Ambrózia Étterem és Panzió

A Vendég & Hotel kertdesign versenye hamarosan véget ér. De addig, amíg a szakértő zsűri eldönti, hogy ki az első a legjobbak között, folytatjuk a nevezőket bemutató cikksorozatunkat. Az Ambrózia Étterem és Panzió napsütötte virágoskert Kazincbarcika szívében.

Az Ambrózia Étterem és Panzió 2006. októberében nyílt meg Kazincbarcika belvárosában, fekvése igen kedvező, hiszen közel van minden gazdasági-, köz-, kulturális intézményhez. Kazincbarcika jól megközelíthető kiindulópontja lehet a Bükk Hegységben, az Aggteleki Karszton, de a határhoz való közelsége miatt Szlovákiába tervezett kirándulásoknak, egyéni és társas-szervezett vadászatoknak is.

Éttermünk:

Éttermünk belső tere 125 főbefogadására alkalmas,  közvetlenül kapcsolódik hozzá egy 60 fős fedett terasz, ahol nyáron gyakran szervezünk grill partikat, itt a látvány mellett az ínycsiklandó illatok is csalogatják Vendégeinket. Éttermünkben megtalálható egy 26 fős különterem is, ahol lehetőség nyílik elkülönítetten a kisebb rendezvények, összejövetelek lebonyolítására.  Jól képzett, lelkes, és vendégszerető felszolgálóink mindig  azon fáradoznak, hogy Vendégeinket a lehető legjobb kiszolgálásban részesítsék.

Konyhánk:

Konyhánk kizárólag első osztályú alapanyagokkal dolgozik, alapvetően ételeinkre a magyaros ízvilág a jellemző, de kedvükre válogathatnak étlapunkról azok is, akik szeretik az újdonságokat, és a különlegességeket kipróbálni. Konyhafőnökünk, és szakácsaink nagy gondossággal, és igényességgel készítik a finomabbnál finomabb ételeket Vendégeink részére, az általuk készített ételek kiváló minősége, és tálalása mellet, azok mennyiségére is nagy hangsúlyt fektetnek.

Rendezvények:

Rendszeresen adunk otthont családi, baráti, vállalati és egyéb gasztronómiai rendezvényeknek. Legyen szó állófogadásról, koktél partiról, svédasztalos büféétkezésről, esküvői díszétkezésről, gálavacsoráról, esetleg munkaebédről, vacsoráról, házon kívüli speciális rendezvényekről, vagy csak egyszerű társas étkezésről éttermünk és panziónk műszaki, szakmai, személyzeti, és eszköz ellátottsági szempontból is tökéletesen felkészült bármilyen típusú rendezvények lebonyolítására.

 


MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.