Kétcsillag közt alszom ma

Két csillaggal díjazta az először Magyarországon megjelenő Black Lake forrásvizet a tekintélyes, brüsszeli székhelyű Nemzetközi Íz- és Minőség Intézet (iTQi). A kivételes ízt jelképező besorolást a legjobb séfek és sommelier-k ítélték meg a márkának, mely nagyon magas pontszámokat ért el a verseny során.

A brüsszeli székhelyű Nemzetközi Íz- és Minőség Intézet (iTQi) 175 elsőrangú séfből és sommelier-ből álló szigorú zsűrije két csillagot adott a világon először Magyarországon kapható Black Lake Montenegro forrásvíznek. A Superior Taste díj kétcsillagos kategóriája azt jelenti, hogy ízét figyelemreméltónak ítélték. A számos tényező által vizsgált víz valamennyi tekintetben nagyon magas pontszámokat ért el: az első benyomás 88,3 százalékos volt, ahogyan az íz is, az illat 86,4 százalékos volt az értékelések átlaga szerint és a megjelenés is kiemelkedő, 93,2 százalékos volt. A végső benyomás 87 százalékos értéket ért el, így kapott a Black Lake egy 88,5 százalékos összesített pontszámot.

A Black Lake Európa egyik legtisztább gleccserforrásából, a montenegrói Gusarevci forrásból származik, mely az érintetlen, ősfák által védett Durmitor hegységben található több mint 1400 méter magasságban. Kivételes tisztasága mellett alacsony ásványianyag-tartalom és magas pH érték jellemzi, ez utóbbi minden bizonnyal hozzájárul ízének selymességéhez is.

“Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy egy ilyen rangos zsűri rendkívülinek értékelte a Black Lake forrásvizet. Fontos visszajelzés ez számunkra, mert ezáltal igazolva látjuk, hogy valóban olyan vízről van szó, melyet világszerte érdemes megismertetni az emberekkel. Ez a célunk, és első állomásként Magyarországot jelöltük meg, így 2018 júniusában már több színvonalas étteremben megtalálható lesz a Black Lake.” - mondta a díjjal kapcsolatban Klinger Krisztina, a forrásvizet palackozó Diva Hungary Kft. ügyvezetője.

A Nemzetközi Íz- és Minőség Intézet a legnevesebb európai gasztronómiai szövetségeiből delegált séfeket és sommelier-ket kér fel zsűrizésre immár 15 éve. A díjra jelölt termékeket vakon tesztelik, ennek megfelelően a márkát és a csomagolást sem látják a folyamat során. 2018-ban először digitális alkalmazást is használtak az értékelésekhez, amin keresztül nem csupán pontokat adtak a zsűritagok, hanem a termékfejlesztésben is hasznos javaslatokat, megjegyzéseket is bele írhattak. Az egycsillagos értékelés nagyon jó ízt jelent és a 70-80% közötti átlagértéket elért termékek kaphatják meg, a két csillag figyelemreméltó ízt jelent és 80, illetve 90% közötti pontszámnál érvényes. A három csillagot a 90% fölötti értékelést elérő termékek kapják meg és kivételes ízre utal.

A Black Lake Montenegro a későbbiekben PET palackos kiszerelésben is kapható lesz kiemelt helyszíneken és a tervek szerint elsőként Magyarországon, majd Európa további országaiban fogják árusítani.

Forrás: Vendég & Hotel


Kávé, költészet, képzőművészet

Kávé, költészet, képzőművészet 

Rendhagyó italbemutató a pesti Dorottya utcai Edison & Jupiter speciality kávézóban.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.
Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.