A Melbourne-ben kotyvasztott formabontó ital ellenértéke 8 dollár és színre lépése után gyakorlatilag letarolta az internetes közösségi médiát. A News Corp Australia által meginterjúvolt Mark Filippelli, a Matcha Mylkbar társtulajdonosa elmondta, hogy az általuk kiötlött innivaló zamata a meleg citroméhoz és gyömbéréhez fogható, némi mézes beütéssel, ám mivel a méz nem vegán étel, így az agávéra esett a választásuk helyette.
A bár hivatalos Instagram profilja szerint a különlegesség a színét nem fekete áfonyától, nem színezékektől, de még csak nem is „Photoshoptól” kölcsönzi, hanem esetében E3 élő kék moszatról, citromról, agávéról, gyömbérről, illetve kókusztejről beszélünk.
Az oldal szerint tehát csodás hatást gyakorol a szervezetünkre, és ízletes.
Az „E3 élő kék algák” biológiai szuperételek, melyeket 100 százalékban Aphanizomenon flos-aquae (AFA) alkot. Az AFA a szó szoros értelmében nem moszat, hanem a cianobaktériumok egy, az édes és sósvizekben egyaránt fellelhető fajtája. Ezeket az „azúr algákat” 70 százalékban kiemelkedően magas szinten feldolgozható fehérjék, s emellett több mint 65 féle vitamin, ásványok, enzimek, aminosavak és zsírsavak alkotják.
Növényi eredetű és genetikailag nem módosított anyagról beszélünk, amely a Baltikumtól kezdve a Nagy Tavakig az egész világon megtalálható. Annyiban különbözik például a Spirulina vagy Chlorella nevű „mikroalgáktól”, hogy míg ezeket főleg emeberek tenyésztik, a „kék algák” vadon nőnek.
Az extravagáns színezetű keverék a weben óriási sikernek örvend, és Filippelli már négy nap alatt hihetetlen volumenű eladásokat tud felmutatni belőle.
Forrás: Élelmiszer online