Két magyar pezsgő a világelitben

Bravúros eredményt értek el a napokban a François pezsgők. A François President Brut és a François President Blanc de Blancs Extra Brut 2018 aranyérmet nyertek a világ egyik legjelentősebb borversenyén, a németországi Mundus Vinin. Utóbbi különlegessége, hogy kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étteremnek készült, ami tovább emeli a termék exkluzivitását és presztízsét. 

Immáron 34. alkalommal rendezték meg a versenyt, amelyen a 138 éves múlttal rendelkező hazai pezsgőpincészet két tétele is kiemelkedő eredményt ért el, tudósít az igenyesferfi.hu. Ahogy a François President Brut, úgy a François President Blanc de Blancs Extra Brut 2018 is aranyérmes lett.

Fotó: igenyesferfi.hu
Fotó: igenyesferfi.hu

„Hosszú évek munkájának, a tudásnak, a türelemnek és az odafigyelésnek a gyümölcse a győzelem. Emellett természetesen szükség van olyan alapanyagra, amelyekből ezek a pazar és magával ragadó élményt nyújtó pezsgők elkészíthetők. Márpedig hisszük, hogy etyeki dűlőinken az ország legjobb és legfinomabb Chardonnay és Pinot Noir szőlői teremnek, amelyek alkalmasak ezeknek a kincseknek az elkészítésére”

– mondta Koczuba Róbert, a Törley Pezsgőmestere.

A neustadti városházán 55 ország, nem kevesebb, mint 250 borszakértője kóstolta a nevezett tételeket. Konkurenciából pedig nem volt hiány, miután 45 országból, több mint 10 ezer palack került az ítészek elé.


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.