Kiderült: már nem olasz a legjobb pizza

New York idén legyőzte az olasz pizzakészítőket, és úgy tűnik nem csak maga mögé utasította a legjobb olasz pizzériákat, de világuralomra is tör.

Az olasz–amerikai Anthony Mangieri pizzamester honfitársai bosszúságára maga mögé utasította a tavalyi győztes, világhírű Diego Vitagliano pizzériát is, olvasható az index.hu oldalán.

Mint kiderült, már tavaly letaszították trónjáról a híres nápolyi pizzát, amikor egy londoni étterem pizzaszakácsa lett a világelső, ám a mítosz - hogy a nápolyi pizza a világon a legjobb - ennek ellenére mégis tovább élt.


Fotó: depositphotos

Ám idén, a 2024-es 50 Top Pizza Awards listáján egy Lower East Side-i pizzéria került az élre, megerősítve a város hírnevét a pizzakészítés terén, írják.

Az Una Pizza Napoletana, amelyet Anthony Mangieri nyitott meg 2022 márciusában, nemcsak az Egyesült Államokban, hanem világszinten is a legjobb lett.

Ez azért is érdekes és figyelemre méltó, mert mellette a leghíresebb olasz pizzériák versenyeztek, amelyek hosszú évek óta a nápolyi pizzakészítés hagyományait ápolják.

A zsűri döntése

Az 50 Top Pizza Awards hivatalos indoklása szerint azért nyert éppen az Una Pizza Napoletana, mert ők a hagyományos pizzafeltéteket helyezték előtérbe, és magas minőségű alapanyagokkal dolgoztak, ami a siker alapja, és mint írják, "az étterem ráadásul olyan klasszikus pizzákat tűzött az étlapjára, mint a Marinara, a Margherita vagy a Cosacca. Az étterem vezetője, Anthony Mangieri New Jersey-ben nőtt fel, és már fiatalon „pizzamániássá” vált."

Ha esetleg valaki New Yorkban jár, akkor jó tudni, hogy a győztes pizzeria a 175 Orchard Streeten található, és 2022 márciusa óta működik. Ugyanakkor azt azért ne felejtsük el, hogy a pizza hazája mégiscsak Olaszország, és a pizza nem lenne az olaszok nélkül, akik azért a lista több pontján is jelen vannak: idén 41 olasz étterem került fel a százas listára. 


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.