A dohányzási tilalom tavalyi bevezetése miatt a pub-ok eredetibbnél eredetibb módon kezdtek el dolgozni a vendégek megtartásáért. Ugyanez a feladat vár most az éttermekre, hiszen az emberek kevesebbet költenek, ezért az éttermeknek a korábbinál kétszer keményebben kell dolgozniuk, hogy meg tudják tartani piaci részesedésüket – állítja Peter Backmann, a Horizons ügyvezető igazgatója. Most ráadásul a pub-ok konkurenciájával is számolniuk kell, mert azzal, hogy a pub-ok bővítették ételkínálatukat, közelebb került egymáshoz a két szektor. Backmann azt ajánlja, az éttermek használják ki abból fakadó előnyüket, hogy egész nap nyitva vannak, és csökkentsék személyzetüket a minimumra. (www.caterersearch.com)
Kihívás az éttermeknek
Az éttermeknek - a pub-ok példáját követve – új célcsoportokat kell megcélozniuk, különben akár csődbe is mehetnek – derül ki a Horizons elemzéséből.
Nincs fából vaskarika: búcsúzik a balatonfüredi étterem
Az étterem közösségi oldalán jelentette be, hogy fájó szívvel, de bezárják a vendéglátóegységet.
Programok és fejlesztések a villányi borvidéken
A következő pár évben összesen mintegy ötmilliárd forintnyi fejlesztés valósul meg Villányban.
Rajnai rizling a legjobb magyar borok között
A Pannonhalmi borvidék egyik legismertebb pincészeténél, a Cseri Pincészetnél jóideje fontos szerep jut a számoknak.
Hamarosan személyzet nélküli Auchant nyitnak Újbudán
Személyzet nélküli, okos üzletet nyit február végén a nemzetközi kiskereskedelmi üzletlánc.
Michelin-csillagok Ausztriának: kulináris kiválóságok díjazása a MICHELIN Guide-on
Mérföldkő az osztrák kulináris és turizmus helyzetben: 82 MICHELIN-csillag, 33 Zöld Csillag és 43 Bib-Gourmand-díj Ausztriának.
Felmérés: mennyit költenek fenntartás nélkül a vendégek egy étteremben?
A hazai vendéglátóipar számára érdekes adatokat szolgáltat az a kutatás, amelynek legfőbb megállapításait most ismertetjük.
Rangos elismerés a Törleynek
Alkoholmentes rosé pezsgőjük aranyérmet nyert a londoni Drinks Business által szervezett Global Low and No Alcohol Wine Masters 2024 versenyen.
Változnak a német étkezési szokások
A tendencia összhangban van a globális egészségtudatosság és fenntarthatóság iránti növekvő igénnyel.
Folytatódnak a koreai influenszer kulináris kalandjai Budapesten
Budapestre érkezett egy koreai influenszer, aki útra kelt a fővárosban, hogy felfedezze a magyar gasztronómia finomságait.
Meghökkentő édességeket készít egy magyar cukrász
Most például túrós csuszás csokoládéval kísérletezik.
Interjú
Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.