KerTrend - kerthelyiség design verseny /4.

Ugyan a verseny nevezési határidejét meghosszabbítottuk, az eddig beérkezett pályázatokat szeretnénk már most bemutatni. Íme a Mala Garden.

Különleges design hotel és étterem a Balaton partján - Mala Garden

Az ihletet Bali sziget modern építészete adta:

Bali az Indonéz-szigetvilágban a hinduizmus utolsó menedéke, a vallásból is adódó kiegyensúlyozottság áthatja a sziget mindennapjait. Az ősök és a természet tisztelete meghatározó az életfelfogásban, különleges, letisztult harmóniát teremt. Ez az az életérzés, ami megragadott bennünket, és amit a Mala Garden vendégeinek kívánunk nyújtani itthon, a gyönyőrű Balaton partján.

Bali vendégszeretete, a burjánzó trópusi növényzet és a sziget modernkori építészete tett ránk mély benyomást. Lenyűgöző módon teremtenek egységet a természet és a lakótér között, ez volt a célunk a Mala Garden kialakításakor is. A hatalmas, harmonikaszerűen nyitható üvegajtókat elhúzva az étterem és a kert egybeolvad, eltűnnek a határok kint és bent között.

A part közelében fekvő kert gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt különleges élményt nyújt. Mesterséges vízfelületek, kerti csobogók, halak és vízinövényekidézik Bali hangulatát. A természetes anyagok használatával, a tágas terek létrehozásával is a megnyugtató, pozitív energiát sugárzó wellness-élmény megteremtésére törekedtünk. Baliról származó fehér kavicsok és szobrok, vázák, kiegészítők teszik teljessé és harmonikussá az enteriőrt.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.