Kiderült: már nem olasz a legjobb pizza

New York idén legyőzte az olasz pizzakészítőket, és úgy tűnik nem csak maga mögé utasította a legjobb olasz pizzériákat, de világuralomra is tör.

Az olasz–amerikai Anthony Mangieri pizzamester honfitársai bosszúságára maga mögé utasította a tavalyi győztes, világhírű Diego Vitagliano pizzériát is, olvasható az index.hu oldalán.

Mint kiderült, már tavaly letaszították trónjáról a híres nápolyi pizzát, amikor egy londoni étterem pizzaszakácsa lett a világelső, ám a mítosz - hogy a nápolyi pizza a világon a legjobb - ennek ellenére mégis tovább élt.


Fotó: depositphotos

Ám idén, a 2024-es 50 Top Pizza Awards listáján egy Lower East Side-i pizzéria került az élre, megerősítve a város hírnevét a pizzakészítés terén, írják.

Az Una Pizza Napoletana, amelyet Anthony Mangieri nyitott meg 2022 márciusában, nemcsak az Egyesült Államokban, hanem világszinten is a legjobb lett.

Ez azért is érdekes és figyelemre méltó, mert mellette a leghíresebb olasz pizzériák versenyeztek, amelyek hosszú évek óta a nápolyi pizzakészítés hagyományait ápolják.

A zsűri döntése

Az 50 Top Pizza Awards hivatalos indoklása szerint azért nyert éppen az Una Pizza Napoletana, mert ők a hagyományos pizzafeltéteket helyezték előtérbe, és magas minőségű alapanyagokkal dolgoztak, ami a siker alapja, és mint írják, "az étterem ráadásul olyan klasszikus pizzákat tűzött az étlapjára, mint a Marinara, a Margherita vagy a Cosacca. Az étterem vezetője, Anthony Mangieri New Jersey-ben nőtt fel, és már fiatalon „pizzamániássá” vált."

Ha esetleg valaki New Yorkban jár, akkor jó tudni, hogy a győztes pizzeria a 175 Orchard Streeten található, és 2022 márciusa óta működik. Ugyanakkor azt azért ne felejtsük el, hogy a pizza hazája mégiscsak Olaszország, és a pizza nem lenne az olaszok nélkül, akik azért a lista több pontján is jelen vannak: idén 41 olasz étterem került fel a százas listára. 


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.