Kiderült: már nem olasz a legjobb pizza

New York idén legyőzte az olasz pizzakészítőket, és úgy tűnik nem csak maga mögé utasította a legjobb olasz pizzériákat, de világuralomra is tör.

Az olasz–amerikai Anthony Mangieri pizzamester honfitársai bosszúságára maga mögé utasította a tavalyi győztes, világhírű Diego Vitagliano pizzériát is, olvasható az index.hu oldalán.

Mint kiderült, már tavaly letaszították trónjáról a híres nápolyi pizzát, amikor egy londoni étterem pizzaszakácsa lett a világelső, ám a mítosz - hogy a nápolyi pizza a világon a legjobb - ennek ellenére mégis tovább élt.


Fotó: depositphotos

Ám idén, a 2024-es 50 Top Pizza Awards listáján egy Lower East Side-i pizzéria került az élre, megerősítve a város hírnevét a pizzakészítés terén, írják.

Az Una Pizza Napoletana, amelyet Anthony Mangieri nyitott meg 2022 márciusában, nemcsak az Egyesült Államokban, hanem világszinten is a legjobb lett.

Ez azért is érdekes és figyelemre méltó, mert mellette a leghíresebb olasz pizzériák versenyeztek, amelyek hosszú évek óta a nápolyi pizzakészítés hagyományait ápolják.

A zsűri döntése

Az 50 Top Pizza Awards hivatalos indoklása szerint azért nyert éppen az Una Pizza Napoletana, mert ők a hagyományos pizzafeltéteket helyezték előtérbe, és magas minőségű alapanyagokkal dolgoztak, ami a siker alapja, és mint írják, "az étterem ráadásul olyan klasszikus pizzákat tűzött az étlapjára, mint a Marinara, a Margherita vagy a Cosacca. Az étterem vezetője, Anthony Mangieri New Jersey-ben nőtt fel, és már fiatalon „pizzamániássá” vált."

Ha esetleg valaki New Yorkban jár, akkor jó tudni, hogy a győztes pizzeria a 175 Orchard Streeten található, és 2022 márciusa óta működik. Ugyanakkor azt azért ne felejtsük el, hogy a pizza hazája mégiscsak Olaszország, és a pizza nem lenne az olaszok nélkül, akik azért a lista több pontján is jelen vannak: idén 41 olasz étterem került fel a százas listára. 


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.