Kávézó, zöldsziget és kultúrközpont nyílik a Skála Metró előtti részen

Budapest egyik legszínvonalasabb szabadtéri kávézóját és zöldszigetét alakítják ki a Nyugati téri forgó óra közvetlen szomszédságában, a volt Skála Metró előtti téren, amely elhanyagoltsága miatt évtizedekig a főváros egyik szégyenfoltja volt - írja a nol.hu.

Hamarosan a jelenleginél esztétikusabb képet mutat majd a Nyugati tér Skála metró előtti terasza. A terézvárosi önkormányzat és a West-Balkán (WB) üzemeltetője ugyanis a szóban forgó helyszínre nemrégiben közterület-használati megállapodást kötött. Eszerint a WB 120 négyzetméternyi zöldszigetet alakít ki, ami csak egy része az általa használt teljes területnek. A VI. kerület a közterület-használati díjba beszámította a beruházás költségét, így a befektető csökkentett bérleti díjat fizet.

 

Az üzemeltető számos feladatot vállalt magára, így például a közterület felújítását és karbantartását, a növényládák és növényszigetek teljes felületének fertőtlenítését, a térburkolat helyreállítását (burkolat-visszabontás, szintezett sóderágy-kialakítás, burkolat-helyreállítás), a műkőfelületek tisztítása a növényszigetek és lábazatainak teljes felületén, valamint a növényládák és növényszigetek teljes felületének felületkezelése. Ezen túlmenően a WB olyan járulékos ügyeket is magára vállalt, mint a 24 órás őrzés, a mindennapi takarítás és az általános karbantartás és a kertészeti munkák elvégzése.

Mint arról már korábban beszámoltunk, jó ütemben halad a West-Balkán építése a Nyugati téren. A Skála Metró előtti tér építészeti terveit pedig már elfogadták. A nyolcvanas évek legendás áruházának tövében található terület az elmúlt évtizedekben inkább koszosságáról, elhagyatottságáról volt hírhedt. Többek között e terület felújítását vállalta a WB csapata, cserébe az önkormányzat áldását adta a WB Presszó előtti terület hasznosításához. Ez mindenképp példaértékű együttműködés, hiszen a terület évtizedek óta a város szégyenfoltja.

A megállapodásnak köszönhetően hamarosan a WB zöldhagyományaihoz, s a központi térhez is méltó kert létesülhet a város közepén. Ennek egy részére pedig kitelepül a WB Presszó. Az üzemeltetők ígérik, Budapest egyik legszínvonalasabb szabadtéri kávézóját alakítják ki a forgó óra közvetlen szomszédságában, ahol a nyár folyamán kiállítások és egyéb programok is várják a vendégeket. (forrás: nol.hu)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.