekből hat fogásos menüt állított össze, amely az alábbi elemekből áll:

- Zöldség lasagne metélőhagyma krémmel

- Párolt borjúlábszár zsályaszósszal, burgonyás gratinnel, vargányával

- Vörösboros marhabélszín, párolt burgonyával és kucsmagombával

- Csuka- és garnélatorta homárszósszal, párolt rókagombával, tárkonnyal és spenóttal

- Fésűkagyló és scampi vegyestál szarvasgombával, redukált jus-vel és finomra vágott zöldségekkel

- Konfitált galamb sárgabarack szósszal, citromos bulgurral, gombával és szürke dióval

 

Az üzleti osztály számára Mathieu Vinnay nyolc eredeti fogást állított össze, ehhez kifinomult ízeket és helyi termékeket használt fel.

- Penne tészta, rukkola és spenót gratin, lestyános ricotta krém

- Zöld risotto, zöldséges bolognai ragu

- Marha bélszín macaire burgonyával, sült répával és füstölt hús szósszal

- Csirkemell filé kucsmagombával, sütőtökös, tönkölyös risottóval

- Buggyantott tőkehal filé bébizöldségekkel és fekete olíva bogyóval

- Süllő filé armorican halszósszal, sárgarépával és gyógynövényekkel

- Párolt borjúcsülök édesfűszerekkel, sárgaborsó pürével, mangetout borsóval és mogyoróval

- Kávéban sült gyöngytyúk párolt őszi zöldségekkel és konfitált zellerrel

 

 

Forrás: Kép és szöveg: Air France


CSR-akciózik a hazai cégcsoport a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akciózik a hazai cégcsoport a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.
Kibővült a pályázható kocsmák köre

Kibővült a pályázható kocsmák köre 

1000-2000 fő közötti települések lezárt üzleti évvel még nem rendelkező italüzletei is igényelhetik a 3 milliós támogatást.
Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés

Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés 

Egy esemény két helyszínen – a díjazottak között a hazai gasztrovonal elismert képviselője ott volt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.