Amit mindig is tudni akartál a Törley pezsgőkről, de sosem merted megkérdezni

A Törley József által alapított, immár több mint 140 éves múltra visszatekintő pezsgőgyár indulásától kezdve mind a mai napig a hazai piac központi szereplőjének tekinthető. Van azonban egy olyan érdekes tény, amit biztos kevesen tudnak a közelgő évbúcsúztató bulik egyik legfőbb szereplőjéről.

Külföldi piacok nélkül egyetlen, szektorában meghatározó vállalat sem létezhet. Ennek fényében nem meglepő, hogy a Törley az elkészített pezsgők több mint egyharmadát, borainak mintegy felét exportra szállítja. A magyar pezsgő legfontosabb piacai Skandináviában, Kanadában és a Baltikum országaiban találhatók, de eljutnak olyan távoli helyekre is, mint Kína, Japán, de Ghánában és Nigériában is isznak Törley készítményeket.  

A Törley pezsgők születésének színhelye / Forrás: Törley
A Törley pezsgők születésének színhelye / Forrás: Törley

Utóbbiak igazán különleges helyszínnek számítanak, az azonban kifejezetten meglepő, hogy van olyan ország, ahol az egy főre jutó Törley pezsgőfogyasztás a magyarországihoz mérhető! Észtországban a piacvezető Törley pezsgőből egy főre számítva évente körülbelül annyi fogy, mint itthon. Ehhez mérhető hatalmas szakmai siker az is, hogy a kanadai Quebec tartományban a pincészet egy meghatározó márkája, a Hungaria Grande Cuvée Brut pezsgője a piacvezető. Mindez azért is különösen nagy szó, mert ezt a tartományt elsősorban francia ajkúak lakják, ahol a francia márkák roppant erős beágyazottsággal rendelkeznek. 


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.