Amit mindig is tudni akartál a Törley pezsgőkről, de sosem merted megkérdezni

A Törley József által alapított, immár több mint 140 éves múltra visszatekintő pezsgőgyár indulásától kezdve mind a mai napig a hazai piac központi szereplőjének tekinthető. Van azonban egy olyan érdekes tény, amit biztos kevesen tudnak a közelgő évbúcsúztató bulik egyik legfőbb szereplőjéről.

Külföldi piacok nélkül egyetlen, szektorában meghatározó vállalat sem létezhet. Ennek fényében nem meglepő, hogy a Törley az elkészített pezsgők több mint egyharmadát, borainak mintegy felét exportra szállítja. A magyar pezsgő legfontosabb piacai Skandináviában, Kanadában és a Baltikum országaiban találhatók, de eljutnak olyan távoli helyekre is, mint Kína, Japán, de Ghánában és Nigériában is isznak Törley készítményeket.  

A Törley pezsgők születésének színhelye / Forrás: Törley
A Törley pezsgők születésének színhelye / Forrás: Törley

Utóbbiak igazán különleges helyszínnek számítanak, az azonban kifejezetten meglepő, hogy van olyan ország, ahol az egy főre jutó Törley pezsgőfogyasztás a magyarországihoz mérhető! Észtországban a piacvezető Törley pezsgőből egy főre számítva évente körülbelül annyi fogy, mint itthon. Ehhez mérhető hatalmas szakmai siker az is, hogy a kanadai Quebec tartományban a pincészet egy meghatározó márkája, a Hungaria Grande Cuvée Brut pezsgője a piacvezető. Mindez azért is különösen nagy szó, mert ezt a tartományt elsősorban francia ajkúak lakják, ahol a francia márkák roppant erős beágyazottsággal rendelkeznek. 


Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon 

A május 24-i, szombat esti hatkezes főzés során Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) valamint Varjú Imre (Flava) séfek együtt főznek.
Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal

Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal 

Gasztropárbaj a Michelin-csillagok árnyékában.
Növelte árbevételét a Zwack

Növelte árbevételét a Zwack 

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024 április 1. és 2025 március 31. közötti 2024/2025-ös üzleti évben bruttó 38,788 milliárd forint árbevételt ért el.
Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.
Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában 

Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.
A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.