Kék tejeskávé - mi jöhet még?

Az ausztráliai Matcha Mylkbar vegán café feltalált egy italt, amely citromot, gyömbért, agávét, kókusztejet illetőleg kék algát tartalmaz.

A Melbourne-ben kotyvasztott formabontó ital ellenértéke 8 dollár és színre lépése után gyakorlatilag letarolta az internetes közösségi médiát. A News Corp Australia által meginterjúvolt Mark Filippelli, a Matcha Mylkbar társtulajdonosa elmondta, hogy az általuk kiötlött innivaló zamata a meleg citroméhoz és gyömbéréhez fogható, némi mézes beütéssel, ám mivel a méz nem vegán étel, így az agávéra esett a választásuk helyette.

A bár hivatalos Instagram profilja szerint a különlegesség a színét nem fekete áfonyától, nem színezékektől, de még csak nem is „Photoshoptól” kölcsönzi, hanem esetében E3 élő kék moszatról, citromról, agávéról, gyömbérről, illetve kókusztejről beszélünk.

Az oldal szerint tehát csodás hatást gyakorol a szervezetünkre, és ízletes.

Az „E3 élő kék algák” biológiai szuperételek, melyeket 100 százalékban Aphanizomenon flos-aquae (AFA) alkot. Az AFA a szó szoros értelmében nem moszat, hanem a cianobaktériumok egy, az édes és sósvizekben egyaránt fellelhető fajtája. Ezeket az „azúr algákat” 70 százalékban kiemelkedően magas szinten feldolgozható fehérjék, s emellett több mint 65 féle vitamin, ásványok, enzimek, aminosavak és zsírsavak alkotják.

Növényi eredetű és genetikailag nem módosított anyagról beszélünk, amely a Baltikumtól kezdve a Nagy Tavakig az egész világon megtalálható. Annyiban különbözik például a Spirulina vagy Chlorella nevű „mikroalgáktól”, hogy míg ezeket főleg emeberek tenyésztik, a „kék algák” vadon nőnek.

Az extravagáns színezetű keverék a weben óriási sikernek örvend, és Filippelli már négy nap alatt hihetetlen volumenű eladásokat tud felmutatni belőle.


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.