Kivonul a Pizza Hut?

Sajtóértesülések szerint meg vannak számlálva a Pizza Hut lánc magyarországi napjai, miután már csupán két üzemelő éttermük maradt. Az Index-re hivatkozva a Heti Válasz arról ír, hogy néhány hete végleg bezárt a Király utca és a Nagykörút sarkán álló étterem, ahol 18 éve először nyílt Pizza Hut.

Az étteremlánc honlapján is csak két bevásárlóközpontban üzemelő egységük szerepel, ami egyértelmű leépülést jelent. A márka 1992-ben jelent meg Magyarországon, a főváros mellett Győrben, Miskolcon, Pécsett és Szegeden. Fénykorában 22 üzlettel rendelkezett, s sokáig a harmadik legnépszerűbb gyorsétteremnek számított. Ennek ellenére 2005 óta franchise rendszerben az AmRest üzemeltette a magyarországi éttermeket - írja a Heti Válasz.

A cég a pizzás vonal mellett hasonló konstrukcióban KFC, Burger King, Applebees éttermeket és Starbucks kávézókat is üzemeltet, továbbá saját márkákat - Freshpoint, Rodeo Drive - is magáénak tudhat. Jelenleg Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Bulgáriában, Oroszországban és Szerbiában, valamint az Egyesült Államokban rendelkezik éttermekkel. Közel négyszáz egységében majdnem 16.000 munkavállalót foglalkoztat - olvasható a Pizza Hut honlapján.

A heti Válasz szerint a gondok mindenesetre nem ma kezdődhettek, a netes oldalról ugyanis az is kiderül, hogy bár pizzát lehet rendelni is, azt már 2010. január elseje óta nem szállítják ki. A megkívánt finomságokat a rendeléstől számítva 20 perc elteltével lehet átvenni valamelyik étteremben.

A Pénzcentrum.hu piaci forrásokból úgy tudja, hogy a Pizza Hut már legalább egy éve nehézségekkel küzd, így az étteremlánc bezárásáról érkező hírek nem okoznak meglepetést. A lapnak a cég egyik nevét megnevezni nem kívánó illetékese annyit árult el, hogy inkább megerősítené, mint cáfolná a Pizza Hut végéről szóló sajtóhíreket.

Mindkét lap megkereste az üzemeltetőt, de az AmRest Kft. egyik megkeresésre sem reagált. A Pénzcentrum úgy véli, hogy a magyar viszonyokhoz képest magas árak, illetve a szaporodó konkurencia okozhatta a lánc vesztét. (forrás: pénzcentrum, Index, Heti Válasz)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.