Kivonul a Pizza Hut?

Sajtóértesülések szerint meg vannak számlálva a Pizza Hut lánc magyarországi napjai, miután már csupán két üzemelő éttermük maradt. Az Index-re hivatkozva a Heti Válasz arról ír, hogy néhány hete végleg bezárt a Király utca és a Nagykörút sarkán álló étterem, ahol 18 éve először nyílt Pizza Hut.

Az étteremlánc honlapján is csak két bevásárlóközpontban üzemelő egységük szerepel, ami egyértelmű leépülést jelent. A márka 1992-ben jelent meg Magyarországon, a főváros mellett Győrben, Miskolcon, Pécsett és Szegeden. Fénykorában 22 üzlettel rendelkezett, s sokáig a harmadik legnépszerűbb gyorsétteremnek számított. Ennek ellenére 2005 óta franchise rendszerben az AmRest üzemeltette a magyarországi éttermeket - írja a Heti Válasz.

A cég a pizzás vonal mellett hasonló konstrukcióban KFC, Burger King, Applebees éttermeket és Starbucks kávézókat is üzemeltet, továbbá saját márkákat - Freshpoint, Rodeo Drive - is magáénak tudhat. Jelenleg Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Bulgáriában, Oroszországban és Szerbiában, valamint az Egyesült Államokban rendelkezik éttermekkel. Közel négyszáz egységében majdnem 16.000 munkavállalót foglalkoztat - olvasható a Pizza Hut honlapján.

A heti Válasz szerint a gondok mindenesetre nem ma kezdődhettek, a netes oldalról ugyanis az is kiderül, hogy bár pizzát lehet rendelni is, azt már 2010. január elseje óta nem szállítják ki. A megkívánt finomságokat a rendeléstől számítva 20 perc elteltével lehet átvenni valamelyik étteremben.

A Pénzcentrum.hu piaci forrásokból úgy tudja, hogy a Pizza Hut már legalább egy éve nehézségekkel küzd, így az étteremlánc bezárásáról érkező hírek nem okoznak meglepetést. A lapnak a cég egyik nevét megnevezni nem kívánó illetékese annyit árult el, hogy inkább megerősítené, mint cáfolná a Pizza Hut végéről szóló sajtóhíreket.

Mindkét lap megkereste az üzemeltetőt, de az AmRest Kft. egyik megkeresésre sem reagált. A Pénzcentrum úgy véli, hogy a magyar viszonyokhoz képest magas árak, illetve a szaporodó konkurencia okozhatta a lánc vesztét. (forrás: pénzcentrum, Index, Heti Válasz)


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.