Készítsen pizzatésztát karfiolból!

Az emberek jelentős része rajong a pizzáért, amely viszont sajnos nem a legegészségesebb étel a világon. Ezen a helyzeten sokat javíthat, ha finomliszt helyett például karfiolból állítjuk elő a tésztáját.

Egyik névtelenségbe burkolózó, földlakó társunk valamikor a múltban rájött, hogyan lehet karfiolból elkészíteni a hagyományosan finomított szénhidrátokban gazdag pizza alapot (pizzatésztát). Az új megközelítés számos egészségügyi pozitívummal rendelkezik: glutén-mentes, kalóriaszegény és rostokban gazdag.

A karfiol egy méltatlanul háttérbe szorított zöldség.


De hogyan lehet pizzatésztát készíteni belőle?

Az interneten számos recept terjeng, és közülük is az egyik legfontosabb a következő: a karfiol virágját felaprítjuk, meggőzöljük, tojással összekeverjük, pizza alap alakúvá formáljuk, majd pedig megsütjük. Ha úgy könnyebben megy, gőzölés után várjuk meg, amíg a morzsák lehűlnek, majd pedig egy törölközőbe csavarva préseljük ki a vizet belőlük!

A lustábbak persze készen, szupermarketben is megvehetik a „karfioltésztát”, feltéve, hogy nem Magyarországon laknak, hanem például Amerikában.

Forrás: Élelmiszer Online


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.