Bezárt a legendás dunántúli csárda

Több mint három évtizedes működés után bezárja kapuit a mecseknádasdi Bagoly Gasztrokult Élménytér, amely korábban Bagoly Csárda és Panzió néven vált ismertté.

Az évek során az étterem és a panzió jelentős felújításon esett át, és a helyszín folyamatosan bővült új gasztronómiai élményekkel. A Bagoly Gasztrokult Élménytér része lett a Karl Mikro-Sörfőzde és a Bagoly Pékség, amelyek tovább gazdagították az itt eltöltött idő élményét.


Fotó: Bagoly Gasztrokult Élménytér

A Bagoly Gasztrokult Élménytér közösségi oldalán közölte a szomorú hírt:

"Sajnálattal kell közölnünk, hogy egy váratlan helyzet miatt Bagoly Gasztrokult Élménytér, Bagoly Csárda-Panzió 2025.02.28-tól végleg bezárja kapuit, az étterem és a panzió üzemeltetését befejezzük. Az épület nem került eladásra, és jelenleg nincs új üzemeltető sem.

Mint írják, történetük néhány éve indult egy nagy álommal, amely rengeteg kihívással, kemény munkával és felejthetetlen pillanatokkal telt meg. 

„Köszönjük a bizalmat, a rengeteg visszajelzést és a támogatást, amit tőletek kaptunk. Külön hálásak vagyunk a csapatunknak, beszállítóinknak és minden kollégánknak, akik elhivatottsággal dolgoztak azért, hogy a Bagoly ne csak egy étterem legyen, hanem egy igazi élménytér.” 


A nőket ünneplik a Matild Palotában

A nőket ünneplik a Matild Palotában 

A Nemzetközi Nőnapon világszerte a nők szerepét, tehetségét méltatják.
Világelsők között a Tokaj Borvidék fenntartható turisztikai projektje

Világelsők között a Tokaj Borvidék fenntartható turisztikai projektje 

A Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. által benyújtott díjnyertes projekt a helyi fehér gólyák védelmére épül.
Sörözők, presszók: folytatódik a vidéki vendéglátást fejlesztő program

Sörözők, presszók: folytatódik a vidéki vendéglátást fejlesztő program 

Beérkeztek az első pályázatok a kistelepülések italüzleteinek 3 milliós támogatására.
Új ügyvezető igazgató az Auchan Magyarországnál

Új ügyvezető igazgató az Auchan Magyarországnál 

Az új vezér a Penny-től érkezett.
Stratégiát vált a nemzetközi kávélánc

Stratégiát vált a nemzetközi kávélánc  

Közkedvelt kávékülönlegességek nem lesznek elérhetőek a Starbucks kínálatában, és elbocsájtások is várhatók világszerte.
Badacsony ismét a New Yorkba látogat

Badacsony ismét a New Yorkba látogat 

Folytatva az elmúlt évek hagyományát 2025. április 5-én ismét Budapestre, a patinás New York Palota Róma termébe költözik egy napra a Badacsonyi borvidék.
Új brunchozó a pesti Belvárosban

Új brunchozó a pesti Belvárosban 

Különleges maga az étterem – egyedi gasztronómiával tűzdeltek a mostantól kínált ebédfogások is.
Sztárok konyhája: „Ez igazából catering, nem egy fine dining”

Sztárok konyhája: „Ez igazából catering, nem egy fine dining” 

Szalai Alexandra, azaz a Catering Queen munkája messze túlmutat a gasztronómián: ő a koncerteknek az az ismert alakja, aki étellel látja el a világsztárokat.
Kanadai kávézók americano helyett canadianót kínálnak

Kanadai kávézók americano helyett canadianót kínálnak 

A nemzeti büszkeség jeleként a klasszikus americanót canadianóra nevezték át kanadai kávézókban.
Indul a fagylaltszezon a Balatonnál

Indul a fagylaltszezon a Balatonnál 

A Balatonnál március 1-től hivatalosan is megkezdődik a fagylaltszezon, ami a helyi cukrászdák és vendéglátóhelyek számára a gazdasági fellendülés időszakát jelenti.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.