Kimagasló badacsonyi sikerek a gálán

Kimagasló badacsonyi sikerekkel zárult a 2024. november 16-án megrendezett Vince Gála, ahol olyan díjak kerültek átadásra, amivel a legjobb magyar borokat, valamint az ágazati szereplők munkáját ismerték el.

2024. november 16-án ismét megnyitotta kapuit a patinás Szépművészeti Múzeum, hogy otthont adjon a Vince Gálának, az igényes borkedvelők örömünnepének. A rendezvény több szempontból is a magyar borok ünnepe, hiszen a vendégek a legjobb magyar borászok előtt róhatják le tiszteletüket a boraikat kóstolva impozáns környezetben, a művészetek egyik hazai fellegvárában.

Emellett az est egyik fénypontjaként idén is kihirdetésre kerültek a 2024 Vince-díjasai.

Kimagasló badacsonyi sikerekkel zárult a gála, hiszen különböző kategóriákban több borászat tétele is díjban részesült: könnyű fehérbor egyéb szőlőfajtából 1. helyezett lett a Folly Arborétum 2023-as évjáratú Budai Zöld; Könnyű fehér házasítás 2. helyezést ért el a Gilvesy Pincészet Bohém Cuvée 2022;

Szászi Endre
Szászi Endre
Fotó: Szászi Birtok

Hordós fehérbor egyéb szőlőfajtából: 1. helyezett a Szászi Pince Badacsonyi Kéknyelű 2023, illetve 2. helyezett a Válibor Kéknyelű 2023 lett; Hordós fehér házasítás 2. helyezést ért el a Villa Tolnay Tenger Cuvée 2023; míg Hordós vörösbor egyéb szőlőfajtából 3. helyet szerzett a 2HA Tabunello 2021.

Hazánk egyik legrangosabb boros elismerésén a győzteseket idén is a szakma és a közönség választotta ki.

A verseny menete, hogy a Vince-díj alapítói felkérik a magyar borban jártas szakembereket, hogy ajánljanak a 22 előre meghatározott kategóriában 1-1 olyan tételt, ami szerintük jelenleg a legjobb.

Váli Péter
Váli Péter
Fotó: Váli Birtok

A 22 kategóriában az összes ajánlott borból ugyanezek a szakemberek szavazással összeállítják minden kategória szűkített listáját, így már csak a 3 legtöbb szavazatot kapott bor szerepel.

A verseny utolsó menetében közönségszavazás által kerül ki mind a 22 kategóriában a sorrend, így a legtöbb szavazatot kapó borok nyerik el végül a Vince Díjat.

Az év egyik legigényesebb borkóstolóján a vendégek immár harmadik alkalommal ünnepelték a legjobb magyar borokat, a hazai csúcsgasztronómiát és a művészetet. A rendezvényt a kiváló borokon kívül továbbá éttermi kiállítók izgalmas fogásai, boros- és pezsgő mesterkurzusok, zártkörű tárlatvezetés, valamint zenei fellépők színesítették.  


Megvan a világ legjobb sajtja

Megvan a világ legjobb sajtja 

Idén 47 országból 4786 különböző sajtot értékelt a 240 fős zsűri.
Hamarosan gazdára találnak a Michelin csillagok

Hamarosan gazdára találnak a Michelin csillagok 

December 10-én vehetik át Michelin-elismeréseiket a legkiválóbb hazai éttermek.
Champagne For You: ahol az ország legszélesebb pezsgőválasztéka vár

Champagne For You: ahol az ország legszélesebb pezsgőválasztéka vár 

A Champagne For You tulajdonosa, Kiszely Katalin mesélt nekünk, aki a pezsgők szeretetét üzleti vállalkozássá és életérzéssé formálta.
New York, éjjel-nappal – Különleges születésnapi tortával várják a vendégeket

New York, éjjel-nappal – Különleges születésnapi tortával várják a vendégeket 

A világ legszebb kávéháza most ünnepli fennállásának 130 éves évfordulóját.
Jön a Bordói November Nagykóstoló

Jön a Bordói November Nagykóstoló 

Pop-up előadások minden ízlésnek!
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Egészséges sütemények az ünnepekre

Egészséges sütemények az ünnepekre 

Karácsonykor is lehet egészségeset, de egyúttal finomat is sütni!
 Magyarországra érkezik Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata

Magyarországra érkezik Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata 

Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata, a CJ Foods, zöldmezős fejlesztés keretében készételgyártó üzemet és logisztikai központot épít Dunavarsányban.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.