A szerzők szerint az orvosok 1970 óta küzdenek azért, hogy az emberek minél kevesebb sót fogyasszanak - a magas nátriumtartalmú ételek ugyanis magas vérnyomáshoz vezethetnek, amely aztán számos más betegség kialakulásáért lehet felelős. Míg azonban néhány évtizedekkel ezelőtt az otthon elkészített ételeket maguk sózták túl a háziasszonyok, addig mostanra sokan élnek gyors- vagy készételeken - ezek sótartalmát pedig az illetékes hatóság, az FDA korlátozhatná - írja a Medical News TODAY.
A szakemberek szerint az FDA-nak vizsgálatokat kellene kezdeményeznie, amelyek során felmérnék az egyes ételek sótartalmát, és tudósokkal együtt meghatároznák, mennyi lenne az egészséges mennyiség. A Hivatal azonban a sótartalomra vonatkozóan még soha nem hozott hivatalos döntést, így valószínűleg az elhatározásra még sokat kell majd várni.(Forrás: OrientPress Hírügynökség)
Korlátoznák az ételek sótartalmát
Legutóbbi kutatási eredményeikre hivatkozva egy tudóscsoport arra szólította fel az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalt (FDA), hogy szabjon maximális értéket az ételek sótartalmát illetően. A szakemberek szerint ugyanis fontos lenne, hogy a lakosság nátriumbevitelét végre jelentősen lecsökkentsék - ez ugyanis az elmúlt negyven évben nem sikerült.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.