Kivonul a Pizza Hut?

Sajtóértesülések szerint meg vannak számlálva a Pizza Hut lánc magyarországi napjai, miután már csupán két üzemelő éttermük maradt. Az Index-re hivatkozva a Heti Válasz arról ír, hogy néhány hete végleg bezárt a Király utca és a Nagykörút sarkán álló étterem, ahol 18 éve először nyílt Pizza Hut.

Az étteremlánc honlapján is csak két bevásárlóközpontban üzemelő egységük szerepel, ami egyértelmű leépülést jelent. A márka 1992-ben jelent meg Magyarországon, a főváros mellett Győrben, Miskolcon, Pécsett és Szegeden. Fénykorában 22 üzlettel rendelkezett, s sokáig a harmadik legnépszerűbb gyorsétteremnek számított. Ennek ellenére 2005 óta franchise rendszerben az AmRest üzemeltette a magyarországi éttermeket - írja a Heti Válasz.

A cég a pizzás vonal mellett hasonló konstrukcióban KFC, Burger King, Applebees éttermeket és Starbucks kávézókat is üzemeltet, továbbá saját márkákat - Freshpoint, Rodeo Drive - is magáénak tudhat. Jelenleg Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Bulgáriában, Oroszországban és Szerbiában, valamint az Egyesült Államokban rendelkezik éttermekkel. Közel négyszáz egységében majdnem 16.000 munkavállalót foglalkoztat - olvasható a Pizza Hut honlapján.

A heti Válasz szerint a gondok mindenesetre nem ma kezdődhettek, a netes oldalról ugyanis az is kiderül, hogy bár pizzát lehet rendelni is, azt már 2010. január elseje óta nem szállítják ki. A megkívánt finomságokat a rendeléstől számítva 20 perc elteltével lehet átvenni valamelyik étteremben.

A Pénzcentrum.hu piaci forrásokból úgy tudja, hogy a Pizza Hut már legalább egy éve nehézségekkel küzd, így az étteremlánc bezárásáról érkező hírek nem okoznak meglepetést. A lapnak a cég egyik nevét megnevezni nem kívánó illetékese annyit árult el, hogy inkább megerősítené, mint cáfolná a Pizza Hut végéről szóló sajtóhíreket.

Mindkét lap megkereste az üzemeltetőt, de az AmRest Kft. egyik megkeresésre sem reagált. A Pénzcentrum úgy véli, hogy a magyar viszonyokhoz képest magas árak, illetve a szaporodó konkurencia okozhatta a lánc vesztét. (forrás: pénzcentrum, Index, Heti Válasz)


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.