Szabó Balázs, a Kékkúti Ásványvíz vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója szerint idejében, 2009 októberében benyújtották a vízjogi engedély meghosszabbítása iránti kérelmüket a székesfehérvári Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Igazgatósághoz – írta a lap.
A regionális zöldhatóság első fokon az idén január 28-án adta ki a cég számára a vízjogi engedély további öt évre szóló meghosszabbítását. A határozat ellen azonban a Káli Medence Környezetvédelmi Társaság fellebbezést nyújtott be. A civil szervezet által megjelölt okok közül, a másodfokon eljáró Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség egyet megalapozottnak talált. A főfelügyelőség május 17-én hatályon kívül helyezte az első fokon kiadott vízjogi engedélyt, és új eljárásra kötelezte a fehérvári hatóságot.
A környezetvédelmi társaság szerint így a társaság tevékenysége nem jogszerű. Szabó Balázs viszont úgy ítéli meg, hogy a jogerős engedélyre ugyan még várniuk kell, ám az időben beadott engedélykérelem, valamint az utólag hatályon kívül helyezett első fokú engedély alapján június elsejét követően is folytathatták a termelést.
Gutper Ildikó, a civil szervezet jogi képviselője a lapnak azt mondta: szeretnék elérni, hogy a cég készíttessen a tevékenységét átfogóan elemző környezeti hatástanulmányt.
Szabó Balázs szerint azonban nem lenne indokolt egy új tanulmány elkészítése, mivel az elmúlt években az üzemben nem nőtt a vízkivétel a kutakból.
Kékkúti: engedély nélkül?
Június eleje óta jogerős vízjogi engedély nélkül folyik a termelés a Kékkúti Ásványvíz Zrt. kékkúti üzemében. A Káli Medence Környezetvédelmi Társaság szerint ez jogsértő, a cég szerint nem az – írta szombati számában a Népszabadság.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.