Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

A 10. életévét ünneplő rendezvénysorozat első állomására visszatér a népszerű kő-papír-olló magyar bajnokság, de az igazi nagy dobásra Kovács Lázár készül, aki fesztivált és versenyt is szervez a Food Truck Show-ra, mégpedig pizza és olasz ételkülönlegességekből.

Az ingyenes Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show különlegessége, hogy pizza fesztivált is szerveznek a helyszínen, Kovács Lázár vezetésével. Sőt az idei Kő-Papír-Olló Magyar Bajnokságot is itt tartják.

Minden évben újabb büfékocsikkal és ételekkel bővül a Food Truck Show kínálata, akik az idei első rendezvényen, a Kincsem Parkban debütálnak május 3 és 5 között. Kóstolhatnak a vendégek balkán plejskavica és kézműves hamburger fúziót, naan lepénnyel kínált bárányragut, philadelphiai steak-et vagy Japán curry ízesítésű tésztát is. Az ingyenes Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show különlegessége, hogy pizza fesztivált is szerveznek a helyszínen, Kovács Lázár vezetésével. Sőt az idei Kő-Papír-Olló Magyar Bajnokságot is itt tartják.

A 2024-es év ízeiről a főszervező, Horváth Zoltán elmondta, hogy követik a világtrendet.

A kínálatban megjelennek az autentikus thai konyha ízei és egyre több guruló étterem figyel oda az ételérzékenyekre: hús, glutén vagy tejmentesen kínálják ételeiket. A legújabb truckok esetében a régi, klasszikus ízek is megjelennek. A retro életérzés, a letisztult, örök kedvencek újragondolt, minőségi alapanyagból készült verziói is felkerülnek az étlapokra.  

Valamennyi hamburgert árusító kocsira jellemző, hogy különösen odafigyelnek a húspogácsa minőségére és az már alap, hogy ezek minden esetben minőségi helyről beszerzett marhahúsból készülnek, de gyakran Amerikából érkező angus marhát használnak fel a még különlegesebb ízért.

A balkán vidékeken ismert pljeskavica és a jelenleg divatos kézműves hamburgerek fúziójaként készül a rendezvényre a pjeszkó, amelyet saját készítésű lepényben kínálnak.

pljeskavica
pljeskavica
Fotó: Food Truck Show

Lesz visszatérő, többszörös díjnyertes séf is a Food Truck Show-n. Ezúttal tejtermék nélküli naan kenyérhez, illetve házi lepényhez kínálja majd a szószos egytálételeit: halal vágással készült bárányragut, kebabot, tapaszokat, de lesz nála philadelphiai steak szendvics  és visszatér az indiai lecsó húsgolyók nélküli verziója is, vegetáriánus ételként.

Tapastál
Tapastál
Fotó: Food Tuck Show

Igazi gasztronómiai kalandként Ázsia ízvilága egyetlen pohárba költözik rákos, marhás, csirkés levesek, vagy pekingi kacsás, Japán curry ízesítésű sülttészták formájában.

Az örök street food-klasszikus rántott csirkét is meg lehet kóstolni május első hétvégéjén, amelynek minden alkotóeleme gondosan válogatott, ellenőrzött forrásból származik, így garantálva a legfinomabb, legropogósabb bundájú csirkét a városban.

Mindezek a legjobb minőségű nápolyi receptúrát követve készülnek a jubileumi rendezvényre.

 


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.