Bezárt a legendás dunántúli csárda

Több mint három évtizedes működés után bezárja kapuit a mecseknádasdi Bagoly Gasztrokult Élménytér, amely korábban Bagoly Csárda és Panzió néven vált ismertté.

Az évek során az étterem és a panzió jelentős felújításon esett át, és a helyszín folyamatosan bővült új gasztronómiai élményekkel. A Bagoly Gasztrokult Élménytér része lett a Karl Mikro-Sörfőzde és a Bagoly Pékség, amelyek tovább gazdagították az itt eltöltött idő élményét.


Fotó: Bagoly Gasztrokult Élménytér

A Bagoly Gasztrokult Élménytér közösségi oldalán közölte a szomorú hírt:

"Sajnálattal kell közölnünk, hogy egy váratlan helyzet miatt Bagoly Gasztrokult Élménytér, Bagoly Csárda-Panzió 2025.02.28-tól végleg bezárja kapuit, az étterem és a panzió üzemeltetését befejezzük. Az épület nem került eladásra, és jelenleg nincs új üzemeltető sem.

Mint írják, történetük néhány éve indult egy nagy álommal, amely rengeteg kihívással, kemény munkával és felejthetetlen pillanatokkal telt meg. 

„Köszönjük a bizalmat, a rengeteg visszajelzést és a támogatást, amit tőletek kaptunk. Külön hálásak vagyunk a csapatunknak, beszállítóinknak és minden kollégánknak, akik elhivatottsággal dolgoztak azért, hogy a Bagoly ne csak egy étterem legyen, hanem egy igazi élménytér.” 


Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Új korszak a siófoki menzán

Új korszak a siófoki menzán 

Siófok összes általános- és középiskolájában bevezették a svédasztalos rendszerű menzát.
Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást?

Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást? 

A Kisfaludy Program tájékoztatása szerint az üzletenkénti 3 millió forintos forrásra a pályázatra jogosult italüzletek mintegy 80 százaléka jelentkezett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.