Kávézó, zöldsziget és kultúrközpont nyílik a Skála Metró előtti részen

Budapest egyik legszínvonalasabb szabadtéri kávézóját és zöldszigetét alakítják ki a Nyugati téri forgó óra közvetlen szomszédságában, a volt Skála Metró előtti téren, amely elhanyagoltsága miatt évtizedekig a főváros egyik szégyenfoltja volt - írja a nol.hu.

Hamarosan a jelenleginél esztétikusabb képet mutat majd a Nyugati tér Skála metró előtti terasza. A terézvárosi önkormányzat és a West-Balkán (WB) üzemeltetője ugyanis a szóban forgó helyszínre nemrégiben közterület-használati megállapodást kötött. Eszerint a WB 120 négyzetméternyi zöldszigetet alakít ki, ami csak egy része az általa használt teljes területnek. A VI. kerület a közterület-használati díjba beszámította a beruházás költségét, így a befektető csökkentett bérleti díjat fizet.

 

Az üzemeltető számos feladatot vállalt magára, így például a közterület felújítását és karbantartását, a növényládák és növényszigetek teljes felületének fertőtlenítését, a térburkolat helyreállítását (burkolat-visszabontás, szintezett sóderágy-kialakítás, burkolat-helyreállítás), a műkőfelületek tisztítása a növényszigetek és lábazatainak teljes felületén, valamint a növényládák és növényszigetek teljes felületének felületkezelése. Ezen túlmenően a WB olyan járulékos ügyeket is magára vállalt, mint a 24 órás őrzés, a mindennapi takarítás és az általános karbantartás és a kertészeti munkák elvégzése.

Mint arról már korábban beszámoltunk, jó ütemben halad a West-Balkán építése a Nyugati téren. A Skála Metró előtti tér építészeti terveit pedig már elfogadták. A nyolcvanas évek legendás áruházának tövében található terület az elmúlt évtizedekben inkább koszosságáról, elhagyatottságáról volt hírhedt. Többek között e terület felújítását vállalta a WB csapata, cserébe az önkormányzat áldását adta a WB Presszó előtti terület hasznosításához. Ez mindenképp példaértékű együttműködés, hiszen a terület évtizedek óta a város szégyenfoltja.

A megállapodásnak köszönhetően hamarosan a WB zöldhagyományaihoz, s a központi térhez is méltó kert létesülhet a város közepén. Ennek egy részére pedig kitelepül a WB Presszó. Az üzemeltetők ígérik, Budapest egyik legszínvonalasabb szabadtéri kávézóját alakítják ki a forgó óra közvetlen szomszédságában, ahol a nyár folyamán kiállítások és egyéb programok is várják a vendégeket. (forrás: nol.hu)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.