Egyik névtelenségbe burkolózó, földlakó társunk valamikor a múltban rájött, hogyan lehet karfiolból elkészíteni a hagyományosan finomított szénhidrátokban gazdag pizza alapot (pizzatésztát). Az új megközelítés számos egészségügyi pozitívummal rendelkezik: glutén-mentes, kalóriaszegény és rostokban gazdag.
A karfiol egy méltatlanul háttérbe szorított zöldség.
De hogyan lehet pizzatésztát készíteni belőle?
Az interneten számos recept terjeng, és közülük is az egyik legfontosabb a következő: a karfiol virágját felaprítjuk, meggőzöljük, tojással összekeverjük, pizza alap alakúvá formáljuk, majd pedig megsütjük. Ha úgy könnyebben megy, gőzölés után várjuk meg, amíg a morzsák lehűlnek, majd pedig egy törölközőbe csavarva préseljük ki a vizet belőlük!
A lustábbak persze készen, szupermarketben is megvehetik a „karfioltésztát”, feltéve, hogy nem Magyarországon laknak, hanem például Amerikában.
Forrás: Élelmiszer Online