Kávézó, zöldsziget és kultúrközpont nyílik a Skála Metró előtti részen

Budapest egyik legszínvonalasabb szabadtéri kávézóját és zöldszigetét alakítják ki a Nyugati téri forgó óra közvetlen szomszédságában, a volt Skála Metró előtti téren, amely elhanyagoltsága miatt évtizedekig a főváros egyik szégyenfoltja volt - írja a nol.hu.

Hamarosan a jelenleginél esztétikusabb képet mutat majd a Nyugati tér Skála metró előtti terasza. A terézvárosi önkormányzat és a West-Balkán (WB) üzemeltetője ugyanis a szóban forgó helyszínre nemrégiben közterület-használati megállapodást kötött. Eszerint a WB 120 négyzetméternyi zöldszigetet alakít ki, ami csak egy része az általa használt teljes területnek. A VI. kerület a közterület-használati díjba beszámította a beruházás költségét, így a befektető csökkentett bérleti díjat fizet.

 

Az üzemeltető számos feladatot vállalt magára, így például a közterület felújítását és karbantartását, a növényládák és növényszigetek teljes felületének fertőtlenítését, a térburkolat helyreállítását (burkolat-visszabontás, szintezett sóderágy-kialakítás, burkolat-helyreállítás), a műkőfelületek tisztítása a növényszigetek és lábazatainak teljes felületén, valamint a növényládák és növényszigetek teljes felületének felületkezelése. Ezen túlmenően a WB olyan járulékos ügyeket is magára vállalt, mint a 24 órás őrzés, a mindennapi takarítás és az általános karbantartás és a kertészeti munkák elvégzése.

Mint arról már korábban beszámoltunk, jó ütemben halad a West-Balkán építése a Nyugati téren. A Skála Metró előtti tér építészeti terveit pedig már elfogadták. A nyolcvanas évek legendás áruházának tövében található terület az elmúlt évtizedekben inkább koszosságáról, elhagyatottságáról volt hírhedt. Többek között e terület felújítását vállalta a WB csapata, cserébe az önkormányzat áldását adta a WB Presszó előtti terület hasznosításához. Ez mindenképp példaértékű együttműködés, hiszen a terület évtizedek óta a város szégyenfoltja.

A megállapodásnak köszönhetően hamarosan a WB zöldhagyományaihoz, s a központi térhez is méltó kert létesülhet a város közepén. Ennek egy részére pedig kitelepül a WB Presszó. Az üzemeltetők ígérik, Budapest egyik legszínvonalasabb szabadtéri kávézóját alakítják ki a forgó óra közvetlen szomszédságában, ahol a nyár folyamán kiállítások és egyéb programok is várják a vendégeket. (forrás: nol.hu)


Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz

Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz 

Az idén 48 éves Magyar Konyha a főszezonra ismét olvasói kezébe adja ingyenes balatoni gasztroiránytűjét.
Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján

Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján 

A gasztronómiai világ kiválóságai előtt, június 5-én hirdették ki a The World's 50 Best Restaurants 2024-es rangsorát.
A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten

A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten 

Hétvégén rendezik a "Winelovers 100 - 100 legjobb magyar bor” versenyt.

Interjú

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk:  Dizájn hotel a tó közepén

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023.évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.