Ki legyen az Év mentes séfje?

Nevezési határidő: január 31. Február 21-én pedig kiderül a budaörsi METRO Gasztroakadémián, ki kapja ezt az előkelő címet.

A METRO Gasztroakadémia ad otthont a Csak a Mentes magazin által szervezett Az Év mentes séfje 2023 szakácsversenynek. A versenyre amatőr kategóriában 2023. január 31-ig lehet jelentkezni, míg a profi szakácsok február 3-ig regisztrálhatnak. A döntőt – két selejtezőt követően – február 21-én rendezik a METRO budaörsi gasztronómiai tudásmegosztó központjában.

 

A versenyen a profi és amatőr kategóriában induló versenyzők adott alapanyagokból készítenek fogásokat, amelyeket professzionális zsűri értékel. Az idei verseny abban különbözik a korábbiaktól, hogy az eddig online rendezett selejtezők – saját receptek felhasználásával – is élesben folynak.

Az egyedülálló kezdeményezést 2018-ban az az igény hívta életre, hogy a magas gasztronómiai igényességgel készített cukor-, laktóz-, tojás-, és gluténmentes ételek egyenrangú elbírálásban részesüljenek; a veganizmus elvárása a fair play jegyében került a kiírásba, hiszen nem lehet a húsos és a húsmentes fogásokat egy kalap alá venni az értékeléskor.

„Szeretnénk, ha mind többen lennének tisztában azzal, hogy a mentes étkezés nem egyenlő a lemondással, sőt, új gasztronómiai lehetőségek egész tárháza nyílik meg a mentes étrendet folytatók előtt”, mondta  Herczeg Andrea, a szervező Csak a Mentes főszerkesztője.

A kiválóan felszerelt METRO Gasztroakadémia tankonyhája ideális helyszínt kínál a program lebonyolítása számára. A nagyvállalat szívesen áll be a speciális étrendekkel foglalkozó, jövőbe mutató kezdeményezések mögé; az Év Mentes Séfje versenyt a helyszínen kívül a vendéglátóipar számára fejlesztett, magas minőségű alapanyagokkal és eszközökkel, valamint zsűritag delegálásával és díj felajánlásával is támogatja.

A mentes étrendet követők speciális igényeik miatt ugyan kiszorulnak számos étterem vendégköréből, ám egyre inkább érzékelhető a tendencia, hogy a mentes alternatívát is kínáló vendéglátóhelyek üzletileg fenntarthatóbbak, és új vendégekre tesznek szert. Ezért ez az elismerés ezért különleges rangot jelent, mely az étterem jövőbe mutató ambícióiról is tanúskodik!

Minden további info és jelentkezés: ITT

 

Forrás: METRO / Turizmus Online


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.