KerTrend - kerthelyiség design verseny /4.

Ugyan a verseny nevezési határidejét meghosszabbítottuk, az eddig beérkezett pályázatokat szeretnénk már most bemutatni. Íme a Mala Garden.

Különleges design hotel és étterem a Balaton partján - Mala Garden

Az ihletet Bali sziget modern építészete adta:

Bali az Indonéz-szigetvilágban a hinduizmus utolsó menedéke, a vallásból is adódó kiegyensúlyozottság áthatja a sziget mindennapjait. Az ősök és a természet tisztelete meghatározó az életfelfogásban, különleges, letisztult harmóniát teremt. Ez az az életérzés, ami megragadott bennünket, és amit a Mala Garden vendégeinek kívánunk nyújtani itthon, a gyönyőrű Balaton partján.

Bali vendégszeretete, a burjánzó trópusi növényzet és a sziget modernkori építészete tett ránk mély benyomást. Lenyűgöző módon teremtenek egységet a természet és a lakótér között, ez volt a célunk a Mala Garden kialakításakor is. A hatalmas, harmonikaszerűen nyitható üvegajtókat elhúzva az étterem és a kert egybeolvad, eltűnnek a határok kint és bent között.

A part közelében fekvő kert gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt különleges élményt nyújt. Mesterséges vízfelületek, kerti csobogók, halak és vízinövényekidézik Bali hangulatát. A természetes anyagok használatával, a tágas terek létrehozásával is a megnyugtató, pozitív energiát sugárzó wellness-élmény megteremtésére törekedtünk. Baliról származó fehér kavicsok és szobrok, vázák, kiegészítők teszik teljessé és harmonikussá az enteriőrt.


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.