Kiderült ki képviseli hazánkat a fagylaltversenyen

Eldőlt, hogy a legjobb magyar cukrászok közül Karl Zsolt dunaharaszti mestercukrász vehet részt a két év múlva esedékes Gelato World Festival európai döntőjén. A tavaly is hatalmas sikert aratott mestercukrász egy sárgabarackos sajttorta fagylalttal vette le a lábáról a szakmai zsűrit és nyerte meg a magyar döntőt.

Az olasz Caprigiani cég által életre hívott, 2017-ben Magyarországon is megrendezett Gelato World Tour-on, azaz a fagylaltkészítő szakma számára meghatározó versenyen Karl Zsolt nagyon jól teljesített, az európai döntőn a nemzetközi zsűri neki ítélte a legjobb fagylalt különdíját, azaz az epres-málnás mascarpone fagylalt ízlett a legjobban a világ számos pontjáról érkezett, független zsűrinek. Idén egy sárgabarack darabokkal gazdagított variegátóval ízesített, mandulalisztes, barna cukros linzerrel megbolondított sajttorta fagylaltot készített Zsolt, amellyel megnyerte a nemzetközi verseny magyar fordulóját és ezzel megszerezve az indulás jogát magának és Magyarországnak az európai döntőn.

A Karl Zsoltot győztesnek választó szakmai zsűri pontozta a versenyző fagylalt ízét, szerkezetét, a termékben rejlő kreativitást, a felhasznált összetevők mibenlétét, minőségét, a recept kidolgozottságát, illetve az elkészült fagylalt küllemét, dekorativitását és az így született pontszám alapján döntötte el, hogy ki képviseli hazánkat az európai döntőben. A Gelato World Tour az évek során sokat változott, alakult, az új koncepció, a Gelato World Festival égisze alatt tovább működő verseny rendszerében két - elődöntőkre szánt - év után következik 2020-ban az Európa döntő, amit 2021-ben egy Firenzében megrendezett világdöntő követ.

Forrás: Vendég & Hotel


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.