Grill Gödör

A Vendég & Hotel kertdesign versenye hamarosan véget ér. De addig, amíg a szakértő zsűri eldönti, hogy ki az első a legjobbak között, folytatjuk a nevezőket bemutató cikksorozatunkat. Következik a sárospataki Grill Gödör, az itt élő művészek kedvenc találkozóhelye...

A nemrégiben megnyitott Grill Gödör nemcsak Sárospatakon, de még a környéken is egyedülállónak nevezhető. Leírni a helyet nem igazán lehet, hiszen minden egyes négyzetméteren van egy-egy csodálnivaló, melyekről a tulajdonos tudna is mesélni. Ilyen például a rézgyík, a bányakövek, a Jimi Hendrix szék, a bejáratnál a cica és még folytathatnánk.

A Sárospatakon élő vagy Sárospatakhoz kötődő művészek nagy szeretettel állítják ki műveiket éttermünkben, hiszen a turisták a történelmi kiállítások megtekintése után betérnek kerthelyiségünkbe, ahol a modern művészet alkotásaival találkoznak. Művész barátaink vallják, hogy ezeket az alkotásokat többen megnézik így, mint múzeumokban.- mondja Ifj. Szalai András.

Kertünk kialakításánál figyelembe vettük a történelmi környezetet és a régi városfalakat is, így csak a természetes anyagok jöhettek szóba (fa, különböző színű kövek, bokrok és fák). A Grill Gödör főleg fiatalabb turistákat és a sárospataki diákokat, művészeket vonzza. Minden asztalnál rejtett hangszóró található, melyből könnyed jazz szól... 

A Jimi Hendrix szék, egyébként attól különleges, hogy a zeneszerző arcképe látható ráfestve, de csak egy bizonyos szögből. Hogy honnan, azt maga a tulajdonos, vagy valamely dolgozó szívesen megmutatja.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.