Szabó Balázs, a Kékkúti Ásványvíz vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója szerint idejében, 2009 októberében benyújtották a vízjogi engedély meghosszabbítása iránti kérelmüket a székesfehérvári Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Igazgatósághoz – írta a lap.
A regionális zöldhatóság első fokon az idén január 28-án adta ki a cég számára a vízjogi engedély további öt évre szóló meghosszabbítását. A határozat ellen azonban a Káli Medence Környezetvédelmi Társaság fellebbezést nyújtott be. A civil szervezet által megjelölt okok közül, a másodfokon eljáró Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség egyet megalapozottnak talált. A főfelügyelőség május 17-én hatályon kívül helyezte az első fokon kiadott vízjogi engedélyt, és új eljárásra kötelezte a fehérvári hatóságot.
A környezetvédelmi társaság szerint így a társaság tevékenysége nem jogszerű. Szabó Balázs viszont úgy ítéli meg, hogy a jogerős engedélyre ugyan még várniuk kell, ám az időben beadott engedélykérelem, valamint az utólag hatályon kívül helyezett első fokú engedély alapján június elsejét követően is folytathatták a termelést.
Gutper Ildikó, a civil szervezet jogi képviselője a lapnak azt mondta: szeretnék elérni, hogy a cég készíttessen a tevékenységét átfogóan elemző környezeti hatástanulmányt.
Szabó Balázs szerint azonban nem lenne indokolt egy új tanulmány elkészítése, mivel az elmúlt években az üzemben nem nőtt a vízkivétel a kutakból.
Kékkúti: engedély nélkül?
Június eleje óta jogerős vízjogi engedély nélkül folyik a termelés a Kékkúti Ásványvíz Zrt. kékkúti üzemében. A Káli Medence Környezetvédelmi Társaság szerint ez jogsértő, a cég szerint nem az – írta szombati számában a Népszabadság.
Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának
A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének
A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet
A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort
Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba
Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár
A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában
Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát
A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában
Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.
Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog
A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.
Interjú
Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.