Kávézó, zöldsziget és kultúrközpont nyílik a Skála Metró előtti részen

Budapest egyik legszínvonalasabb szabadtéri kávézóját és zöldszigetét alakítják ki a Nyugati téri forgó óra közvetlen szomszédságában, a volt Skála Metró előtti téren, amely elhanyagoltsága miatt évtizedekig a főváros egyik szégyenfoltja volt - írja a nol.hu.

Hamarosan a jelenleginél esztétikusabb képet mutat majd a Nyugati tér Skála metró előtti terasza. A terézvárosi önkormányzat és a West-Balkán (WB) üzemeltetője ugyanis a szóban forgó helyszínre nemrégiben közterület-használati megállapodást kötött. Eszerint a WB 120 négyzetméternyi zöldszigetet alakít ki, ami csak egy része az általa használt teljes területnek. A VI. kerület a közterület-használati díjba beszámította a beruházás költségét, így a befektető csökkentett bérleti díjat fizet.

 

Az üzemeltető számos feladatot vállalt magára, így például a közterület felújítását és karbantartását, a növényládák és növényszigetek teljes felületének fertőtlenítését, a térburkolat helyreállítását (burkolat-visszabontás, szintezett sóderágy-kialakítás, burkolat-helyreállítás), a műkőfelületek tisztítása a növényszigetek és lábazatainak teljes felületén, valamint a növényládák és növényszigetek teljes felületének felületkezelése. Ezen túlmenően a WB olyan járulékos ügyeket is magára vállalt, mint a 24 órás őrzés, a mindennapi takarítás és az általános karbantartás és a kertészeti munkák elvégzése.

Mint arról már korábban beszámoltunk, jó ütemben halad a West-Balkán építése a Nyugati téren. A Skála Metró előtti tér építészeti terveit pedig már elfogadták. A nyolcvanas évek legendás áruházának tövében található terület az elmúlt évtizedekben inkább koszosságáról, elhagyatottságáról volt hírhedt. Többek között e terület felújítását vállalta a WB csapata, cserébe az önkormányzat áldását adta a WB Presszó előtti terület hasznosításához. Ez mindenképp példaértékű együttműködés, hiszen a terület évtizedek óta a város szégyenfoltja.

A megállapodásnak köszönhetően hamarosan a WB zöldhagyományaihoz, s a központi térhez is méltó kert létesülhet a város közepén. Ennek egy részére pedig kitelepül a WB Presszó. Az üzemeltetők ígérik, Budapest egyik legszínvonalasabb szabadtéri kávézóját alakítják ki a forgó óra közvetlen szomszédságában, ahol a nyár folyamán kiállítások és egyéb programok is várják a vendégeket. (forrás: nol.hu)


Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.